用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生性” [複製鏈接]

講開又講,細 B 阿 sir 都係傾向要學生專注學業,聽得出對新高中學制有不滿,佢話所謂 OLE,求其做夠 135 hr. 就得,唔好浪費時間,無又唔得,做得多實際又無幫助 今年佢成日都 propose 細 B 一齊切磋 tennis,佢話到左 F.4,佢肯定唔會再約細 B

長老

點解今日會上黎既,HB 要返工 ?

原帖由 正46 於 09-2-22 15:31 發表
長老,

個天就好暖同潮濕, 你就好索好yeah...

憑幻想 ?

原帖由 bettylam 於 09-2-22 18:16 發表
HIH!ALL:

dear vivi:今日忙裡偷閒,諗住打你手機,鼓勵你...

黃昏安~

偉哥今日夠晒親子,一路睇馬一同夾二哥一齊整左一煲糯米飯同二底蘿蔔糕~

而家仲同呀二哥去左打乒乓波跟住買埋菜返歸...

有排吾洗買餸...

bett ...

Dear Betty

好溫馨呀,等我下星期都蒸番底蘿蔔糕先,不過家下 D 蘿蔔開始唔係好甜 ...

原帖由 bettylam 於 09-2-22 18:44 發表
dear2b:

食緊,好香甜喎..

探子偉哥回報~

你要行渾晒街市菜檔...最貴果檔你就殺佢啦!

ps.我地過年前都衰過,係的平菜檔見到好靚蘿蔔,買左返黎完全吾掂..

尋日我又衰左,買左二條表面好正,內面發晒黃,結果今日偉哥 ...

Dear Betty

我呢度街市仔黎架咋,不過我會去相熟既菜檔,叫佢幫我揀埋,有乜唔對辦咪拎番去聲討佢囉

原帖由 bettylam 於 09-2-22 18:52 發表
偉哥同二哥打完波波返歸,呀仔陰陰咀笑住捉左我入廚房話老豆好攪笑...

佢話佢地打緊波時,有大埋狗,其中一隻向住偉哥狂吠..

呀仔問,老豆,做乜事隻狗望住你係咁吠
偉哥答:因為佢妒忌我囉!
呀仔話:隻狗無拉拉妒忌你乜 ...

Dear Betty

今晚亞媽又係買左呢隻菜心喎,好嫩,又甜,佢都係街市買架

原帖由 alicetong 於 09-2-22 18:56 發表
送首靚靚歌比 vivi先

http://bbs.eulam.com/edit/uploadfile/20070729152802121.mp3

喜歡妳

曲/詞:黃家駒 編:BEYOND / PETER LAM

細雨帶 ...

格格

連長老既偶像都拎埋出黎,今次長老肯定暈得一陣陣囉

原帖由 alicetong 於 09-2-22 19:04 發表
2b,betty
您地按落去聽唔聽到首歌呀
正在研究近點樣用Function的格格

格格

無料到喎

不過您已經好叻叻啦,識得 post 相,仲係會郁既添,我就唔適喇,幾時教我 jack ....

原帖由 正46 於 09-2-22 20:21 發表
BB,

咁最後馬會有冇助0左偉哥請你地出去食餐勁0架,
我就執到D啦...

哦,46,怪不得下晝唔見人,原來同阿偉哥有共同嗜好,咁下次要經俏 Betty 交換心得先得囉

原帖由 bettylam 於 09-2-22 20:45 發表
46哥:

偉哥顧得整野食,又分身吾到馬,終於走左二場寶...

不過吾打緊啦!佢求其有馬屎睇下,都已經開心到屎...

2b:你媽子買左貢正的菜心仔,你做吾吾沖過埂幫佢手趙呀!
我地整瑤柱留左的汁撈上面,超正...我叫偉哥同呀 ...

Dear Betty

今晚HB 有得勘呀,我咪啦阿細 B 返亞媽度食囉,婆婆整左孫仔最喜歡既清蒸魚頭,佢同公公食到 lam lam lee ,菜心仔好簡單,清灼都好甜呀

原帖由 bettylam 於 09-2-22 20:47 發表
因為呢份工作非常忙碌,日日無停手,所以偉哥實行緊方便餐....黎緊呢幾個月,一星期二晚去茶餐廳食,上星期買一家人食左hkd150.-,二餸一大煲湯,捧住個肚仲有餸攬返屋企.....正

果晚叫左個魚腐雜菜煲,一人起碼有四碗湯, ...

Dear Betty

咁驚,兩 '食送' 一湯四個人都食唔晒,邊度咁抵食呀 。。。

原帖由 smum 於 09-2-22 21:26 發表
尋日見到學友呀

smum 尋日學友有出席愛心曲奇義賣活動 。。。 咁您有無幫襯呀

原帖由 bettylam 於 09-2-22 21:45 發表
dear2b:

你搵日夜晚罩過黎新都城,我拉你去食個飽飽,的餸好正同精緻,仲好大碟.....果個湯超大煲,起碼有10幾碗水,湯內仲有幾款菜,有魚腐,有仙姑,大部份款色都係42元一個餸包碗例湯,加一碗白飯8元....

我果晚見有二公 ...

Dear Betty

咁您知道我點解咁鬼懶煮飯啦

原帖由 alicetong 於 09-2-22 21:49 發表
太后,46
點解我自己又聽到0既呢....
教下我點做得唔得呀

格格

您見到咁囂張既 2B 都讚您就知道我唔識啦

原帖由 alicetong 於 09-2-22 21:51 發表
太后
呀巨山都搵到餐食呀

格格

乜巨山都岩跑馬仔架 ? 咁我地屋企都算另類囉,我都係下晝襟過去 18 台先知道今日有賽事咋,問 HB 佢都話唔知道添

原帖由 alicetong 於 09-2-22 21:57 發表
betty
教格格點做...eg:
格格係Foxy download左首歌
應該點連結呀 用功能邊個function呢

格格

您用 foxy 呀,小心俾黑客入侵喎,連我地 D 豬料都俾人偷埋

原帖由 alicetong 於 09-2-22 22:02 發表
格格食緊巨山遞來的鮮奶燕窩

格格

俾心機晒啦 :;pppp: :;pppp: 大山同細山上左床未呀 ?

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-2-23 09:20 發表

2b

今晚神仔學校開新高中選科forum, 我會take 哂notes, 天日同大家分享

長老

好呀,我覺得我既理解已經幾清晰,睇下係咪每間學校做法不同先 學校星期五都會有 forum

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-2-23 09:26 發表

2b

神仔都有同我講OLE係求其攞到張cert就已經fulfill 要求   希望阿仔快d開竅......

長老

我地未來呢半年又要發揮呢間舖既原來意義,事關有幾個叻仔叻女都要步入高中喇

原帖由 alicetong 於 09-2-23 10:15 發表
連bk個太陽都不見了 難怪啦....

格格

心中有太陽咪得囉
‹ 上一主題|下一主題