用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: legocar
go

del. [複製鏈接]

回復 3# LPN 的帖子

高幼個新校長以前係香港仔聖伯多錄幼稚園校長黎.
奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

好多KG 校車都係外判嫁, 可能佢地仲攪緊; 我都驚佢如果無咩學生住南區, 我仔就要自己帶, E+諗諗下真係好彩佢收左下午班, 如果返上午班都係幾麻煩, 一早出門口, 但又超過兩點先返到HOME食飯.....

原帖由 leapfrog 於 11-11-20 22:48 發表
點解張收生紙無mention 過校車service ?

回復 2# vnghk0001 的帖子

vnghk0001,
點解兩種校服O既?
想問下呢, 男仔校服係點嫁?

andersmama,
我前日打去問學校, 如果有人放棄上午班, 可5 可以改比阿仔返上午班, 老師第一反應係可以, 但佢話你之前已經有好多家長交左信要求調上午班, 所以就算有位你都5係好前要排.......

所以呢, 你真係可以問下學校, 如果有位, 係 5係上下午班都係比你, 因為你都知道, 跟本wait 上午都係無機會, 有位都比下午班果d 家長轉左.

anyway, 我都希望9月開始, 阿仔可以同你仔做同學.

回復 2# vnghk0001 的帖子

vnghk0001,
校服look, thx.

回復 2# andersmama 的帖子

andersmama,
真係有d 5明編waiting制度, 但又好明顯大部份d 細仔會編讀下午班lor, 我覺得既然佢話編上午同下午o既能力係5 同, 咁係 5係應該下午班可以轉上去上午班, 再waiting o既就wait 下午班呢, 響學校立場, 應該係waiting o既能力較下午班弱小小....

andersmama, sorry, 我可能表達得5好, 希望你原諒我.

andersmama,
pls check pm

原帖由 andersmama 於 11-11-23 13:15 發表
其實我都係將我問佢o既野, 如實講出黎, 當然啦, 我一路聽, 都一路好多問號, 但我仔係waiting list, 為左個仔o既學位, 唔敢而家挑戰佢地呀! ~~ 不過到而家都唔係好明佢o既wait list制度係點囉!

其實我o既諗法係既然 ...

真係開心, 聽到咁快call waiting list,
andersmama, 好快到你嫁........
話是話, 係就係高幼好多都係unknown, 但我覺得學校做事好快, 都無拖時間.....我覺得算係咁.

原帖由 andersmama 於 11-11-28 16:39 發表
知唔知呢round比左幾多個am offer出去呀?

我頭先唔記得左問呀!!!

回復 1# andersmama 的帖子

andersmama,
我仔下午班呀, 其實我都知返上午班好用D, 但下午班就阿仔可以食飽D, 訓多D, 同埋D 時間5洗去晒D 交通上面, 你都知果條ABERDEEN TUNNEL 啦, 如果返朝早, 我估要7點半出門口, 即係要7點前起身換衫同食早餐....
上次我交留位費, 由HOME 出北角搭99 BUS, 車程加上到學校, 都係用左15 MINS 咋.  所以應該係返下午班5洗用咁多時間搭車, 但返上午班呢, 起碼塞果條TUNNEL 要1 HR 以上.

PM嫁.

原帖由 andersmama 於 11-11-28 18:00 發表
咁你仔仔而家呢? 都係pm?

回復 3# andersmama 的帖子

弓喜弓喜呀, 真係為左仔女, 我地點堅持都得.
你咁抵錫, 今晚記得要你囝囝錫多你兩啖獎你呀!

回復 1# andersmama 的帖子

YEAH, GIVE ME FIVE~
‹ 上一主題|下一主題