用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 想返深圳買英語教材,有冇好介紹
go

想返深圳買英語教材,有冇好介紹 [複製鏈接]

Re: 想返深圳買英語教材,有冇好介紹

我老公今日去書城買了四隻芝麻街 (之前見有網友買, 我叫佢去買返來睇下).  RMB$9.9 , 幾抵, 不過好攪野, 個套面有一個芝麻街公仔, 但內容就唔見有芝麻街的公仔,而是另一些動物公仔.但的內容都OK, 可以比bb當卡通睇都會學到的野的. 另佢話見到有好多 disney 的 vcd/dvd. 有一set 好大盒, 好似連有字卡, 百幾圓一set. 有無人買過, 內容如何 ? 另有大量disney , 但芝麻街就得好少.
親子王國及教育王國禁止用戶於簽名檔內張貼宣傳連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

janetlo,

應該有, 我老公話有好大地方和好種類, 有層賣兒童game, 另有兒童書和VCD. 我諗中文反而唔適合, 因是簡體字. 我都心思思想去睇下, 睇下大家再報料有什麼好野先 !
親子王國及教育王國禁止用戶於簽名檔內張貼宣傳連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

clma 寫道:
在深圳書城,有數碼的閱讀筆。In both English or Mandarian.

sorry, 數碼的閱讀筆怎樣用 ?  去完書城,你有什麼收穫 ?

somimi,

請問在商場幾多樓和鋪頭名是什麼 ? thanks

thank u , Lily2003

happybibi,

我是星期日上去, 第一次去, 買了Disney Magic English 1set, 另一些圖卡( 無字)諗往自己加工.  有些媽咪睇的育兒書等.  我無買故事書因全是簡體字,  我怕會混亂了繁體字.  我想問你有找到的全英文的書同圖.  如有簡體字, 怕小朋友會混亂嗎 ?

happybibi,

多謝你的資料,  我bb得三個月,  我只買了些無字圖卡,  諗往自己加字比bb睇下.  我星期日去,  人很多,很多小朋友坐在地上睇書人書架前, 所以有些架都睇唔清楚.  我唔覺有 Puzzle.  我都有買形狀,顏色 的無字書.  我下次會年尾先上去, 到時都想睇下你話的 puzzle & nobby 故事書,  nobby 書是什麼故事,會很長嗎 ? 另有無諗過比bb都學下普通話,  我自己就有心無力去教, 所以想睇下有無容易的普通話故仔 VCD.

blovej,

thanks, 我這幾日都有睇過這topic, 但還末有去睇過.
‹ 上一主題|下一主題