用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油麻地天主教小學(海弘道)交流區
樓主: mercury16
go

油麻地天主教小學(海弘道)交流區 [複製鏈接]

Re: 油麻地天主教小學(海弘道)交流區

歡迎各位新油天家長,
以下係各位名單:
meyonw-J2C-仔仔
fyhui -J1B-女
mercury-J1B-女
ekiip姪女 -J1C -女
bellita媽咪 -J1C -女
emmy 媽-J1D-女
keikeipig- J1D-仔仔
ekiip -J1E -仔仔
無明河馬-J1E-女
del

hello! 無明河馬,

歡迎你!日後多D上呢傾吓wor ,多謝你咁有心,我都知呢個病好慘,最慘係阿囡食唔到嘢,呢两,三日只係飲朱古力奶,佢乜都唔很食,粥,麵都唔食,連雪糕都食唔落,只淨飲水和朱古力奶,琴晚佢見我食飯即刻走房 ,我問佢仲乜 佢話好想食飯但食唔到好痛,過刻我即刻 ,見佢真係好辛苦.醫生今日打俾我話應該呢两日會好返哂,希望阿囡好返冇事。
del

keikeipig,fyhui:

多謝你哋慰問,今日阿囡已好返好多,可以食到D粥,麵.醫生話星期三可以返學啦!

英文spelling list係白色嗰幾張紙,Unit 1 - 3,Total 69個生字. 唔知計唔計分wor
del

hi,all mum,

我阿女已好返哂,昨天已上課,多謝你哋關心 .

Bellita媽咪,

我阿囡Dcomprehansion都係麻麻哋,初初會幫佢查字典寫落書到,剛剛開始要佢自己查字典寫落書到,佢己查字典會明D,依家有少少進步,亦等佢容易記個字母,你試吓呢個方法.
del

keikeipig,

唔係嗎!大學嘅卷,係咪FA嗰張呀!我阿囡都唔識寫我和老公個英文名,其他只係照抄,俾佢激死.
[quote]
keikeipig 寫道:
我阿仔話老師比咗份大學七年級的卷佢地做, 好深, 所以唔識. 有一點我好開心, 佢識串我個英文名, 只是漏了一個字.  都好安慰了.

大家努力啦!

keikeipig[/quote
del

fyhui,各位 mami

琴日我哋1b班收到中文評估,listen test見到份卷真係好想打佢一身,得50分從未試過中文低過90分,俾我鬧一餐 佢話最高分個嗰得80分,今日返去問吓班主任係咪真係,我話佢冇留心聽,佢話有只係有D字唔識睇,所以答錯咗, 考試真係唔知點算 .
del

我問阿囡佢話宗教老師講只係背護守天神經,温習1一8課金句,英文默書l一4課生字.

del

hi! all mami,

終於鬆口氣!呢個星期可以帶吓阿囡去玩吓!成個月都冇玩,呢個星期同佢去踏單車,bbq.等佢鬆一鬆
del

各位家長,
12月20日攞成績表啦!
del

hi mw320,

你試吓找私人補習,我覺得補習社冇咁好,我就會見意你找私人補習($50-60/hr),補習社只睇佢哋做功課,但私人教佢温習同做唔識嘅功課,同補習社太多人一齊,小朋友好難專心做,你試吓响BK呢到揾吓.
del
‹ 上一主題|下一主題