用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 荃灣/葵青區讀中一的家長分享
樓主: rclamlam
go

荃灣/葵青區讀中一的家長分享 [複製鏈接]

Re: 荃灣/葵青區讀中一的家長分享

Annie :你個仔中意做運動真係好呀, 我個女就唔肯,依家響中學就乜都參加, 鬼屎咁忙, 番到屋企就攤響度, 的功課又寫到打風咁, 仲叫我唔好理,   煩呀~~~
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

Annie:

小學時個女都係泳隊, 去到小六因為緊張成績, 放棄左, 家下想揀教練教番佢都唔肯, 一的運動都無, 只係顧住食~~~小學個時個女超中意參加課外活動, 義工啦, 話劇啦, 唱歌啦, 小老師啦, 乜鬼都話要做, 依家中學, 佢玩2項就話太少啦, 個女寫字又唔快又唔清楚, 做野漏漏汽汽, 都唔知點算好 ∼∼∼
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

十一點? 本應我SET 佢九點半訓,但係佢搞下搞下都十一點幾, 佢每日番到屋企就睇下TV , 食下野, 但係就無做野, 我番去佢先拿拿林做功課, 我成七點番去, 食下飯休息下又九點幾,上下網執下書包就十一點幾啦

個女六點四起身, 十一點幾先訓, 有乜辦法唔累, 都唔知幾教到佢聽 :-x

我個女就係固執, 佢真係唔聽你話, 當你無到, 激死我

因為我地番工都忙, 都係工人睇, 所以縱壞左啦, 我依家最早都要六點幾七點先番到屋企, 佢先開始開做野, 叫佢又唔聽, 唉~~~~~
‹ 上一主題|下一主題