用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! ...
樓主: LLK
go

聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! [複製鏈接]

LLK,
PLS CHECK PM....

非常同意....
『老師講幾句,好過我地講一百句!』....  

回覆 # 的文章

LLK,
唔好 乙水 我啦 ~~
後生 ??? 我一定大你好多....
我 d 妹成日話, 乜我生完依幾年, 又老又殘又肥o左咁多, 佢地話要諗過先生 bb 呀.... :;pppp: :;pppp:

原帖由 LLK 於 08-10-28 12:21 發表
各位
我昨天比公司裁了, 是第二次裁我架, 真係過橋抽板, 返埋哩個星期五唔駛返喇

唔好 ....最緊要佢賠足....
算把啦 ~ 東家唔打打西家...
當放下假陪下囡囡囉....

係呀 ~ 間公司咁衰.... 快快唔駛係樹重好.... :;pppp: :;pppp:
依幾日咪多 d 上o黎, 同我o地傾下偈囉.....

我仔前幾日無端端同我講...
佢係 x甲武士(忘記個字點寫添..佢係屋企只睇 迪士尼台, 無依樣野~), 用積木砌o左兩條 長bar, 叫我拎住一條, 我問係咩, 佢話係刀... 跟住突然一下打落我拎住條 bar 道, 散哂... 嚇到我傻o左....

我都哦o左佢好耐.... 解釋o左好耐... 暫時係屋企無見佢再做過...
小朋友係咁...
我仔係巴士睇左兩次維他果汁廣告, 都跟住講... 我咪又一大輪煩功囉..... 依家佢只係話 : 維他果汁好曳呀...

回覆 # 的文章

預祝 你囡囡 生日快樂 !!!
聰明伶俐 !!! 越大越靚女 !!!

原帖由 LLK 於 08-10-28 16:54 發表

駛唔駛咁早祝定啊
多謝先

老人家無記性... 怕遲 d 唔記得o麻....

貓頭鷹3號,
果然係 貓頭鷹啵....
見你 d post 都係半夜o既....

依家個市真係好靜.... 我公司都好靜......

原帖由 kityuen 於 08-11-3 12:57 發表
HI, ALL,

我囡囡都係k1, 信班. 同LLK個女同一組, 同一架校車, 同埋好細個已經一齊玩, 得閒傾吓計 .

你好 ~~ 你好 ~~~
咁 ~ 你一定知, 我囝囝同你囡囡同班啦....

回覆 # 的文章

kityuen,

我個仔, 好多同學仔記得佢個名o架....
因為... 佢 囉 ~ :;pppp: :;pppp:  
成日坐唔定, 搞搞震, 俾老師叫佢個名..... 同學仔聽得多, 一定記得囉....

回覆 # 的文章

LLK,
大頭仔, 好易認......

alexmum,
我住 tko o架...
不過係依區返工, 每日自己接送個仔... 好好彩, 返學有兩架巴士直接到, 係回程麻煩 d , 得一架....
上年 n班開學時, 就係最大隻果個, 之後俾同學仔追過左 lu .... ... 不過, 仍然係班上最大個頭果個....

alexmum,
我仔都成日要人抱o架....佢又重喎 ~ 我朝早有兩架巴士揀, 係屋苑隔離上車, 班次好密, 十分鐘內一定有車添... 重係總站之後第2個站, 一定有位坐囉....
車程好快, 只係多人上車 are 左時間, 一般半個鐘內一定到....
不過之後, 我要行 3、4個字先到公司....

貓頭鷹3號 ,
朝早, 係係木閘內, 小朋友拎張體溫表俾 主任/校長/uncle mark/陸老師 蓋印o架...
通常, 早 d 時間就 係主任... 晏少少就係 uncle mark /校長/ 陸老師... 小朋友一見 uncle mark 好似蜜蜂見蜜糖咁, 好興奮好開心, 唔願走.... 我仔係其中一個....
不過, 我多數早返, 多見主任.... ... 見到 uncle mark 果日, 即係我可能要半跑去趕返工....

受歡迎程度, 可以用誇張o黎形容....
真係好似主任係家長會果日講, uncle mark 一企係樹蓋印, 隔離重有邊一位係樹蓋印都好, d 小朋友真係好似睇唔到o架... 眼中只有 uncle mark....

原帖由 貓頭鷹3號 於 08-11-9 01:59 發表
有冇人知幾時開始換得冬季校服 ?

今日換季呀 ~

原帖由 NOKNOK2006 於 08-11-9 11:11 發表
係上堂時有phonics學,還是要另外參加興趣班先至有得學?

我唔知上堂有無呀.... 囝囝依家 k1... 唔知 k2 有無...
只係見興趣班資料係咁寫咋....

我仔今日, 褲係冬季, 衫係夏季.....

LLK,
個百厭星丫....
點解 d 同學仔個個都記得佢, 就係佢成日搞搞震囉... 又八八卦卦... 係手冊騷擾別人果欄, 長期係.... 好似未 tick 過第 3 格 ......

‹ 上一主題|下一主題