用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬幼稚園 浸會大學附屬幼稚園 2006 K1 請進
go

浸會大學附屬幼稚園 2006 K1 請進 [複製鏈接]

Re: 浸會大學附屬幼稚園 2006 K1 請進

收咗肥琛仔上午K1,真高興。

我都認為浸幼好D,所以會放棄啓思小學幼稚園及啓思幼稚園。雖然,靈糧是waiting list,但如有位都不會讀。

大家知唔知浸幼的收生準則是什麽呢?

如你覺得浸小好D,我就建議選浸幼因為我想信他們的教育理念相近,連貫性會好D。

但我想問,浸小是否一間好學校呢?

This website is about 浸小
http://educ.hkbu.edu.hk/school/

巳收仔仔讀上午班。但有2個問題:
問題1:你們收到入學信未呢?
問題2:如果在馬鞍山住,要幾多點上校巴?

pizza 寫道:
HI~ 恭喜大家!!!

浸幼都收左我個囡讀上午班~ 我都好happy, 好似中左大獎咁...

請問你囡囡是否03年尾出世,你有無擔心她在學校因年纪太少,跟唔上。

我暫時在鑽石山住,可能我年尾會搬入馬鞍山。浸幼提供的校巴路線,我相信都會在頭幾個站上車。

肥琛仔係03年12月出世呀!!! 同你個女一樣。
因有同班可能有其他大仔大女,所以有心佢能力同吸收力比其他人差D。

CheukHin 寫道:
am class

1. pizza---------女
2. 浚媽媽--------仔--------05/03-------彩虹
3.Maggie--------孖仔
4. 肥琛仔 ------ 仔 -------03年12月 ----鑽石山

pm class

1. howto--------女
2. Wingkanma---女
3. Hanghang-----男
4. HinHin---------仔---July 03---葵芳
5. ziggy----------仔
6. puku----------仔-----03/03-------荃灣

mug 咁多下午班同學?

Maggie3493 寫道:

yes!
上下午打成平手.
各上午班媽媽,請多多指教!孖仔會分班,所以我仔仔會分別和所有上午班的同學做學友仔 兩個bb好奀皮,希望大家多多包容

我個仔比較內向被動,希望佢可以向你對孖仔學習,變得奀皮些!

我已經交咗留位費,仲寄埋receipt添。
大家快D交,到deadline前我再向大家出final reminder

請問大家知唔知幾時開學,因為想在開學前帶阿仔去旅行。

睇浸幼家長會網頁,好似冠忠巴士服務不是太好,而且收費又貴。

我住的校網沒有名牌官津小學,因此很想知浸幼畢業生入那些"出名"的直資、私立小學呢?
浸幼畢業生是否受這些小學"歡迎"呢?

suki'sgrandda 寫道:
My Suki also is "備取生"

我和太太都很不開心

特別是我太太   

請問大家有沒有"求位信"的sample

請email給我吧!

幫幫忙

[email protected]

I had seen similar request in other topics under this forum.  Try to find it out.......  Good luck to you.

我可能會搬入MOS,但擔心仔仔返上午班要早起身。
現在想 train 佢9:30pm前瞓著。
我會比佢搭校巴。
weima 寫道:
有冇住係mos既同學仔?大家諗住點返學,自己帶定坐校車呀?

I also want to know.
TWLI 寫道:
民生,浸幼&宣幼, 我都唔知點考慮! 浸幼有mud好?

浚媽媽:

你真係心水清。

各位:
我地這25個"準浸幼學生"的家長巳經"未開學、已認識"。
各位日後有缘大家真係要多多"溝通溝通"。
‹ 上一主題|下一主題