用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind am classmate
go

Keen Mind am classmate [複製鏈接]

Angelo            0707       male.
allyson            0507
Venetta           0507           F

Keen Mind AM classmate

Angelo            0707       male.
allyson            0507          F
Venetta           0507           F
Sofia               0807           F
Stacie             0707          F
Nicholas           0107       male
Adrian              0807       male
gbgsum           0307        F
Elvin                0107        M
SENYI               0507         M

Keen Mind AM classmate

allyson            0507          F
Sofia               0807           F
Stacie             0707          F
Nicholas           0107       male
Adrian              0807       male
gbgsum           0307        F
Elvin                0107        M
SENYI               0507         M
Cupid                  01/07   Boy

When do you live? Do you plan to let kid take school bus or bring by yourselves? I am struggling.

Btw, I heard it only takes 1 hr for the 1st week class & parents are allowed to accompany with kid, is it true?

What do you plan to let kid to do in the afternoon?

我會自己帶返學,因為都算住得近,跟住至返工,放工就要睇睇啦。

我唔知道頭一個wk返一個鐘呀,下午我就會帶個女返屋企囉。

原帖由 eip123 於 09-6-1 16:41 發表
Small Pig Pig, where do you live? Pls PM me.

KAKA妹, are you full time mum?

其實都同c6相量過啦,一係就c6開車同我一齊帶亞女返學,一係就我自己帶完返學就返工。

我已經PM咗俾你啦。

我記得好似話今個月中或者月尾會收到第二次注冊信,到時收到大家記得留言通知。

仲我o個本綠色小冊子話返學時要交6張相,唔知道係咪要著住條圍裙影o家呢?

原帖由 kerkermui 於 09-6-2 09:13 發表

haha~ 我只係中咗BK毒!
(遲早俾老板咋形~ )

係囉,我都以為你係全職媽媽o添,因為你好快會答覆人o地問o既問題呀。

原帖由 eip123 於 09-6-4 23:18 發表

咦,你打咗電話去問定已經收到信啦,因為我之前打過去問就話未知道幾時,只係話6月尾囉。

Anyway,多謝報料。

我唔記得問你o個個係仔仔定女女o添,我o個個係女嚟o家,睇o下有無機會讀同一班。

原帖由 eip123 於 09-6-5 11:27 發表
Yes, i called them yesterday.

My daughter will join N1 class in Sept & I have stopped her PG from this week but I start find her feels very boring at home. I am looking for some summer course for he ...

hi eip123,

我其實係返part time工o既,我本來都打算cut咗亞女D playgroup class但又怕佢無聊o係屋企所以到依o家都繼續喇,我返工星期一、三、&五,我個女返playgroup就星期二同四返迦南,星期六就返YMCA英文囉,我本來想迦南返到今個月或者下個月,但又見佢開心同有進步,可能會返到KM開學啦,不過我唔知道KM有無預備班,因為我見迦南都有8月可以開始返當做識認。

原帖由 ILBC 於 09-6-6 16:32 發表
My daughter is now 11 months old.  I'm searching for N1 information.  KM is one of my preferences.
I'd like to know how much for N1 and any other extra fees.  Thx!

依o家係$3,480,不過我o地教留位費時話可能會叫學費,但就唔會多過$200,至于你話書薄費o個D我就唔知道,因為仲未第二次注冊。

各位am class 同學仔,我今日仲未收到信,打咗電話去問喇,學校話呢兩日我o地應該會收到信o家喇,注冊日期就之前eip123已經講咗喇係27/6呀。

我都收到信啦,我問咗o個個書簿費係咪只包一條圍裙,我o念住買多一條替換呀。

同學仔,你o地有無報到個8月預備班呀,我唔會報啦,因為o個個時間我個女要午睡,仲有1-3呢個時間都唔同返學時間,唔通去到9月份又再適認過。

原帖由 kerkermui 於 09-6-29 10:03 發表

其實我都好似你咁諗, 不過如果俾佢去過玩吓, 可以適應上好d! 老公仲話可以問問老細, 可唔可以就就 (佢响附近返工) 陪阿仔上~

我尋日見到個舊同學, 佢個仔都會讀am, 佢就擔心停讀問題~ ...

我都有返緊PG,唔會停囉,所以都會有返學o既感覺,都係o係隔離咋,(返迦南PG)o甘主要係個地方o既分別囉。

原帖由 kerkermui 於 09-7-17 22:45 發表

完全唔識廣東話~ 可能唔係幾好喎.. 你會唔會同老師傾傾先好d呀?

乜學校有提供医生架? 無留意添~
其實你去睇開個医生度咪得囉! 上次(本來諗住插班)我都係揾打針個医生幫我寫~ 今次呢張我都會揾返佢! ...

係呀,學校有個醫生個名叫做趙長城,但我會睇返自己個兒科醫生。

我今日打過電話去學校問話多數會安排8月最後一個星期六會有家長會,跟住1/9就開學喇。

原帖由 elmolly 於 09-8-12 22:59 發表
同學仔,

今日打左去學校問, 9月1號開學, 29號開家長會. 頭一個星期返一個鐘, 要人陪. 第二個星期返兩個鐘, 無人陪, 第三個星期先正常返三個鐘. 頭果個禮拜比較麻煩, 要搵人"陪課"陪足一星期 mouth:" /> ...

多謝報料,我已經收到信啦,亞女係返1/9第一組o既時間呀,即係9-10am,你o地呢,有無人返呢個時間呀。

原帖由 elmolly 於 09-8-14 09:40 發表

我係第二組, 你囡囡起邊班?

哦,係呀,我無留意呀,有寫o家?我今晚返到屋企再睇睇先。

原帖由 elmolly 於 09-8-14 23:57 發表
有無A班同學仔

hi

我個女係N1A班A組呀,返9-10呀。

elmolly & HimHim小BB,

嘩,正呀,已經可以識到倆個同班同學仔,第時大家可以交流o下喇,你o地都係29號上午o個group去家長日啦,係咪呀?
‹ 上一主題|下一主題