用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 09-10 升P3既過來呢邊啦!!!
樓主: ckckcktina
go

09-10 升P3既過來呢邊啦!!! [複製鏈接]

我報左呀, 不過唔知抽唔抽到, 一定好多人去.

阿女手冊寫左叫留意2月份關於 swine flu 新聞, 例如: 有幾多人感染, 測驗會出.  即是今次要自己剪報, 冇得供應.

其實我都係唸住上網搵小小資料編出來比佢睇, 好似老師咁做咪得囉.  睇電視都要, 輕輕講下等佢溫書有印象.  昨日阿女先話學校好多人講個英文人打差人事件.

死火啦, MATHS落C了, 因為測驗時D圖案同平衡圖錯晒,英作B-, 真係要再努力D。

原帖由 fatgoat 於 10-2-10 13:10 發表
是不是在瑪利曼,在小三便要開始催告,如果唔係,就不能在小四時入精英班?

冇精英班, 不過我地d家長緊張之嘛.  當然希望科科A啦.

祝大家
讀書不是求分數, 不過考試冇難度, 科科攞A實做到!

新年留港消費, 都係去下OP, 食下BUFFET.

今個星期日有邊個去OP?  初初老公話要出TRIP, 所以冇報佢, 而家又去得, 我叫佢自己入去join我地得唔得?

原帖由 carlily 於 10-3-1 17:29 發表
SORRY, 有無人可以講我知... library reports 當中有本書... 係 gold girl ?? or 係 go girl ???  我到下家下都借唔到呀....

http://www.mygogirlseries.com/index.html

http://www.gogirlhq.com/home/default.asp

我都係問個媽咪借咋, 上網睇下有冇內容介紹, 希望幫到你.

搵到D TSA 卷, 可以print 比阿女做, 尤其是Maths, 我都係咁比佢做當溫書.

http://www.bca.hkeaa.edu.hk/web/TSA/zh/PriPaperSchema.html

今日收到 sms話個 P3 tests start on 15 Mar, 什麼一回事?

嚇死我, 我以為提早一星期測驗.

原帖由 bbqueen 於 10-3-18 16:36 發表

大家考晒 oral 未 ar?  你哋 e 幾日多唔多功課 ar? 聽日仲要 Dictation tim!

係啦, 之前測驗個星期會停默書, 不過今星期照默, 雖然不是同一日, 但都好大壓力, 明天開始第一科, 大家努力.

maths 出左成績, 得6X, 但因有人冇返所以冇派卷回家.  同上次一樣, 又係錯 TIMES 同 d 圖線表.  今次又攞C.

LIT 課 The Kings & the Birds 好多課, 係咪全部測晒? 我都未溫.  今次真係考佢平時功了.  祝佢好運.

範圍寫2月. 但阿女話都3月都要.  是但啦, 都係出大路新聞, 重要係MC.

今日LIT出晒事啦, 佢話D字meaning 同排次序個part錯左, 昨晚同佢溫巳經發夢ga la, 是但啦, 冇眼睇, 總之唔係墊底就得啦.

我就慘啦, 科科都6x, 除非平時分好高分, 如果唔係阿女冇水果食, 得糖食, 因為 Apple & Banana 冇晒, 轉晒

C - for Candies.

不過算啦, 每科只係溫得3個鐘, 唔合格算偷笑.

昨晚睇左英文卷, 全部都識, 錯係d抄錯抄漏地方, 所以都不閙了. 叫佢小心d.

有冇人有外遊個張紀錄表, 唔見左.

chingchingma send 左比我啦, 唔該晒大家.

昨日寫手冊話6月測驗GS出火山爆發新聞. 請多加留意.

等我今日問下佢有冇搞錯先.

原帖由 twu_hk 於 10-4-28 09:07 發表
等我今日問下佢有冇搞錯先.

原來真係阿女搞錯, 佢口頭講錯我又冇睇手冊照簽名.

嚇親大家, sorry.

今日bookday你地囡囡扮什麼?
‹ 上一主題|下一主題