用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Smart Kids Club發聲百科全書
go

Smart Kids Club發聲百科全書 [複製鏈接]

回覆:crystal894 的帖子

不如攞啲钱去上堂实际啲。睇得百科全书都大个仔啦,应该要睇字而不是靠支笔读比佢聽吧!

回覆:crystal894 的帖子

买来摆,好像字典都有用嘅,有闲钱,细路有又没什么其他嘢做就放着看他看不看吧。但要是都有大人伴读,又为什么需要咁贵买本会发声?难道细路仔嘢大人都吴识解,要聽支笔教吗?有咁深就不是细路仔嘢啦!

引用:买来摆,好像字典都有用嘅,有闲钱,细路有

原帖由 Ydot 於 13-07-16 發表
买来摆,好像字典都有用嘅,有闲钱,细路有又没什么其他嘢做就放着看他看不看吧。但要是都有大人伴读,又为 ...
加上读书要有系统,像oxford path的有理念,一步一步学,不是一本厚厚的看吧,这样跟大陆嘢有什么分别?人地外国DK出嘅书不是仲多资料,边用这么贵的?12800成年一对一补课都得啦,点会买本攞黎摆嘅书呀?

回復 crystal894 的帖子

睇咗Oxford Path Primary先吧,12800差不多可以买两年OP课程了。不是每个月几百的问题,而是要睇就睇好嘢,适合嘅嘢,小朋友学习的时间真是不多的。

回復 crystal894 的帖子

适合的,他是由小一开始的。Reading Tree只是阅读,OP Primary读,写,听,说都有。

回復 Dr.MAX 的帖子

如果唔发声的大把选择了。也不会咁贵的。发声真是会咁有帮助吗?值得比多咁多钱?
‹ 上一主題|下一主題