用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 04 劍鳴幼兒書友fun club
樓主: ianmami
go

04 劍鳴幼兒書友fun club [複製鏈接]

Re: 有無bb今年9月入劍鳴幼兒/稚請進

saramama, 有時佢只食 7 oz 奶 之後 午睡唔食飯... 起身之後再食bread.

saramama, 今日sara 好乖....我見到姐姐....

心心, 我今日好開心ian 佢係學校好投入. 佢仲因ansel 行開touch 佢回歸隊...... 仲有佢dance 同大唱 la la la. 佢知every step...  km 真係好好.......   我見到naoki 佢都好投入.  我仲同naoki waive....  ian 佢唔知我去左school 我今日好似小偷o甘 lai 係一邊望住ian.....  佢真係另外1個人o甘ka.....  唔知km d 老師有物摩法可以令佢地貼貼服服...   

carcar, jeffrey 佢已經投入左km 生活, 你其實可以放心啦.... 佢已經長 大左好多. 你亦好應放心同感恩啦....  由佢笑容同舉動真係你苦盡甘來啦...

danielboy, 我會慢慢tum 佢.... thank you very much.... >3<....  仲有好開心知dan dan 佢liki 個clifford 個本書仔.. :) 幫襯永X做床單& pillow case hubby reject 左做被袋or 冷氣被  

Hi all, 我星期六12:20 .....  

bignose, thanks a lot.....

Yinyin, 我想問下你aaron 會原校上km嗎, 佢會去邊班呢 ?  我仔仔去k1aa呀

makusma, yin yin 合佢個日著粉紅色的t-shirt ka.....  佢合唱個時仲站係中間ka...    

yinyin, 你去下午國際班 正呀, 你有無擔心aaron 的nap time 會影響佢上堂呢  

謙謙, can I call you now?   We can discuss on phone.  

心, 我都好liki 個summer course ian 同我講ms. nes 教佢做三文治...      我無話: 你知個日ian 都kiss 左sara... 好似有人同佢影左相tim....     

saramama, danielboy, 我都係呢個family 的一份子... 大家一齊挍好d 比個happy 回憶大家...  

danielboy, nikole needs bar bar

Hi....... 你地快D 快D 報名啦.......    

心, 我lum 呢d 係因為廖老師太好啦so 我有呢d 靈感    

re :  plan b
你地可以搵下畢業禮d 相出黎Total 有8個小朋友個D  唔該   

N1BA 同學仔 [size=x-large]你地可以搵下畢業禮d 相出黎Total 有8個小朋友個D 唔該

Phonic 班 要開始報名啦. 想問下大家跟番以前個schedule OK嗎? 如想其他schedule, 請post 出黎, 我先集合你地意見, 再同Fanny confirm.

我9月17日開始可以上, 請先報名.

Start: Sept 17
Date: Every saturday
Time: 4:00-5:00pm
1. sara-mama
2. bignose
3. 心心
4. tannytam

Danielboy, hi我唔係隊長 Thanks  

[size=xx-large]論文 I
大家好為了使我地個聚會更有義意, 依家有以下提意想令大家有個難忘同開心的聚會.   因本人文筆唔係好好, 如你地有物野唔明好歡迎call 我, 因上次比e-mail 你地我表達唔清楚未能挍好上次送CARD 比廖老師… SORRY下, 煩請有唔明白請問我

大家小朋友經過km 呢個幼兒園階段, 佢地一定有好多唔同仲有好多的改變.  你地有無感到有邊一方面你地的小朋友去左KM 之後最大改變係邊一方面呢 ??????? 你地有無LUM 過呢…… 如果有係邊一方面係最, 最,最, 最, 大進步同你地感到佢地最大achievement呢…… 如果你地無LUM 今日開始好LUM 下啦…… 因係呢個聚會中最重要的一圜係我地身為佢地的父母送一張獎狀比佢地係佢地人生的第一個階段, 我地大家分享下同比小朋友一個認同佢地的成功……………

我唔知呢個意念好唔好…. 大家分享下呀 …

Tiffany, 你SEND張爽爽的合照我貼係張CARD 上面 by e-mail ……  仲有你可以SEND 你想同廖老師講的心聲可以代你打….. PLS CALL ME IF YOU HAVE ANY QUESTIONS?

DANIELBOY...    你lum 下比邊樣野佢呀, 因dan dan 佢win 左認字比賽仲有know boxing, swimming, ..........   我係你真係好難比...      我lum 多才多藝獎 非佢莫"叔".....

Hohobb, 我想問下你如你可以1:30 左右join 我地可以嗎

[size=xx-large]Career post

現有以下工作需要你地幫手

1.  會計一名代收數 AROUND HKD200/HEAD 包食同禮物.. 多除小補
2.  影相同影video 人員(要求要有2-3個家庭幫手)
3.  lum 遊戲 (1-2 個 games)  1 個
4.  helper 2-4 個 人
5.  買手(買禮物) tiffany, danielboy & tannytam
6. mc (我有lum過every family random做一part, 仲lum 緊) 

暫時有以上工作, 如再有再post 出黎請大家努力支持

你怕羞 o甘 我平時好小講野啦.    

多謝你地支持... 快d lum 下你地自己homework...  我要係 8月25日收工課............................     
‹ 上一主題|下一主題