用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門區邊間幼兒園好??
go

屯門區邊間幼兒園好?? [複製鏈接]

Re: 屯門區邊間幼兒園好??

我個女{now}都係讀緊青山村st.peter幼稚園,好係好but
最唔好係太多蚊,一到夏天個女對腳就成隻梅花轆咁,不過因
搬屋所以呢個9月會轉去兆麟st.peter,唔知道此幼稚園升小學之出路係點呢?

我小女9月會讀上午班,我也覺得此幼稚園環境真係不錯,
但在多個BK topic上睇見好多mama指出此幼稚園程度非常
淺,對日後升小一時小孩會好難適應.你有何意見呢??你又有
否收到風此幼稚園升小一的成績如何呢??? :

powerfuffbaby
sorry,我講得不清楚,我係話st.peter-兆麟苑這間.
st.peter-青山村現在小女還在讀9月後才轉去兆麟.

angelina981109
小女9月會讀上午班

mandylo   

我係搬去兆麟苑,我心儀的學校有何日東,蒙恩,鄭任安等
至於保良局及胡少渠就認識不多,唔知好唔好呢?
請指點,THANK YOU
joanneso 寫道:
[quote]
mandylo 寫道:
我個女{now}都係讀緊青山村st.peter幼稚園,好係好but
最唔好係太多蚊,一到夏天個女對腳就成隻梅花轆咁,不過因
搬屋所以呢個9月會轉去兆麟st.peter,唔知道此幼稚園升小學之出路係點呢?

你有無心儀邊間小學呀? 保良局, 何日東, 鄭任安.... ? 係呢你搬去邊呀? 屬什麼網先有得選擇喎?[/quote]

唔知住係兆麟苑小學校網屬第幾區呢??

死火啦,聽你咁講個o的老師咁有問題,我女女今年9月仲會
轉入兆麟st.peter讀wow....
我女女幾百厭架咁咪o參law...其實我對呢間幼稚園表面感覺
very good架,but now聽你咁講我真係好好擔心,實有排訓
唔到啦.......

babyellow 寫道:
我之前係兆麟st. peter教架,其實裡面好多野都好好,但唯一係師資唔好,因為d先生好多都心地唔好,好多小圈子,同埋佢地成日都夾埋黎蝦小朋友,但唔係個個都蝦,佢地只係蝦一d佢地唔鍾意果d.
而呢間學校環境好靚,但有一度唔好就係班房好細.
我唔係太讚成小朋友讀全日班,因我之前係教全日班,又有一年教半日班,但我覺得全日班d小朋友慘d,污joed同埋懶散好多架.
而上午班就好過下午班咁lor...因小朋友d時間好用dma

請問你所提的有問題老師多數是教邊個級別呢?
個別的意思是否指1-2個人呢,唉..如果要去討好老師才能得到老師的關懷,咁就慘law...我們這些夫妻兩都要返工,小朋友
都要搭校車返學,好日都見唔到個老師,咁點同佢"駁"friend呀
話實o的小朋友都係佢地個boss呀,做幼教唔係要好好耐心及
愛心嗎????????????

babyellow 寫道:
唔駛咁驚,因為裡面唔係個個先生都係咁,只係個別幾個,而裡面有d質數好好既先生,希望你讀到佢地教果班啦
‹ 上一主題|下一主題