用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南幼稚園 家長分享
樓主: 法子
go

迦南幼稚園 家長分享 [複製鏈接]

Re: 迦南幼稚園(祈德尊分校)家長分享

miriammami

真係好耐冇見你入梨吹水,miriam 好嗎,你放左個長假去邊到玩??
唔洗客氣,唔讀迦南都可以得閑傾吓計,大家交流吓湊囡經

多謝你讚emily

法子

今日bovie參加個生日會開唔開心呀??,佢地有冇派本刷牙記錄呀,定係得n1有呢??

法子
emily 日日返梨都話考100分,都唔知係唔係,我都係順其自然,唔知會唔會比d驚喜我    ,成績表今日派咩??唔係下個月25號呀,張通告咁寫喎
係呢上次你話上迦南個網見到李主任升左副校長,我上去睇冇寫,係邊度寫左呀,
呢掛emily好鍾意問點解,有時問到我都唔知點答佢,bovie會唔會好似emily咁做問題小朋友??

法子Carmen,
大掃除真係好煩,仲辛苦過返工,我而家都開始洗緊d野,不過年紀開始大,做少少野就腰酸背痛,係呢千色店賣梗d清潔用品套裝幾好用,我上個星期買左套比我媽咪,今日會買套返屋企用

法子
Emily 最近都有咩影相,淨係聖誕個陣影左d普通相,我剛剛book左下個月尾影室外景,我諗住影吓d唔同景,影樓個d好多都差不多,到時影左話你知
你收pm呀
我係千色店買左隻類似棉花物體,去油垢好勁架,係四樓有個櫃位專賣呢個產品唔係好貴,你得閑去睇吓,我覺得千色店d清潔用品多過吉之島
廚房真係好難攪..攪...攪...

miriammami

廚房真係一個好難攪的地方,我平時已經好少用但都係咁難攪,係呢你過年去邊呀??

法子
嘉年華個日bovie玩得開唔開心,emily好開心,玩到唔捨得走,bovie講得冇錯,好彩有帶個袋去裝野,如果唔係都唔知搵咩裝,你覺得攪得好唔好呀,我覺得幾好呀,d遊戲都幾親子呀,
今日放假去邊呀,抹完屋未呀,我重有廚房未抹呀,今晚攪埋就得啦

法子
好耐冇上梨啦,先同你拜個年,祝你身體健康,青春常註,Bovie快高長大,聽教聽話,我新年同emily返大陸玩,emily好好奇又不怕大陸污穢,都幾好玩
個件T-Shirt都幾好,好似細件些,早兩日我送emily返學有個家長拿去想換大些,李主任話送的沒得換而且最大是大碼,
下星期派成績表唔知emily考成點有些緊張添

法子
咁我地要努力D推廣吓呢個Topic比其他媽咪啦,如果唔係沉咗去邊度搵呀
返大陸要回鄉卡,都要passport,你有諗過同bovie返大陸玩呀??
原來有名次架,唔知emily會唔會考最尾呢

miriammami
你去荃灣廣場2樓開咗間大的文具店,5樓個中華書店都有crayon買,我都係係中華買,大約$20-30左右,係呀而家好多地鋪都買菜,過年個陣迫到 :evil: 都唔知點解開咁多,賣菜咁好搵
miriam開始返學啦,初初係會咁,好快熟左就鍾意返學架啦,放心,係呢邊個湊佢放學呀??

法子
荃灣街市街麥當勞都幾多人係度開,又剛剛裝修完,你去問吓,你諗住幫Bovie開party??
係呢Bovie派咗成績點呀,我要今晚返去先知emily D傑作如果,佢婆婆不知幾緊張,一放學就打電話梨問我好似佢考咁,我笑佢以前我讀書佢都冇咁緊張

法子
Bovie 都考得好好,值得獎勵吓   
emily唔係好似bovie咁有,佢係分5個評級,5係最高分,好似每個月派個d評級表一樣,分好多目錄睇佢表現,大部分都係4同5分,5分有8個,都算係咁啦,最大驚喜係普通話簡單對答都係5分
係呢放復原節假有冇諗住去邊到玩??

法子
我都想知復活節有咩課程,我要搵吓先,有料大家研究吓,
你冇咩嗎,小心身體呀,係路德圍鄧錫英醫生都唔錯,我生emily都係搵佢,電話係24999268,但呢個星期放假要3月7日先應診,不過係佢隔離個胡醫生都唔錯,你睇吓點啦,多d休息啦

法子
荃灣好的婦科醫生多數係路德圍,仲要排好耐添,胡醫生排到11/3算早啦,鄧醫生可能仲要耐小小,但鄧醫生真係好詳細架,盧乃本係荃灣港安都有排牌睇,你試吓打去睇吓會唔會早D,仲有個荃灣港安新婦科醫生,應該可以約得早小小,個電話係22767888,生過BB係多D煩野架,放鬆D冇事嫁
我都想幫emily報學校個d課程,但d時間唔得,而家都搵緊d星期六日上堂的
佢應該仲係YMCA教,你想報呀??

法子
咁bovie幾時開始返呀,佢而家仲有冇返童軍呀??

法子
你冇冇打電話去book呀??呢幾日好涷點著芭蕾舞衫呀,我想問你返童軍係唔係你同佢一齊上,一次要返幾耐,如果係探訪係唔係可以家長同行??

法子
唱咩歌呀,係唔係"做隻貓,做隻狗"個首呀,會唔會唱粵曲呀   

法子
係羅,好似得我地,點解其他迦南家長唔上梨呢,要係學校派吓傳單   
今個星期派左D評估表,emily有2個英文唔識,bovie點呀

應該冇事,唔好自己驚嚇自己,不過有時做吓檢查都好架,係呢你係邊度睇,係唔係睇胡醫生呀??
bovie都幾叻喎,今日emily個班主任打電話比我話emily放假後冇咩心機上堂,今日做功課冇咩信心仲cry添,佢已經好耐冇cry啦,老師問我係唔係有咩唔開心,仲有話emily今日好多鼻水,有兩聲咳,可能有d唔舒服所以咁,唉,呢個新年emily食好多糖,我已經規定佢每天只可以食一粒糖,仲要係軟糖(冇咁熱氣),但每日放學都有好多糖袋返來,佢話係d小朋友請佢食,bovie個班有冇咁嫁,d小朋友會唔會都成日帶糖返去架,
係呢bovie係唔係搭校車,仲有佢個班主任多唔多同你傾計呀??

NamNamma

你好,得閑上梨交流吓,你囡囡讀上午定下午??

‹ 上一主題|下一主題