用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍嗚出result未呢?
樓主: lovelyhobb
go

劍嗚出result未呢? [複製鏈接]

如果睇家庭背景收,咁可能收錯左我地xdddd

小曳人  乜你咁睇自己呀!我覺得學校無揀錯你喎!  發表於 12-12-19 11:45

小曳人  乜你咁睇自己呀!我覺得學校無揀錯你喎!

我地背景超低微xdddd我家爸爸學位都冇一個,更過份o既..係我地兩個個樣完全唔似識教仔

lovelyhobb  同埋我好欣賞你好肯分享學校資訊, 讚!如果有幸我仔被KM收左, 我一定要請教你更多!  發表於 12-12-19 12:04
lovelyhobb  唔好咁講, 呢個年代教育小朋友真係5容易, 你謙虛已很可取!  發表於 12-12-19 12:02

回覆:lovelyhobb 的帖子

I have no connections with school ga.  

lovelyhobb  thx ar  發表於 12-12-19 15:12

cclemon2009 發表於 12-12-20 14:37
機會率比培正更低,幾乎吾洗寄望,初時以為有四五十個位,點知得20,信心度0%,一啲緊張也沒有,預左收薄信 ...

兩年前我等呢封信等到我好辛苦,叫工人落去開信箱,拎左封薄信返黎比我,個心涼左一截,點知一開封信黎睇,又見到信入面寫住$660 wor,所以唔好諗住薄就唔掂,反而waiting 要覆回條,可能仲厚xddddd祝好運

overview 發表於 12-12-22 18:18
真係"十年人事幾翻新", 朋友多年前讀劍鳴時, 學校仲面對收生不足的現象, 而加竟然幾千人報名.  以前係100% ...
所以我有些學生家長(孩子是高小/中學生者)以為我家兄弟讀的是屋企附近的幼稚園,說聽都未聽過

lovelyhobb 發表於 12-12-23 23:44
我想請問下劍嗚多數收邊類型小孩?
你小朋友個時in成點架?thx
我又唔係好睇得出同學間有咩共通點,但我諗fine motor skill 幾重要。我家哥哥雖然係2月仔,講野唔叻,但因為o個時in都幾多tasks比佢做,例如puzzle,排大細,分顏色,呢d佢比較強,以前仲有group in聽故事,佢算坐得好定,又唔痴住我,又有d反應咁囉。
細佬就8月仔,講野算叻,佢表現比哥哥o個時仲好d,全部野都答到做到,eye contact 都好。
‹ 上一主題|下一主題