用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有冇小朋友準備或讀緊 "聖保祿幼兒園" ...
go

請問有冇小朋友準備或讀緊 "聖保祿幼兒園" [複製鏈接]

Re: 請問有冇小朋友準備或讀緊 "聖保祿幼兒園"

plmok 寫道:
My daughter will become N1 student in the coming Aug.  How about you?

我囡囡會在8 月返學, 她讀 1B 班 .

phoebek727 寫道:
angelleungyp:
My daughter also in N1B.
6/8 你會唔會帶佢返學呀?我會帶佢返呀,因為我啱啱放產假,唔駛返工。希望見到你啦。

6/8 我會帶我囡囡返學, 我就辛苦 d, 因我5/8 on over night duty.    

phoebek727 寫道:
angelleungyp:
要over night duty?你係唔係做護士架?

你估下啦!!

twokidsmum 寫道:
我個女有一次入咗某醫院"渡假"一晚, 有位好好人嘅護士姐姐俾咗張癈紙我個女畫畫, 內容係BK嘅! 妳話BK有幾多fans呢!

我係 BK fans    

PWHPOPO 寫道:
Please see the web site of SPN. There are some information for 2005 N1 students and their parents.

[size=large]THANK YOU !

KelvinMeMe 寫道:
Hi angelleungyp & phoebek727,

Happy to meet you in BK.  My daughter also in N1B.  My husband and I will go together tomorrow. My daughter session is from 8:30am to 9:30am on the first four days. Starting from next Monday, I will bring my daughter to school before I go to work, maybe sometimes ask my maid to bring her.

Hope our daughters will have a happy life in SPN.

See U all tomorrow.

我囡囡都是返 8 : 30 ~ 9 : 30 a.m. , 明天是我帶她返學.    

Hi kelvinMeMe & phoebek727,

請問你們是那一組? 我囡囡是蔡老師的橙組.

plmok 寫道:
Hi,各位N1媽咪,你們會否比囡囡搭校車呢?我收到單張可以叫BUN BUN 陪小朋友一同搭,不過未問價錢(小朋友收480元一個月)如果價錢合理是否比較安全又方便,不怕大風大雨呢?

我現在都未有打算比我囡囡搭校車, 我想遲 d 等她大 d , 我會考慮, 到時需要你比資料我.

但我知道要乘校車, 小朋友要好早起床.

KelvinMeMe,

我知道今年最細o個位小朋友(未足兩歲)在 N 1 A上堂, 聽講她下半年才來上課, 她現在只來上兩星期學作體驗.
我囡囡都是 2月出生, 我只知道她那一組有幾位小朋友是3 月前出生.
我不能每天送她返學, 多數是工人姐姐送她, 我現在未打算比她坐校車.

‹ 上一主題|下一主題