用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀” [複製鏈接]

太后
格格兩座山都要玩呢個334遊戲,等您地小朋友摸
清門路先過幾招0黎啦...

原帖由 2bzmummy 於 09-5-16 13:11 發表
係大學公報 2012 年收生要求上,大家要留意 4個核心課程,中英數通識都要合格係最基本既要求,已經冇得講話數學唔合格都有可能入到大學呢支歌仔唱,大家不要掉以輕心,另外,因為通識答題,係需要寫 essay 既,即係相對黎講,語文會更 ...

大家早晨

明天是好日子
等auntie alice 送定個蛋糕 慶祝
晨仔 生日快樂先  

auntie alice  
祝你 身體健康, 聰明伶俐
學業進步 ,派到心儀的學校
一家人開開心心的

vivi,
您真係好醒目 識得執生...
忙碌完新居佈置記得上0黎搵我地傾計鬆一鬆呀
搞掂左就一勞永逸,安居樂業0拿

原帖由 vivi_vivi 於 09-5-18 18:45 發表
2b,

您真係聰明架喇, 係呀, 返早呀, 聽日都係同一時間呀。
新居有得上網喇, 只不過忙於執拾, 好少上網咋。
希望過兩日有時間可以上嚟hea 下啦

太后

格格返到動物園比老虎"及"實 ...想搞乜新意思
都某啦.. 未唯有偷下步囉
您知道我平時已經蒙盛盛架0拿..  未講到我
信心又動搖先得架...想知 晨仔 定神仔,明早長老上來
未一清二楚囉 希望格格今次bingo中左啦

原帖由 2bzmummy 於 09-5-18 21:34 發表

格格

您都快手得好緊要喎,唔通我要唔 目訓 等到今晚交子時上黎同晨仔(話時話,係神仔定晨仔呀)賀壽

vivi,
好彩有您撐我咋 ..太后又想整估格格呀
因為烏sir sir係格格0既特徵

原帖由 vivi_vivi 於 09-5-18 22:25 發表
格格,

多謝您提醒呀.

2b,

以我記憶, 應該係晨仔喇, 我剩記得晨仔19號生日, 同無記一樣係19號.

等我呢位auntie 都預祝晨仔生日快樂, 快高長大, 派到心儀o既小學.

...

格格要睡目囉

大家早晨  

唔how問我幾多歲..
問寶貝 晨仔how 0拿

格格今日剩係想起呢支歌仔

姑娘十八一朵花

十八的姑娘一朵花 一朵花
眉毛彎彎眼睛大 眼睛大
紅紅的嘴唇雪白牙 雪白牙
粉紅的笑臉賽晚霞
啊..   啊...  姑娘十八一朵花

太后
勞煩您又教下格格呀
bingo全中係乜野意思.........

原帖由 2bzmummy 於 09-5-19 08:55 發表

格格

話薯話,通常我地對 bingo 呢個字都有另類解釋喎

太后
呢招您要學格格..最唔怕 "瘀"    
面蒙蒙日頭當Day cream,夜晚變Night cream
慳番荷包唔少錢架

原帖由 2bzmummy 於 09-5-19 09:00 發表
布甸仔早晨 (希望兩位auntie 無搞錯,唔係我就瘀死

2B auntie 祝您日日都咁開心,同哥哥感情融洽,一直都 keep 住咁鬼靈精,俾無住既驚喜媽咪同爹爹,或者今日媽咪公司繁忙未必可以同您慶祝,不過我知道您唔會介意既 :ex ...

格格今日好開心

從尋日開始不斷收到... 同學,家人,好朋友的祝福
仲有加拿大老c長途電話call

好多謝呢間鋪所有兄弟姊妹0既祝福...
我好鍾意做"阿福" 我照單全收晒佢  

送上一首 "祝福"大家

*徘徊叢林迎著雨 染濕風中的髮端

低訴細雨 路遙若困倦

靜靠彎彎小草倚清泉

#悠悠流泉隨路轉 偶於山中轉數圈

一片軟軟漸黃落葉

盪向清溪之中早飄遠

啊 過去過去 多少次心亂

今天今天 隨著雲煙漸遠

聽聽鳥語 靜望雨絲飄斷

悄悄的風 贈我衷心 祝福一串

原帖由 2bzmummy 於 09-5-19 09:25 發表
格格

尋晚搞咁多野出黎,奸計得逞喇

我都祝您青春常註,巨山分秒都咁錫您,大山肯定就媽咪心願得嚐,入到媽咪想佢入既中學啦,細山每日都在進步,無限進步空間

今晚有乜野慶祝大計?巨山煎 ...

長老呢句最0岩聽
格格雖然老 ad ad 但心境同
晨仔一樣喜歡人家dum dum架

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-19 09:32 發表
2b

格格同晨仔都係要人冧, 要人鍚的

我都要祝格格...............心想事成

長老

太后
呢支 "老歌大哥大 ""姑娘十八一朵花"
我尋晚唱左比細山聽啦...笑都佢碌係個地 ...
原因係..佢問我,媽咪妳幾多歲呀

原帖由 2bzmummy 於 09-5-19 11:42 發表

格格

過多幾年唱俾細山聽喇

做咩今日m場冷清清

太后
乜Bingo係咁解架咩.....
咁呢度最叻係46兄,中夠3次頭獎

原帖由 2bzmummy 於 09-5-19 13:31 發表

格格

您暫時 bingo 左兩次,頭獎係大山同細山囉

早晨

是夜巡鋪...

太后,
可唔可以帶埋格格去見識下呀 氣功可以
美容修身嗎

原帖由 2bzmummy 於 09-5-20 21:10 發表
去左學氣功,岩岩返到黎食飽飽,梗係要上黎巡視下先得啦

早晨各位

太后
格格都係... 開始溫習了

原帖由 2bzmummy 於 09-5-21 21:04 發表
例牌巡一巡,望一望

打印作文打到呢句...

原來是場夢,夢醒了?夢未醒?

想起這首歌...

http://music.lyxmxx.com/mp3/1704.wma

劉鍚明同名歌曲‧

<<是緣是債是場夢>>

是緣是債是場夢 夢迷夢醒都心痛
纏纏綿綿愛過 迷迷糊糊痛過
冷冷暖暖多少春與冬
被迷被騙被愚弄 被纏被捨都傷痛
來來回回試過 浮浮沉沉怨過
進進退退回頭夢已空
蒼天將所有凡人作弄
蒼天將歡笑變作了傷痛
低泣於風雨中 失聲於風雨中
悲哭於風雨中