用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一生值得訂星島Goodies 嗎?
go

小一生值得訂星島Goodies 嗎? [複製鏈接]

ice_gr 發表於 16-9-14 18:10
小一生值得訂星島Goodies 嗎?
個人覺得對大部分小一學生,可能太早,未必睇得明。當然如果小朋友英文程度高,一定值得訂。

little_yolky 發表於 16-9-20 14:14
咁, 對於英文程度一般既小四生, 程度啱唔啱?
小三、小四生應該一定睇得明。

little_yolky 發表於 16-9-20 14:14
咁, 對於英文程度一般既小四生, 程度啱唔啱?
高小學生可以試下參加Goodies既故事寫作比賽(希望今年繼續有)。

little_yolky 發表於 16-9-20 14:31
吓! 啱啱訂咗.........咁俾妹妹睇, 佢小二。

我都想訂youngpost, 但點解學校無得訂。不過youngpost我記得 ...
我反而贊成小三、小四睇Goodies,程度適合啲。Youngpost等初中先至睇都未遲,睇得明比睇得深重要。

longlokma 發表於 16-9-20 14:48
當然大原則是要睇得明啦!唔明就睇乜都冇意思啦!如果小二、小三時已睇明Goodies, 我相信小四改看Youngpost ...
對大部分小朋友,其實小三、小四最適合睇Goodies或者Posties,小五、小六適合睇Junior Standard,初中適合睇Student Standard或者Youngpost。呢個其實都係報社既定位。

‹ 上一主題|下一主題