用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兆強續版.PART-48
樓主: kt8001
go

兆強續版.PART-48 [複製鏈接]

原帖由 yiuyiu0728 於 08-11-27 09:38 發表
早晨各位!

李兆強收左我囡!

恭喜哂!

原帖由 kt8001 於 08-12-3 10:56 發表
話時話我都覺, 早摺又唔好,此終有都要有個橋樑或基地會好D, 唔緊要呀, 咁証明我地C9唔係鍾意講8野的C9囉. 我地呢D要深思熟慮後才講的C9麻...
平田同德李唔係都係聯繫咩. 都係下午校分拆應都有分...我以為係 ...

咁又係唔好摺埋住,可能啲C9近排忙著應付考試,亞仔考咗 ENG. Speaking & 音樂,中英文聆聽、普通話仲未考,好鬼緊張,好似唔多夠時間溫...

原帖由 yiuyiu0728 於 08-12-3 13:34 發表
係啦,唔好摺住, 可能大家唔得閑住, 我近來好忙(公司)
你地幾時考完試呀?

我哋考到17號先考完,尋晚亞仔手冊寫話20號前要交聖誕吊飾,幾唔得閒..

原帖由 kt8001 於 08-12-3 11:01 發表
芷芋,
你問下德李呀, 因德李同平田都應有聯繫睇下可否入分.問下無妨. 起碼有點機會呀

please check pm

Thanks!

原帖由 kt8001 於 08-12-3 21:56 發表
點解你地有吊飾做, 你仔仔唔係 p.2咩點解我個女冇... 聽講係咪計考試分的.

各位早ar!

亞仔係 P.2 佢本手冊寫住 20/12 交聖誕吊飾,我都唔知計唔計分,邊有咁多時間同佢做,求其交咗就算ar,尋晚又寫話要做一張友誼咭,死未...

原帖由 hoganmama 於 08-12-4 09:35 發表
Good Morning!!!

我仔都無話要交x'mas吊飾bor....

我想問幾時係默書考試??

吓! 你亞仔都唔使做咁好,亞仔冇講我都係跟考試範圍個時間表,我記得好似10號中默,11號英默,原來 ENG. Listening 係同埋 Reading 一齊考(即15號),老師話 Speaking 就會提早考‧

原帖由 kt8001 於 08-12-4 11:53 發表
SUKI & YIUYIU
PLS CHECK P.M.

各位,
有無興趣又攪BBQ呀! 28/12/08有無人得. (考完試鬆一鬆,唔駛咁陰公.) 地點有無好提意

嘉湖山莊會所外面BBQ,對著個噴水池,環境清新乾淨、會所內有個大型的遊樂場適合小朋友玩..

原帖由 kt8001 於 08-12-4 14:47 發表
你識人嗎?

係呀!  我同事係到住,去過幾次 BBQ..

原帖由 beywat496 於 08-12-5 13:00 發表
Kt8001,

極之同意你。

平田都換晒【機樓】, 將軍澳絶大部份都已換晒【機樓】, 為何德田咁不細心體貼, 不理家長的需要。

我已谷住去tim 記買了大三個碼的大地牌校褸比囡囡穿。$90 都幾肉呎, 無咩機會穿。

BBQ :  ...

beywat,

請問你買咗龍X羽絨未,知唔知有冇返貨..

原帖由 beywat496 於 08-12-5 16:09 發表
Sukiho,

我係龍X買了羽絨比囡囡, 佢地非常好人, 因為我上次去買了背心, 佢地搵同事拿去 mtr 閘口比我老公, $530 成交。質地非常好, 係透氣防水的。勁輕。係 95% down, 仲係白鵝絨, 不是鴨絨毛。

...

beywat,
我正話打去龍X問返咗好多貨,諗住明天去買,唔該哂你.

另: 我叫同事幫我問仲有冇爐同埋?價錢,下星期一覆.

原帖由 beywat496 於 08-12-6 16:53 發表
Sukiho,

你今天買了勝利品嗎 ?  是否同我囡【情侶裝】 ? 你買10碼 or 12 碼 ?

Kt8001, is_chem, cheimi1128, 今次個 exam 好似要溫好多嘢咁, 死啦。

今天第一日 ...

星期六買咗,同你亞囡著【情侶裝】,冇哂 size 得8碼以下焗住買咗,e+著就啱啱好,老闆話無貨返,有另一款10碼唔防水但冇咁靚..

原帖由 kt8001 於 08-12-6 11:23 發表
Sukiho,
pls check your p.m.

kt8001,

Please check p.m.

Thanks!

原帖由 beywat496 於 08-12-6 16:53 發表
Sukiho,

你今天買了勝利品嗎 ?  是否同我囡【情侶裝】 ? 你買10碼 or 12 碼 ?

Kt8001, is_chem, cheimi1128, 今次個 exam 好似要溫好多嘢咁, 死啦。

今天第一日 ...

beywat,

你咁好嘢e+先開工溫書,大家努力呀!

原帖由 kt8001 於 08-12-9 10:55 發表
早呀
我D仔女開始少返D功課啦, 但我只同佢溫默書, 我都冇咩點溫只同佢都係做下街買D excereise. 唔知點解之前我都唔係好緊張的係現在好似好大壓力咁.
ktmami., 我都係copy的習作比佢地做返, 但係近日太忙,copy了幾 ...

kt8001,

我有整理過 GE Worksheet 1-6,你們如有需要我可以 e-mail 給你哋。

原帖由 kt8001 於 08-12-9 11:01 發表
hoganma,
話時話你有冇同佢溫TSA架, 亞女話好多都在此出, 我都唔知係唔係.

手冊係有寫要溫 TSA,你亞女有冇講中英數都要溫,但亞仔未溫過..

原帖由 hoganmama 於 08-12-9 09:33 發表
Good Morning!!!

我還未開始溫ar ( 好似係我考咁)

friday就考中文, 但一d 都未溫過, 我而家諗緊好唔好星期四下午放假同亞仔溫習

suki pls check pm

hoganmama,

收唔到你 e-mail,please resend.  Thanks!

原帖由 beywat496 於 08-12-10 15:03 發表
Suki Ho,
謝謝你的 Worksheet 1-6, 非常清楚, 你效率好快。

你將所有 P2 paper 已 scan 入電腦, 我記得你仔仔係 P3 ~~~

beywat,

我仔係 2E..

原帖由 hoganmama 於 08-12-11 09:22 發表
Good Monring!!!

我仔上次中文test paper得65分咋mouth:" /> 其餘3科都ok, 所以我今日下午off 幫佢溫下lor, 起碼都盡過力ma, 考得唔好都無辦法, 唯有之後再諗對策la

suki 收到你d paper, a million thanks!!! ...

hoganmama.

Please check a.m.

Thanks!

原帖由 kt8001 於 08-12-15 16:34 發表
BB beywat,
我又唔覺得d字好細, 不過都幾有趣, 你估我個仔係睇字呀, 你錯了, 佢睇每格的公仔, 同格內的字仔. 後頁的長字的睇少少就叫我讀比佢聽, 係我個女冷飯菜汁都睇塭.
你又錯啦, 今日都係冇派任何的試卷.
而你講 ...

beywat,
仲有一日就考完,大家可以抖下啦! 我都係諗好哂節目,bbq 下次再攪過,thanks!

原帖由 hoganmama 於 08-12-16 17:40 發表
我仔話中文識, 英文好易, 數學超掂, 中作都掂

佢咁講我仲驚

你仔好犀利呀! 我仔中文唔敢同我講驚比我鬧...
‹ 上一主題|下一主題