用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: danielwongpc
go

真道2014   [複製鏈接]

cherryird 發表於 14-8-5 22:42
好多朋友連我也是28號1st in,但2nd in是13日及14曰,但是7月5曰in那批,好多2nd in在11曰及12日,你們是否 ...

我女是28/6 1st in, 11/8 2nd in.

sweeticandy  ME2  發表於 14-8-8 17:11

crystalpui 發表於 14-8-12 10:22
請問小朋友IN完有冇唔開心?
我朋友個小朋友IN完好唔開心
話好多都唔識...

我小朋友冇唔開心, 係我同老公唔開心啫. 因為佢唔肯開金口, 乜都唔答.

crystalpui 發表於 14-8-12 10:30
我好怕學校考得太深,
如果小朋友好多都唔識
好打擊自信

咁又唔洗擔心, 我聽個女講番, D題目唔難, 佢全部都識, 只不過佢話唔想答喎.

cherryird 發表於 14-8-12 10:32
不是分開各自in嗎?點知佢唔肯開金口?

首先是一家3口一起入課室閒談幾句, 應該係俾小朋友warm up. 兩位老師問咗我個女幾條問題, 我個女一條都冇答, 只是閒話家常, 冇可能唔識答. 跟住家長出去課室外面等, 單獨問小朋友. 我地入番去時, 老師有講話小朋友唔答問題. 返屋企後, 我有問個女, 佢話問題好簡單, 但佢唔想答.

bigboyenzo  你阿女都好有性格喎  發表於 14-9-19 16:15

MosesMa 發表於 14-9-25 11:47
27/9, 29/9, 30/9 &3/10

今日收信, 下星期5前註冊咁急?

llhlee 發表於 14-9-25 12:54
都可以玩埋自行

但一註冊真道, 自行即抽form, 入自行咪好無謂.

fruitfulsnoopy 發表於 14-9-26 15:41
舊年第一round offer,係分開左2 日出offers架. 即第1日有d人收到後,隔左2,3日再有一批人收offers.佢地分左2 ...

但今年學校講咗星期三已寄晒offer letter, 唔係分開兩日出

Jing_Mama 發表於 14-10-7 14:32
係囉之前我打去學校又係話今批信全部寄出,但上次SECOND IN 的都仲有機會喎.....昨日打電 ...

我諗應該係上次2nd in的首選已一batch過出晒offer俾佢地, 所以話全部信已寄出. 有小部份人冇註冊到, 學校就喺2nd in入面搵人補上, 稍後再寄一批信, 變成"分批寄出OFFER LETTER".

tvkittymama 發表於 14-10-10 09:57
So if you accept the offer, you can still wait for the result of central allocation ma?

No. If you accept the offer from any DSS, you can't join POA. No matter for the discretionary place or central allocation.
‹ 上一主題|下一主題