用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09/10 K20 同學會
樓主: TszWun
go

09/10 K20 同學會 [複製鏈接]

Hi All,

大家好! 經過一輪左切右切,
以下是根據大家小朋友的班別來定的分車安排,
除了後來補上39/Nicholas 未能與其他L 班的同學仔同車之外
(因每車人數限制,未能安排,請多見諒!!)
基本上, F, H, I, J, K, N 班一架車, 而C, L, M, O 班又一架車!
請大家留意自已的車號,
以便旅行當天可以盡快順利上車出發!!

10.1 KV家長親子旅行
No.BK ID小朋友名家庭
總人數
班別Car No.
1wenwenlou柏言3K2O2
2crystalsoRyan Wong4K2M2
3tszwunAlvin Chan3K2O2
4Keroro_Him子謙4K2M2
5CandyPoon學禮7K2N1
6Cruxcat    逸喬3K2M2
7Maggie Pang郁郁4K2O2
9bjw 永永4K2N1
10hin yueng     顯揚3K2O2
11vsychengRita3K2M2
12jumbo_mandy嘉嘉3K2N1
13simmy amy4K2N1
14mackyfungngissac3K2L2
15amymitproArthur3K2J1
16luckygirlKyle3K2O2
17jesskenadan3K2O2
18Karissamama恩祈4K2L2
19Kathyw2Kim4K2O2
20Mankeimama琦琦3K2J1
22katiengMoses Law3K2J1
23weeweeChun Him3K2O2
24alberychuIsaac3K2K1
25Soon ChuHing Lok3K2O2
26CocoMacros3K2H1
29jumbo_mandy 代報陳梓賢2K2N1
30dandauDaniel3K2I1
31KAKAkaka3K2C2
32emmachole3K2O2
33kuyu0905kayu3K2L2
34JacquelineJason Cheung3K2I1
35camoncalix3K2H1
36katMacros chan4K2J1
37哲哲 3K2J1
38YIMWMCZEON3K2F1
39helennicholas4K2L1
40yiuyiubama景堯2K2J1

hi all

個excel係我老婆攪,
佢攪左成晚, 今日反工再攪先post出來比大家睇, 希望大家會清楚!
我遲d會再出詳情及提示比大家,
大家請留意!

hi iamjackie,

手工紙.......死or,
alvin咩都冇講........
打過電話問下佢先...hehe!

hi alberychu,

其實同唔同車冇所謂啦, 大家落車後都可以一齊玩!
我都儘量將今年同班編排同一車,
我亦知好難編排到每位朋友都滿意,
不過都冇辦法, 當比机會大家認識多d朋友仔!

原帖由 alberychu 於 09-9-17 12:29 發表
hi Uncle Sunny,

Thousand thanks !

hi Mankeimama

雖然同 mackfungng 分開左車, 好彩還有你係識既...我果班k2, 得我地一家炸...

我今日問過miss wong啦!

工作紙做完有剔就唔洗拎反學校啦!

反而有張好似雜誌紙就要攞番學校,

過張紙原來做勞作既時候用來墊枱用架!

响小朋友folder裡面,
有張雜誌紙响到,
我開頭都以為係老師派比小朋友睇,
問真d先知道用來墊枱!

原帖由 iamjackie 於 09-9-18 09:54 發表
Hi TszWun,

seem i didnt rec this wor....

"反而有張好似雜誌紙就要攞番學校"

我開頭仲懶醒攞起張雜誌紙!
志於粉紅色過本簿仔唔洗做任何野,
但小朋友要學下認下啲字!
將來可能要默書!

原帖由 weewee 於 09-9-18 14:39 發表
yes, just a magazine paper. Chun Him said it will be used when they do art work. So, I just leave it in the folder all the time.

煲冬瓜?
等我做大內密探, 問下miss wong 先

原帖由 wenwenlou 於 09-9-21 09:47 發表
各位家長,

不知K2O 是否上了普通話課呢 ( 因為見k2M已經上左堂啦)

柏言媽咪

子桓冇講過喎~~
又要番屋企問下佢先!

