用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 我的孩子在倒退⋯
go

我的孩子在倒退⋯ [複製鏈接]

回覆:lavender_baby 的帖子

cac已經評咗?係咪評咗輕微?咁你暫時唔好太擔心,半個月咁短時間,未必真係倒退掛,咁啱一評就倒退?可能你自己心情同睇佢眼光唔同咗,你而要做嘅係俾訓練佢,倒唔倒退都係要train ga la,.除咗感統有無密集?

回覆:lavender_baby 的帖子

咁cac俾你排咩位?睇咩位都知係咩程度

引用:Quote:原帖由+peonybibi+於+16-05-15+發表

原帖由 lavender_baby 於 16-05-16 發表
係排緊S位不過我而家做緊訓練嘅中心負責人話,政府排S位通常係兩個原因,一係就属於嚴重, ...
佢而家有無讀pn?遲啲k1間幼稚園有無到校服務俾到訓練佢?

引用:自閉譜系好大既,遲緩又好自閉又好,每個小

原帖由 DollyCC 於 16-05-16 發表
自閉譜系好大既,遲緩又好自閉又好,每個小朋友唔同,你覺得佢倒退,可能係亦可能因為佢大左,有自己喜好。 ...
請問感覺遲鈍係點ga?我知啲唔識痛,撞牆撞玻璃都唔痛啲算係,但如果唔咪去到唔識痛呢啲,會係點呢?如果出街好cool,好冷靜,算唔算遲鈍呢?

引用:Quote:原帖由+peonybibi+於+16-05-16+發表

原帖由 lavender_baby 於 16-05-16 發表
無讀N班,所以我都有啲擔心,佢間學有到校服務,我係咪一入學就同校方申請?

...
呢方面我都無咩經驗,你問下其他jm la,幼稚園有到校應該都適合佢讀嘅,如果返學前有得上下小組式密集,到時返學就易適應啲

‹ 上一主題|下一主題