用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 09-10 升P3既過來呢邊啦!!!
樓主: ckckcktina
go

09-10 升P3既過來呢邊啦!!! [複製鏈接]

原帖由 ckckcktina 於 09-12-12 00:30 發表
chingma,

今日派左中文囉, 你女點呀? 應該都有7x呱? 我聽我女講最高分係插班生, 79, 真係勁, 唔知有無人滿分呢?

咁你係唔係book架?

咁快 ge!  亞囡話重組句子好深 wor!  D 插班生真係勁, 唔知係邊間學校嚟?

原帖由 ckckcktina 於 09-12-12 00:34 發表
我24/12無野做, ok哦. 去club house好似好d, 無咁dirty. 又方便(去廁所) 岩我地d懶人去.

bbqueen, 你想去郊外, 有咩提議呀?

我問過我哋 clubhouse, 每日 bbq 場都 full 晒!  

諗緊果 D 有得玩, 又有得 Q ge 地方

原帖由 SamMom 於 09-12-14 16:01 發表

亞女剛剛說可能要過左假期派?!!

今日你哋囡囡有冇提過 maths 難唔難 ar?  仲有, 今日, 好幾個冇返學 tim!  可能都要過左假期派!

你哋派咗 eng 未?  我哋班有派到 ar, 不過, 睇完要收番 ga!

原帖由 chingchingmama 於 09-12-14 19:23 發表
我哋班有派到Eng. Chinese and Lit ar, same la, 睇完要收番..

咁快 ge....., 唔知聽日會唔會派埋其他科呢

原帖由 twu_hk 於 09-12-14 09:40 發表

係呀, 成日聽人講有好多地方布bbq, 有得玩, 去下露天地方吸下新鮮空氣, 如果驚唔安全去唱歌歌, 食TEA BUFFET, MEGA BOX 我上次去幾好, 食物都OK,

去西貢 or 新界區, 会唔会太遠? 有冇其他提議 ar? 20/12 (sun) or 1/1 (Fri),  有冇人得 ar?

原帖由 twu_hk 於 09-12-16 09:51 發表
1/1 我要返工呀, 不過我快d手搞掂都應該下午.

Then, confirmed on 1 Jan la!

原帖由 twu_hk 於 09-12-16 22:18 發表
ckckcktina,

問左寶馬山間燒烤場, 1/1冇加價, set a $120, set b $156, 另開爐費一個80(好似,唔記得), 睇下片先:

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=15602

e 間我都想試吓, 好似有埋 seafood ga, 但食完有冇地方比佢哋玩呢? 有冇 parking ga?

原帖由 SamMom 於 09-12-17 15:45 發表

亞女話今天老師派哂(except Maths) 卷俾佢地睇然後收番, 一月先派反屋企.....佢今次終於算有交代: 中英常都有7x, Lit 9x, PTH 都好好, 總算無白費我d心機專登放假同佢溫!!!!! ...

點解你哋咁快派晒!  我哋只派過 eng!  真係要等到出年

咁你總算有回報 ar!

原帖由 chingchingmama 於 09-12-18 09:40 發表
Is the bbq on 1/1 confirmed?  Anyone have made booking already?

係未電話 booking 就得 ga la, 駛唔駛先比 deposit, 預我哋 3 位 la! 玩完至食定食完至玩呢?

原帖由 bbqueen 於 09-12-18 12:27 發表

係未電話 booking 就得 ga la, 駛唔駛先比 deposit, 預我哋 3 位 la! 玩完至食定食完至玩呢?

點解講講吓冇晒人 ge, 係未有 D  mami 都已經放緊假 la, or 我哋可以互 call lor....., 大家比 d feedback la

twu_hk

你會唔會 book 定先呢?

原帖由 bbqueen 於 09-12-23 11:34 發表

點解講講吓冇晒人 ge, 係未有 D  mami 都已經放緊假 la, or 我哋可以互 call lor....., 大家比 d feedback la

twu_hk

你會唔會 book 定先呢?

你哋 3 個 family 都走晒 lu, 返嚟記得現身 ar!

原帖由 carlily 於 10-1-4 12:54 發表
八卦一問.. 有無人知.. d 同學仔..有無人住係新界區架 ???

點解咁問 ge?  你哋打算搬去新界區 ar?  我哋 D 同學仔就唔 sure ...... 其他班級好似有, 聽過有住 tai po/深井咁 lor .....

原帖由 carlily 於 10-1-4 16:34 發表

YES.. 岩岩業主通知我地要收樓.. 2月要中要搬走.. 由於時間緊迫.. so.. 會先暫住 99 home... 係荃灣..  so.. 要開始諗下亞女既返學路線.. 同埋...工人既安排... ...

就算有都要好早上車 ga wor!

原帖由 carlily 於 10-1-4 17:10 發表

暫時都無辦法... 因為自己坐車都會好遠啊.. 同埋要轉車

你哋係未已經派晒 test paper la, 覺唔覺得今次 test 都幾深 ar , e.g. Lit ar, 亞囡話有 D classmates 得幾十分咋!  你哋囡囡有冇咁講 ar!

原帖由 ckckcktina 於 10-1-12 12:43 發表
大家好嗎! 呢個新年假期, 我都成個散晒呀, 我都係31/12既12點幾先到hk, 返到家都成2點幾, 搞掂佢地3點幾,我自己訓就4點幾, so 我 1/1都忘記了. 真係very sorry! 放晒你地飛機添! 下次啦, 我地下次再約過啦! ...

你哋真係快活不知時日過 ar 你同 twu_hk 好似人間蒸發咁, call 咗好多次都係 mail box....., 約你哋真係

嚟緊 sports day 你哋去唔去 ar?

派番晒 la, 不過, 你哋睇唔睇到 eng, last page comprehension D MC 答案有 D 問題 ar!

原帖由 ckckcktina 於 10-1-14 16:05 發表
bbqueen,

真係so sorry呀!

我又無留意睇佢份eng 卷哦, 有咩問題呀? 講出來分享下.

阿女今日unseen中文, 返來已經講起碼有3-4個字唔識啦. 真係死得囉. 每個字扣5分, 仲有d 未知既野. 真係無眼睇呀! : ...

今日都係 unseen 中文 ar, 佢話有5-6個字唔識 ar
都預咗有可能唔合格

28/2 有冇人去 Ocean Park ar?

原帖由 twu_hk 於 10-1-24 23:09 發表
我報左呀, 不過唔知抽唔抽到, 一定好多人去.

仲要抽 ge 咩?  幾時知到 result ar?

原帖由 SamMom 於 10-1-27 21:29 發表

我女都有寫, 我問佢駛唔駛日日買報紙, 佢話睇新聞就得:;pppp:

咁係未要睇英文台 ge 新聞 ar

今日係未各班都收到 report card?  你哋覺得點 ar?
‹ 上一主題|下一主題