用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SKH's interview (Central)
樓主: zigzag
go

SKH's interview (Central) [複製鏈接]

Re: SKH's interview (Central)

zigzag, 我都missed咗St. Paul Church's Open Day,但因為之前看過資料它們是冇班房的, 所以不是太鍾意, 但原來現在已經renovate過, 早知去看看啦.

我都有去skh interview, 但就係畢拉山分校, 都要等咗45分鐘先到我哋, 個老師都算nice, 但我都覺得她不是用了很多時間同我個仔傾談, 但就有一對夫婦猛咁同老師講野, 阻了老師很多時間, 根本都冇很多時間同第二個講野. 都不是太公平!另外分校的環境亦不是想像中比正校好好多.

keilocl, 我有個同事的女在St. Paul's Church 讀的, 她說很好, 英文好, 連普通話都講得好似d國語人咁. 她唔鍾意skh因為skh的眼角高喎.但我看過St. Paul's Church的派位情況又不是太理想, 所以冇去到Open Day, 但就去咗聖馬加利大取form.

唔知有冇人知聖馬加利大好唔好呢? 我見它的校舍比skh靚.

我仔仔現在都是在Victoria 讀pre-nursery, 但我仔仔話唔鐘係 Victoria讀, 我問佢咁轉去第二間kinder好唔好呀? 佢竟然話好! 都唔知佢係唔係真係讀得唔開心?! 不過如果考唔到其他kinder就要在Victoria繼續讀lu!

正選:
mylovelyBB﹝正校﹞
SamuelC﹝正校﹞
男男﹝正校﹞
thomastrain bb girl (Mt Bulter)

on waiting list:
Charlotte_mom﹝畢拉山﹞
Chole﹝畢拉山﹞
Keilocl (正校)
Iris (正校 AM)
clarachel (正校 AM)
iylss (Mt. Butler)

我仔仔都係備取生,佢都有答晒所有問題,但係就有攞另一個小朋友的玩具,同埋要我地引導下先講 thank you!
‹ 上一主題|下一主題