用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟思小學 啓思小學
樓主: LA
go

啓思小學 [複製鏈接]

hi masansan,

今日返黎ok嗎?? 我仔仔都係緊緊過關, 聽日真係一頭汗~~

hi all,

仲有2日就輕鬆啦~~

各位有填做義工嗎??

hi all,

去晒邊呀?? 呢榭就黎執啦~~

[ 本文章最後由 IRON 於 08-1-24 09:49 編輯 ]

各位歲晚都好忙下喎~~

如有上黎就去幼稚園果邊搵我地啦~~

hi ballballmama,

上星期五我都有去喎, 又係3男2女, 我地咪見過都唔知大家囉, 呵呵呵~~

我果日散會頭已經好痛, 又腰酸背痛, 真係佩服老師們(日日對住班"小魔怪", 唔知係咪我唔好彩對正果組), 我返黎同老公講, 下次佢一定要去做下, 就知阿仔原來咁好湊.

hi BallBallMaMa ,

2A1

hi all,

新年快樂~~

係丫~~又開始正常返啦, 我今朝同d媽咪食完早餐, 而家煲湯洗衫拖地中.......

尋晚8點就同仔仔沖涼, 佢9點3就訓左(真係訓到 ), 今朝6點9起身鬼打咁精神, 我同老公講佢真係勁哦. (假期晚晚都11點訓, 第2朝9點半起身)

sorry, 好耐無入, 多數去左幼稚園果邊傾.

我覺得仔仔各方面都有好明顯既進步, 中英數都唔係想像中既"淺", 功課平日都係少, 返黎多數做左3份2, 假期或星期五就多d; 默書測驗密左, 有時返黎講今日又評估xx, 事前都無通知, 不過咁仲好, 起碼未溫過而知道佢吸收左幾多.

我地最滿意係佢自信多左, 上星期竟然敢係禮堂台上講國語分幾鐘, 下面有一至三年級同學, 姑莫論講成點, 起碼夠膽上台已經ok.

我都係度~~

hi LA & ballballmama,

幼稚園果邊已無人啦, 我地以後都係邊囉~~

LA, 今次又同唔到妳仔仔一班tim, 係呢, 諗住玩咩課外活動呀?? 尋晚我仔仔好認真咁自己睇晒本野, 跟住同我講要玩數學班, 但個班係星期五4:30-5:30, 咁放學後咪要等粒幾鐘.......

ballballmama, 果段空檔唔知可以去邊, 做咩既呢?? 有無老師睇住佢地既呢??

真係救命, 一返學就做班長(上年咪話過佢為左幫手做野, 搞到成日唔去廁所, 事頭好驚佢腎有事), 事頭家下放大假, 日日返學前就叮囑佢要去廁所, 放學又即問佢去左幾多次廁所, 唉~~

hi LA,

我都有續會, 今日開左支票.

講仔仔又做班長, 唔係晒野, 係我真係覺得好煩, 因事頭時時提佢要去廁所, 今日放假都講左2次, 佢仲叫我家長日時再同班主任講, 救命!

係幼稚園果邊已覆左妳小提琴事.

唔駛客氣. 係呢, 妳地高年級仲有無開學家長日架?? 我地9月26日.

我見d通告好多都係分一+二年級, 所以咪覺妳小朋友高年級.

今年我仔仔好似大個左好多, 特別係同親友傾電話時, 佢地都話大個仔左.

而家入黎呢度都幾煩, 怪不知無乜人入黎.......

各位, 月尾又大測啦.

學期開始一個月, 感覺似乎比小一時輕鬆, 可能仔仔已掌握基礎, 無上年咁騰雞.

各位又如何呀??

hi LA,

我地班又唔覺多左好多喎, 而且仔仔都好快做晒, 我又重新編過課外時間表, 而家仲多左好多時間玩tim~

唔該晒, 一陣去睇~~

hi LA,

平日返黎已差不多做晒, 只係星期三無cp堂就要做, 約30-40分鐘, 今年預習課文少左, 一星期都係約2次, 基本上d字都識, 唔識既都係10個字以內, 課外就自己讀, 所以好快搞掂, 反而網上功課有3個, 都係10分鐘度.

唔知係咪班班唔一樣??

hi LA,

唔好咁講, 可能班班唔同功課.

天氣涼左, 小心身體, 我見好多小朋友都傷風咳.

呢排少見妳送返學既??

hi LA,

收到pm, 明白.

聖誕有無假放?? 有無去旅行?? 不如搞個聚會, 我去幼稚園果邊問下.
‹ 上一主題|下一主題