原帖由 weewee 於 09-9-21 10:37 發表
Chun Him said they gotta wrap all the workbooks with (包書膠), is that right? As he's mentioned twice this weekend, so I finally wrapped all the 3 workbooks last night.

hi all

早兩日睇到條片,
希望大家啱用!
http://vdonext.com/index.php?fus ... p;program_id=660534

hi all

alvin話今日會學普通話!

HI ALL,

ALVIN今日冇反學,
今日要去唱歌比賽,
昨天我同MISS WONG講既時候,
佢比机會ALVIN响上堂向同學仔表演一次,
我都好高興MISS WONG比机會佢!
你地小朋友有冇聽過小朋友唱歌呢?

HI WEN,

多謝晒! 我都希望ALVIN會成功!

栢言好叻喎!
ALVIN真係唱I M LITTLE TEAPOT!

原帖由 wenwenlou 於 09-9-24 10:37 發表
Hi Sunny,
阿囝都有話 Alvin 唱得好聽, 預祝成功!
係咪唱 " Little Tea Pot" 呢?  (因為吾係好知歌名)

wenwenlou

Hi Wen,

多謝鼓勵!!
阿囝完成咗個比賽,我覺得佢都唱得唔錯架,
可惜臨場眼瞓,在台上面 (未開聲唱前)打咗個呵欠,
比評判扣咗好多分...
但佢好enjoy個過程,亦學咗好多嘢,
我就覺得係一個好好的經驗嘞!

我見到有幾個kv的同學仔都有參賽,
有一個仲攞咗第三名添呀, 好戥佢開心呀!!

Alvin媽

係呀!! 最緊要係佢開心!!
好祈待10.1旅行呀!!  

hi

我地係17/10, 上午9:00喎,
時間我地都ok, 子桓啱啱10:30要去choir!

原帖由 weewee 於 09-10-2 17:06 發表
Hi K2O parents,

Have you received the notice of the parents' day? We shall have ours at 11:30am on 24.10.2009. That's too bad that Chun Him will have his swimming class. My HB and I cannot go togethe ...

hi kathy

唔好咁客氣, 我過日玩得好開心架!
不過講真喎~一病就成家一齊來...真係攞命.....
以家細既仲未好得晒.....可能要睇第3次西医!
仲有喎, 明天要默書喎!
希望阿囝今次醒d啦!

原帖由 kathyw2 於 09-10-5 17:50 發表
今日同阿仔番學時係班房門口見到你,知到你同你個仔到已經無事真係好開心。10月1日嘅旅行真係好成功,我哋個個都好ENJOY,非常感謝你呢位DADDY,仔仔發高燒自己又唔舒服,到咁出力帶比我哋咁多歡樂,不停同每一個家庭拍照,真係辛 ...

hi weewee,

haha!我個仔都"流流"地,
問佢先會同我講!
我都係反學校聽到kyle講先知,
佢仲好醒咁,寫左一張好似階簿既A4紙反學校,
MISS WONG仲貼左响黑板比小朋友睇.
至於默D咩, 好似中文同英文都有喎!

原帖由 weewee 於 09-10-7 09:54 發表
Sunny,

How did you know they have dictation today? I really "no eyes to see"....haha. Btw, do you know the schedule of their dictation (i.e. Chin, Eng, mental, etc) per week?

hi weewee

我個囝早2日先比MISS WONG話佢寫字寫得肉酸,而家反屋企要同佢練字添, 因為ALVIN係大仔,MISS WONG預期佢會醒d, 真係要佢比d心机做功課先得~你話係咪流流地呢~哈哈!

嘩....等我响第三版揾番K2O出來先!!

阿仔琴晚同我講話老師冇比功課
比佢地玩吓...
我問佢係咪因為做PAPER唔使做功課,
佢又話唔係..仲話冇考試....淨係去咗樹屋玩
激C....都唔佢上堂時係咪去咗遊雲....

大家好! 呢排好忙所以較小上來! 唔好意思!
"black rubber"....真係唔知咩來喎?
等我問下阿仔先!
下星期到alvin 做show & tell,
提目係冬天喎! 我仲响度揾緊相哦,
見靜靜地, 比d好野大家睇! 係我同alvin上鏡!
http://www.vdonext.com/index.php ... p;program_id=662119
‹ 上一主題|下一主題