用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保良局慧姸雅集幼兒園&幼稚園 ...
go

保良局慧姸雅集幼兒園&幼稚園 [複製鏈接]

Re: 保良局慧硏雅集幼兒園&幼稚園

hi Ceci,

我個囝去C班,我都係星期五接放學見NOTICE先知,星期六見家長我都反應左要早一至兩星期通知.現在祗有2日,希望阿囝反學習慣啦.他的老師係梁老師,朱老師同一位新的老師.他D FRIEND 全部跟反何老師原班上,我覺得點解唔原班上亦都反應埋,始終對左一年有感情呀,但又有小小開心因為另一班係鄧老師有份,好采阿囝唔係跟他 朱老師同梁老師好有耐性同愛心 真係矛盾,總之阿囝開心就OK LA.   

Candy

大家昨天反學慣唔慣呀?出奇地我阿囝勁鍾意朱老師,成日提住,今朝離遠見到就叫定,真係放心晒.

cecilau,

9月16日talk我選左9:30-11:00,送完阿囝反學跟住聽埋呀.

alienova,

我諗朱老師有d似以前陳老師,所以阿囝超like她呀,我又多左個勁敵   

cecilau 寫道:
alienova
welcome!!!!

我諗學校細, 所以小朋友識得哂所有的老師呀.

玲玲而家幾點返到學校呀?

candy & alienova
9月16日的talk 你地聽幾點呀?

有呀,以前要反5.5日,就一定要送他反去,而家改左反5日,都有送他反去,亦都是自已唯一的私人時間 ,他反到去都係玩下,無耐又食飯,跟住接他放學.好過一早起身就話要睇disney channel,你有無join now.com呀,disney channel幾好,有barney,madeline,noddy,bob the builder,seasame,好過買碟.

cecilau 寫道:
candy,
我都係聽9:30-11:00呀....
你個仔而家都有返sat呀?

Hi alienova,

見你個blog入面有樹仁升格在望,你係樹仁畢業? 因為我係樹仁書院畢業,好耐無見校長,見到她真係老左好多,但原來咁多年她都咁堅持,我都希望她願望達成呀.

各位,
今日會派新院服迎接新學期,校長希望大家明天1/9穿新院服,也代表小朋友進入另一階段   

我昨晚接阿囝時問可唔可以比見大d,因為xs太短著住好肉酸,跟住校長話明天會有2件新的,跟住今朝happy channel時在門口聽到校長講,新學期著新衫呀.

因為我又遲到

hi leungchai,

因為我地d著左成年,所以有新,但昨天見到嚇左一跳,s碼長度就啱,但好闊,著兩個阿囝都得

點解我無既   今晚問下老師先,
D書星期六16/9先拿比你呀:wink:

cecilau 寫道:
candy,
禽日見到新院服啦...    
仲有收到畢業典禮的DVD, 真係好開心啦..... 我諗如果係私校的幼稚園, 個隻DVD 一定要收$$$啦....
我個仔睇返畢業典禮, 佢睇得好開心啦...    

真係呀,唔通我兩件係錯碼?今晚問下老師先,長D唔緊要,但太闊好肉酸,我叫阿囝下次著比你睇,擔保你笑到碌地

cecilau 寫道:
CANDY,
有無咁誇張呀...    我覺得s 碼係剛剛好呀... 你個仔都唔係咁瘦呀???

[quote]
babycancan 寫道:

因為我地d著左成年,所以有新,但昨天見到嚇左一跳,s碼長度就啱,但好闊,著兩個阿囝都得
[/quote]

Cecilau,

上次見家長睇到學校幫他檢查係91cm高及13.5kg,超輕同唔夠高,所以我要谷行他呀.擒日去完,他玩到唔捨得走.

cecilau 寫道:
candy,
你個仔幾多磅呀? 你返去check 下個size啦. 我又覺得ok呀.

你有無同你仔仔去過jusco supermarket 坐的新手推車呀? 小朋友可以坐係車仔入面呀...

昨晚睇反畢業典禮,阿囝幾興奮,仲係咁跳,近呢個星期差唔多日日到跳舞唱歌,無時停真係煩死    .新學年感覺到學校有d唔同左,可能已經1年了,一切到上左軌道.希望繼續係咁就好啦.今朝遲左反見到何紹基同周進做happy channel,幾開心,跟住老師叫阿囝早d反,下次請他,他即刻猛點頭,哈哈,終於可以突破,唔再遲到(希望)   

hi,

我今朝好早呀,阿囝猛話要做happy channel 呀,希望他願望成真.   

今日咁大雨應該掛黑雨,整到濕晒.天文台真係離晒譜   

我阿囝仲係學校"冼"親,好采無事.他成日就圍跑,叫住都係咁,點知跟住無晒表情,教訓下他都好.

我今個星期最準時,因為阿囝做happy channel    .今個星期六去唔到家長會,因老細突然要我反工,請你地聽完報料呀

而家做緊,由星期一開始做一個星期.逢一,三,五就午飯時做,因為有外籍老師來,以免影響上學時間.我每朝都同他講要做happy channel,遲到做唔到,他先肯起身呀.

老師話K2先有呀

事緣有朝遲左反見到他老友何紹基同周進做緊happy channel,好開心,跟住老師叫阿囝早d反,下次請他,他即刻猛點頭,而老師有守諾言,這星期就比他做.

其實每星期都由老師挑選2位小朋友,首先講今日係2006年9月14日星期四.跟住會講下新聞,當然係有趣個d,他會比支咪小朋友講,如果唔悉答,會係側邊提水.阿囝好開心,昨晚先講3號風球同紅雨,無時停.     

我聽日又可以去家長會啦,因為老闆delay左今日反唔到香港.   

alienova:

唔記得話你知我係94年個屆畢業呀.

‹ 上一主題|下一主題