用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! ...
go

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入

來來來! 上午主流斑報到, 請多多指教

醒目開學勳章

開頭我都覺得好多人, 後尾當d表演者家長走左之後都坐得晒, 不過又5知有幾多係出面 : 坐我前面個family1家5口黎晒, 咁你地話喇, 當然又有d 1拖1遮.

有少少喧賓奪主既感覺, 個topic係新生簡介會嘛
我坐右面, 見到有好多凳都未開

醒目開學勳章

hi yy13 ,

你又咁夜都未
我都係自己搬咋.
我老公話今次同上次個介紹冇乜分別, 起碼未知邊日開始番學, 難道我連通告都睇漏左 果日掛住陪個囡玩, 都5記得問tim

不過我問左暑期興趣班, 主任話6月至出.
佢話唔suppose我地(準k1)玩, but會考慮下, 開1班for準k1玩喎, 重多謝我意見tim.

醒目開學勳章

柏霖媽媽

我冇乜經驗, 我想問書同校服, 學校既價錢是否還可以, 自己出去買會否平d呢, 唔知舊年你地有冇試過格價, 是否多數家長都在學校購買嗎? thanks!

醒目開學勳章

carcar,

乜5係無論上/下午班, join 5 join 課外活動都有校車架咩???? 咁 課外活動1wk5day 日日都要join????

醒目開學勳章

若果1-5都要join 米1k1個月
可5可以1星期2日果隻架

我諗都要問下至得.

醒目開學勳章

yy13,

係呀! 好在有佢地支盲公竹咋

leon, irene thank you so much!

醒目開學勳章

Little_Pig

tks!
尋晚上網check過牛津大學出版社果幾本, 學校都係貴1個幾毫,
其實我都係諗下有冇其他渠道會平好多, 我都知冇乜可能, 你古學校5驚比人話咩     

係呢! 出面真係冇祟真校服賣架, 你地d甩色校服換番晒未呀?
通告所寫既"夏季女裝校服"$120係米=1套運動服.

醒目開學勳章

tks 一家三口

真係5好意思, 連你地都要2邊走(topic)

醒目開學勳章

Iris-Lun > 你有冇簡介會果日份通告, 第一頁第七點有提到.

jennie > 我梗係會去29/8 新生家長會啦!

各位 > 有好消息喇, 頭先打番學校問, 準k1 有暑期興趣班, 內容佢話註冊時會派通告喎.  

醒目開學勳章

叮叮噹噹 > even學校冇, 都可以join下其他summer course. 如果有梗係1舉2得, 我主要想個囡熟習下環境.

我都想知有咩course, 不過佢講到會派通告, 我都5好意思再問落去.

其實我主要問其他野
1) autopay 填1份夠.
2) 8達通 - 小童/學生/個人 隨意.

醒目開學勳章

Iris-Lun > 註冊當日會派通告.

醒目開學勳章

hi shinkansen,

2歲就可以番summer course  
有冇大人陪同架.
大概幾$$$堂?

果日我問主任, 佢重話唔prefer準k1 玩, 話驚佢地會 , 點點點(欲言又止咁)

醒目開學勳章

jennie > 唔梗要啦, 如果啱既米報多個course囉

醒目開學勳章

你地會買幾多套校服

醒目開學勳章

hi 一家三口 > 辛苦你喇, 2邊走

其實有冇規定放o係書包果套1定要係校服,
以你所言便服都ok播

醒目開學勳章

$45/1hr. 如果單項計.

醒目開學勳章

yy13 > 但係我尋日報到summer course喎
尋日交費時問老師受5受準k1, 佢話冇問題,
去到校務處都5受理, 我話5係播.............
跟住又問cissy幾大, 我話3歲4個月,
哦! 咁ok, 冇問題.

so 我冇報親子班.

醒目開學勳章

yy13 > 係呀! 職員都好刻意問cissy幾大, 又問番過學未, 又話驚佢喊

mamamui > 我都覺得比想像中貴, 得1粒鐘咁少, 點又唱遊, 圖工, 重食埋茶點.........似乎趕左d.

醒目開學勳章

咁又係, 如果太細同未番過學親子班會啱d,
cissy 好鍾意玩興趣班, 平時又番開暫托都冇問題,
所以我join 左summer course, 單項全期.

yy13 > 有個老師講過親子班係上堂模式咁架, 佢同我分析過話cissy適合暑期班喎  
我真係衰, 當初問學校有冇呢d班(比小朋友熟習下),
樹不知走左去報暑期班

yammiebaby > 書記話過如果有問題會call 我地,
不過如果你驚"炆水"得滯, 打個電話亦無防.
‹ 上一主題|下一主題