用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) ...
樓主: Elona
go

快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) [複製鏈接]

..........

恨C我啦

原帖由 tinetinew 於 10-10-5 22:54 發表
hi,

咁俾個好消息你哋,我十一號返新工.........做文書工作!!

yuk hei mum
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

好肉赤呀!我個真空煲用左好多年,今日趕返工,煲落湯叫大小姐睇火.............結果佢唔記得,煲哂 依家買返個真空煲好貴呀!!真係唔舍得......

Yuk Hei Mum,

我 d 梅酒飲得啦

好重梅味........今次d梅好靚呀!!

好呀!諗下點比你試先...........

原帖由 veronna 於 10-10-7 13:14 發表

我平時唔飲酒架, 不過都好想試下噃

.........

黑哂洗唔到

原帖由 樂樂 於 10-10-7 15:19 發表

爙得好勁? 洗唔到 ?

我試過煲奶樽,煲到水幹 d 奶樽容晒, 又係洗唔到.

其實我用電爐煲架,不過d水過未滾,先叫小姐睇火,滾後關細火,點知小姐唔記得, keep 住中火煲左兩個鐘,之後個爐自己收火 咁就哂..........

唔用電爐,睇怕我無家可歸啦

尋晚煲左木瓜眉豆花生雞腳湯 冇哂啦.......

攪到我心情勁差 ......

原帖由 Elona 於 10-10-7 15:54 發表
不如買番個計時器, 既安全, 蒸送唔使睇火….

今日返左啦 .........

我尋日先知原來佢讀到四月咋 半年收咁貴 ..........話咁快又讀完lu.......

原帖由 Elona 於 10-10-7 21:01 發表
國慶假期應該結束啦, 大小姐返咗廣州未呀 ?

諗住去問下 ....

原帖由 veronna 於 10-10-8 08:10 發表

定係配返個內膽得唔得?

考試後等成績,夠分就入暨南大學............
佢係天河區,真係好大架!!要行哂間學校就C得啦!!

原帖由 樂樂 於 10-10-8 12:04 發表

咁四月再搵學校定點呀 ?

我上星期跟家教會同幾個老師去廣州睇下d 軍營,

因我肥仔下個月佢地會去受幾日軍訓,我地睇左幾個營,
有d環境好細好差,我地有經過廣州大學城,大學城好大呀.
你大小姐是否係大學城呀? ...

除左美金,乜鬼都升,升到痴哂線.............

原帖由 樂樂 於 10-10-8 12:08 發表
一走左隻紫金,佢就狂升,激c .

我好覺呀!!

原帖由 Elona 於 10-10-8 22:41 發表
我剩係知道港紙不斷跌....港紙愈來愈唔值錢....

哈哈!!話時話我都唔知 bor....
不過想都唔敢想 希望愈大,失望愈大..........

原帖由 Elona 於 10-10-9 23:29 發表
希望大小姐能夠如願入到暨南大學啦, 幾時知道 result ?

話舊年都有好多人升唔到,佢有d同學係今年repeat..
其實內地真係要睇下邊間大學,唔係間間都ok架!好似入學分數350分,考4科,每科120滿分,咁既係平均要90+分囉 ....會考分數唔多睇既,除非你用會考分數直接考大學啦!!

原帖由 樂樂 於 10-10-10 15:38 發表

咁知唔知以往紀錄有幾多成可以入到大學?

早兩年我fd 個仔會考7分,返左內地讀醫科.

原帖由 veronna 於 10-10-22 20:51 發表
多謝大家既資料, 其實平時唔會痛成咁, 不過今次係脷尖同埋之前咬得好深, 都流左唔少血.  所以先咁痛.

今日唔痛喇. 終於可以食飯喇.

welcome!!

傾下計,唔洗不好意思.......

原帖由 sallyhuang 於 10-10-22 12:58 發表
你試下用西瓜霜噴劑,另外服用維他命B2。

大家好!不好意思,我突然冒出來留言。其實我一直有追看你們這個交流區的。

呢輪心裡勁燥 ......同少爺大炒........差d激C左 ..........

呢幾日有d就發現........

1) 之前我話我個煲左既!!哈哈,我係自由個面有個媽咪教用洋+水煲下個煲就ok.........橫掂有個煲係到,就test 下啦 成功左喎...........好神奇

真係要多謝下個位媽咪

2) 近來買左呢個牌子"INGROD MILLET"既 perle de caviar brightening gentle mask, buy 1 get 1 free ......點知原來佢收暗瘡一流,塗在暗瘡上15-20 mins 後, wash it......你既暗瘡就會乖乖縮小,退紅,好正呀

依家唔洗用鹽啦

原帖由 veronna 於 10-10-22 21:02 發表

我都有食海x堂架, 不過都仲係好燥.

我好怕痛架, 所以我唔敢用鹽

佢有 shop 架,係我乎近!好似$500幾兩支,唔知依家有冇promotion 呢??

原帖由 tinetinew 於 10-10-24 10:21 發表
hi motherlau,

喺邊度買 And  how much

yuk hei mum   

我都唔記得吵d咩啦!!太多野

原帖由 veronna 於 10-10-25 23:09 發表
劉媽,

劉仔幾時考試? 你同佢吵, 係唔係又係為左溫書?  牛仔十一月尾先考試, 我都擔心緊到時會唔會都

牛仔d成績咁 stable ,我就一定收心啦!!

原帖由 Elona 於 10-10-26 19:01 發表
Veronna 我諗牛仔會識諗d掛, 起碼佢會自動溫習, 我隻臭豬就對學業一d都唔緊張...

‹ 上一主題|下一主題