用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 馬鞍山浸信會禧年小學
go

馬鞍山浸信會禧年小學 [複製鏈接]

原文章由 朱古力 於 07-9-6 13:16 硐表
我囝囝今年讀小一,你有咩想問呀!

hi,
nice to meet you.
my daughter study P.1B (Miss Wong)
yr son 1A/1B/1C/1D ?
keep in touch.

anson

[ 本文章最後由 anson_01 於 07-9-8 12:31 編輯 ]

原文章由 qkhui 於 07-9-7 09:39 硐表

HI, 我想問一問, 他們中文是用全普通話教or廣東話教ka ?
返佐1星期, 有沒有功課ar?

hi qkhui,
my daughter 1B.

(Thu) 6-9-07
chin
eng    -p.1- p.3 (paper)
math -p.1- p.2 (blue color book)
???    -p.1-p.2

(Fri) 7-9-07
chin
eng
maths -p.1- p.2 (lesson)

[ 本文章最後由 anson_01 於 07-9-10 08:54 編輯 ]

原文章由 qkhui 於 07-9-10 09:34 硐表

HI Anson , 你好ar..
噉中交是不是用普通話教ka ?
你小朋友幼稚園讀那一間ka ?
同埋你係第一輪入, or 大抽獎時入ka?

hello,
(1) 中文是用全普通話教
(2) S.A. Nursey school
(3) 大抽獎時入.

anosn

[ 本文章最後由 anson_01 於 07-9-10 15:06 編輯 ]

原文章由 朱古力 於 07-9-6 13:16 硐表
我囝囝今年讀小一,你有咩想問呀!

hello,
yr son study 1A/1B/1C/1D?

anson

原文章由 朱古力 於 07-9-10 16:12 硐表
anson_01

唔好意思,好耐無入黎睇,唔知你搵我。
我囝囝係1A班 (盧老師),如果同班就好啦!可以互相照應嗎?

你囡囡返成點呀?適應到學校生活未呢?

我囝囝都OK啦!比我想像中快,我初初都好担心,因為係九龍讀開,依家返入馬鞍山,無晒同 ...

hihi,
my daughter say very happy.
u dont' worry........be happy la.

anson

原文章由 fionbaby2002 於 07-9-12 15:32 硐表
qkhui,

我都係今年幫大囡報小一,禧年亦是我心水之一。

你星期五去禧年聽講座,佢地有open day嗎?  知唔知星期六有冇呀? 有冇資料呀唔該。

hihi fionbaby2002,

my daughter study p.1 禧年.
禧年 open day on 14/09 (Friday) 9am - 11:30am
wellcome.................

[ 本文章最後由 anson_01 於 07-9-12 16:46 編輯 ]

原文章由 囡囡媽 於 07-9-12 22:03 硐表
anson_01,

請問14/9 open day是否任何人都可以參觀呢? 因我都想參觀,如果可以的話,我都會請half day to visit. 請覆!! 謝謝!!

hello,
i think OK. Wellcome..................................
pls call school phone: 2641 1213
‹ 上一主題|下一主題