用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進
樓主: ChunYinMa
go

2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進

hi Dominic,
請問是否隨時一﹐三﹐五可以換季? 我在上星期五已取得冬季校服。 另﹐仔仔好D未? 小心身體。
Julia,
彥彤剪左髮喇﹐我覺得好好笑。  

hi Chunyinma,
可以給柔道和drawing的資料我嗎? Tks.

ACWL,
看到你寫的﹐我發出了會心微笑﹐原來彥彤在學校是這樣子的。彥彤有時也會告訴我少少有關學校的事﹐或者我嘗試問一問她﹐平時會和楷楷傾什麼﹐然侯再告訴你。

家長們﹐
家長日-我是10:15am, 你們呢?

唔該晒chunyinma, 我會問一問YMCA有關柔道的資料﹐彥彤比較孱﹐希望她有多些機會做運動。

早晨呀Julia, 個頭剪完後惡評如潮 :tongue:
我覺得唔係禁差姐 :cry:

Julia,
事關呢...留左三年好悶喇。同埋三年內日日都扯住D頭髮莢髮莢﹐驚影響前面條髮線(彥彤D頭髮好簿)。
另外﹐條界分得太耐﹐而家先黎留蔭﹐好難齊﹐好難剪﹐要比時間留番齊。總之呢....o矣.

Julia,
係呀﹐條界死左﹐就算留蔭﹐D蔭都會唔夠“頓”。。。我認為“頓”D會好看D。。。算把啦 :cry:

彥彤so far 都 OK。。
評估快到﹐我不打算太緊張她的成績﹐如果有那方面評估出來較差﹐才要她加把勁。

盛盛媽咪 寫道:
Hi 各位九龍塘宣道幼稚園媽咪,

請問你哋既小朋友讀得開唔開心呀..學校各方面好嗎?
想聽吓你哋寶貴既意見..

我一路都以為Chun Yin 是姓馬的﹐唔怪之得我題親馬浚彥﹐她都有D陌生﹐原來她是楊浚彥?  

ChunYinMa 寫道:
Dominicleung[quote]
Dominicleung 寫道:
ChunYinMa,
May I know the surname of Chun Yin?

The surname of Chun Yin is Yeung.[/quote]

hi,
可從7月21日左右開始看﹐有很多家長的意見。

queensroad 寫道:
[size=large]打攪晒....
我個B報了06 K1宣道
想問下各位媽媽可否提供一下面試程序呢?
THANKS

To 各準家長﹐
宣幼K1有中/英/普通話/聖經﹐是活動教學﹐有教堂﹐老師有愛心﹐而且校長很有信心地告訴家長們﹐宣幼的德育是搞得很好的。
我認為這些都比較實際。
我很滿意宣幼﹐假如可以再揀﹐我都會揀宣幼。

94075702/CPY﹐
你地好warm.

原來A班琴日去左九龍公園﹐你地B班去左未?

因為剛才打比盧老師﹐有關彥彤今日眼訓得好犀利(無原無故﹐我驚她有病)﹐老師話今日就無事﹐琴日就可能會因琴日出左去九龍公園玩。
因為彥彤仲訓緊﹐我問唔到她﹐所以未証實。。。
Dominic 知唔知呢?

ACWL﹐
係呀﹐彥彤話去左公園執樹葉﹐用膠袋裝住D樹葉帶左返學校。老師仲幫他們搽蚊膏。好開心呀。
ACWL,
可唔可以代我問一下楷楷﹐有關彥彤返學的情況和趣事﹐楷楷好叻仔﹐會講學校事情﹐可以的話請互相交流。

Tel : 23373271
而家打去﹐仲有人嫁。  

Joeyjoeycheng 寫道:
Does any Mum know still can get the form for 2006 K1??

How can get this?? Thanks for comment

盧老師見我﹐沒什麼特別事告訴我﹐都只是傾一下閒計﹐大致上都是說彥彤上堂沒什麼問題﹐話她不太主動答問題﹐但問她﹐她都可以回答。。。比較深刻的﹐是盧老師話彥彤見到有小朋友做錯了事﹐她很大聲話人﹐話到自己塊面紅晒 ﹔老師話要多點提醒她﹐老師有教她﹐“小朋友做錯事﹐我(老師)都無好似你禁大聲話人wor.”
以上2個小問題﹐我已經教導番彥彤﹐她說以後會改.

我參觀過班上所有同學的圖畫﹐好像只有一個浚彥(楊浚彥)。

2 Chun Yin in a class    .  See you tomorrow!

CHUNYINMA,
我以前誤導了彥彤﹐現在她一口咬定班中的是馬浚彥。。。 :

chunyinma,
馬得人? 識呀﹗我以前每次問彥彤知唔知邊個馬浚彥﹐她就問我是否馬得人﹐我就教她應該是馬浚彥﹐如是者﹐她已給我洗晒腦。。。多左個馬浚彥。 :

我有填回應﹐因為在“認讀英文生字ball,boy..." 評估得優﹐可惜彥彤並不是能夠認讀生字﹐只是能認圖來讀出生字(分別很大)﹐所以我請老師留意這點。

Does anyone write feedback for the assessment?  
‹ 上一主題|下一主題