用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06 年仔女入讀 K1 的(港島區)媽咪,大家入黎傾下! ...
樓主: hay03
go

06 年仔女入讀 K1 的(港島區)媽咪,大家入黎傾下! [複製鏈接]

Re: 06 年仔女入讀 K1 的(港島區)媽咪,大家入黎傾下!

5354 寫道:
hay03,
BINGO~~~

今日問wingwing老師LLC....佢意見'有好有唔好'........其實OCt參觀完我巳決定只interview唔讀,我覺得好commercial

除左聖心...其他去in的..都只係in唔會讀.....

Re: 06 年仔女入讀 K1 的(港島區)媽咪,大家入黎傾下!

Twinsmami03 寫道:
Hi all,

我想問吓, 有冇人知道, sacred heart多唔多男仔讀? 同啲男仔通常會入邊間小學. 我對係孖囝, 直上就唔洗諗, 但如果入到好嘅小學, 咁都好喎.

原先都冇諗住報, 但我對b好怕醜, 若要靠佢哋interview表現嚟考kindergarten都幾難. 諗諗吓, 我係sh old girl, 唔知會唔會有著數, 容易啲入.

Any advice?

我細女當年.....家姐係度畢業....仲讀緊佢小學....後補都無名.....都要靠誠意打動呀.......我女in時...乜都答到架喎.....你話有無著數啦.......不過....你覺好梗要試一試.....收先再諗囉

Sindy,

Thanks for your information about SH. 你知唔知佢哋收幾多男生呢?

往年見..上下午各半班到啦

Thanks. 我仲以為一班收幾個. 原來都收成一半. 咁都好喎.

佢今年收上下午各三班.....共六班.....咁男仔上下午夾埋得一班.......30/180.........比數都係少架....不過佢會group埋一班...唔會一班幾個男仔既

5354 寫道:

2005 年 11 月 12 日 ( 星 期 六 ) 上 午 9 : 00 ∼ 下 午 4 : 00 到 校 辦 理 新 生 註 冊 手 續 。
11 月 12 日...wow...so fast~~

等聖公會放左榜.....咪無得殺果d留位費囉.....    越遲報名�面試既學校..都係對自己比較有信心既學校黎架......

candy_kent 寫道:
Charlotte_mom
thanks !

唔知點解我個女分唔到黃色 ?  每次比黃色物品問佢係乜野colour都講唔到, 反而其他色佢就講到.  

有無小朋友係咁架 ?

試下二選一咁問佢......佢未必唔知架

CEF 寫道:
各位家長:

我今日download左聖心K1申請表,上面寫著"幼稚園新生將遵照教統局訂小一入學辦法,不再直升入本校小一",請問聖心小學私立部是否會轉津貼,or佢年年張form都係咁寫呢???

佢話"不再"...,似乎係今年先有所改變,各位家長知唔知點解呀???  

由教署取消校長十分開始...都已經係咁寫架啦...但當然有情講啦.....如去私校既話....跟足遊戲規則...仲係100%入的呀

今日我同仔都去完LLC....我覺得係純粹校長揀細路...我諗同校長say goodbye..係想睇下個細路既自信心有幾多...同有幾主動....我仔除左bye bye外...仲好主動問校長野....
‹ 上一主題|下一主題