用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2011' 4D班~請進!
go

2011' 4D班~請進! [複製鏈接]

英:Revise GR 1 (p1,2), 我估是要做改正那張綠色紙的p1&2.

數:9)73x29
10) 39x63
11) 136x19
12) 217x27
13) 309x58
14) 603x28
15) 720x18
16) 209x93
17) 372x67
18) 588x37
19) 613x26
20) 308x28
另外,囡囡寫sci:check meaning & name card.
今晚夜了回家,希望不會太遲吧!

哈,我打得太慢了,Cathy Ma快D添。He..he.

囡囡寫:
Check meaning C+C p.7-9
phonics practice symbols & read p.3
V. Art帶色碟,枱墊

回復 22# 11kingdom28 的帖子

記得明天要還CLB. :)

還有:
普工(1)
金(1,2)

隔離班寫了數測範圍,又要開工lu.

我都好多謝 Bosco Mami 每日把功課post出來, 對吓穏陣D.

另外, 記得每堂音樂堂都要簽及帶樂團手冊.

我囡囡寫:
中:抄成P.3-5在筆記(每個2次)
數:良P.23-24 + 對
另外, 她都沒有寫要做Sci WB, 不過唔知信唔信得過.

原帖由 11kingdom28 於 11-9-23 22:30 發表
23/9

中: 1) 詞(2)改
      2) 作改
      3) 良(5-6) + 對 + 改
      4) 閱評(一) - 11/10交
      5) 抄成語 P. 3-5 在筆記

Eng: 1) Newspaper Checklist
        2) Read Poem 1, 2
        3) Supp(1) - corr ...

回復 39# 11kingdom28 的帖子

我囡囡寫小測範圍如下:
18/10 小測(4)(課+詞) + 26週 (P.4, 5)
          + 成 (P.6-7)

回復 50# 11kingdom28 的帖子

與囡囡寫的一樣.:

回覆 54# 11kingdom28 的文章

今朝返工出門時見到藍天,未到公司已下大雨,希望他們玩得開心D啦. :

下星期又中又英小測,我囡囡仲要考小提琴試,今個weekend有排忙. :cry:

回復 56# 11kingdom28 的帖子

係喎, 仲有閱讀報告要交... 早前已借了書及看完了, 但由於又測驗又默書, 忙到都唔記得原來未做添, 臨交前才發現就大件事了.

回復 59# 11kingdom28 的帖子

唉! 我囡囡都無寫及無做Sci WB, 今日都要補做.

另外, 其餘都與你寫的一樣.

回覆 60# lokman107 的文章

吓, 我個女又無寫數小測, 問佢佢又話係喎, 死未.

回覆 63# 11kingdom28 的文章

我都只係食飯時提吓佢LCM & HCF 怎樣計就箅。

我囡囡寫26週是26/10交,其餘的一樣。

回復 75# 11kingdom28 的帖子

我女做功課又係慢吞吞,日日都做到好夜。Quiz和數測之前一晚又真係特別多功課,我女都做到10:30pm。結果只好提點她兩句就叫她早d瞓,希望她精神d測驗時無咁懞。我都好擔心她考試時都唔知點算。

唉!大家一起努力、加油吧!

P.S. 回到家後再對吓大家寫的功課是否一樣。

回覆 76# 11kingdom28 的文章

26週4/11交。

另外,英文明天present news report/reflection. 今次可以睇住張紙present.

回復 78# lokman107 的帖子

lokman107,

當你login時, 可選擇登錄有效期, 應該無須經常重新login的.

回復 82# 11kingdom28 的帖子

我女還寫了中文:工(8)改, 其餘的與我囡囡寫的一樣, 包括遞交日期.

另外, 不知道是否要交IT功課, 因為張guideline是寫第七週上課前交. 下星期一便是第七週的第一堂IT堂了.

回覆 89# 11kingdom28 的文章

11kingdom28,

我女寫的功課與你囝囝寫的一樣, 今日和昨日也一樣, 她也沒有寫中作, 而且連中作也沒有. 她說只是今日即派, 即改, 即交. 應該不會是欠交?
‹ 上一主題|下一主題