用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國留學保險
樓主: HICHOWMUM
go

英國留學保險   [複製鏈接]

保誠保險好嗎?

想問, 其實香港買左份保險, 係咪要通知學校小朋友有保險可 claim, 如果睇醫生等等, 記住要取收據, 再寄回港 claim?

Brianmommy 發表於 18-7-19 13:36
回覆 3b 的帖子

我claim 過一次爆mon,現在claim 緊入水
爆 Mon 都 claim 到? 是否在英國維修, 攞單返香港 claim?

Brianmommy 發表於 18-7-19 15:47
回覆 過客 的帖子

每年手機上限3千,約定返港即去修理。唔知今年有冇改? ...
吓!  之前爆左. 換左 1次 Mon, 都唔知可以 claim 添

Brianmommy 發表於 18-7-19 16:26
回覆 過客 的帖子

一定要原廠維修
噢!  

sodama 發表於 18-8-15 12:06
回覆 3b 的帖子

剛Claim 咗副眼鏡, 好快收到錢。己績保。
我將所有野掉晒,  Claim 不到了.

續保打電話順便問下有冇得 claim, 佢話有, 唔洗報案紙等等, 唔同香港 claim 保險手續, 手電爆 mon 都可以 claim.....激 c......

sorfn89 發表於 18-8-31 06:47
請問你係claim 邊類賠償呀? 無相,無單,淨係claim form 都可以claim  到呀?
我因為冇將爛左既物件影相, 冇爛左既物件買入時既單據, 同埋冇維修單據, 所以咩都冇 claim.

我原可以 claim ..眼鏡, 爆 mon, 趺爆手機等

sorfn89 發表於 18-8-31 09:33
我以為你之後問返保險公司,可以喺咩都無嘅情況下都claim 得返(emoji)
...

佢有叫我有咩比咩, 試下入表 claim, 睇下最後賠唔賠, 我 d 單據都唔齊全, 而且佢話最好爛左之後既一個月內入紙 Claim, 所以都係.........費事玩人又玩己.

sorfn89 發表於 18-8-31 16:21
爛左之後既一個月內 claim,  咁如果有維修單咪要寄返港? 咁咩情況係可以回港14天內claim 㗎? 我都想問嗰個  ...
我問過, 佢話爛左後, 首先影低相, 一個月內通知佢地聲先, 返到港時再維修, 跟住上單比佢地 claim.
‹ 上一主題|下一主題