用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 06年9月德信小學小一之家長, 入黎傾傾呀 ...
樓主: k_wong7
go

06年9月德信小學小一之家長, 入黎傾傾呀 [複製鏈接]

Re: 06年9月德信小學小一之家長, 入黎傾傾呀

mic823,
係啦, 有時d野, 我明架, 不過明還明, 做唔做到又係另一回事, 而且返到去, 公司有好多野已經唔同左, 所以好難去適應.
k_wong7 :cry:  :cry:  :cry:

mic823,
我想呀, 想知佢出咩題, 同佢地錯d咩, 甘下次希望唔會重覆錯, 我唸住家長日, 試下問下個班主任.  不過, 我唸都未必比. 因為有好多學校都唔會比, 但我都會照問, 得米得, 唔得米算羅.  我記得我細個時, 學校會派返屋企, 叫家長簽名, 不過第二日要收番. 依家d學校都唔係甘.
k_wong7

mic823,
我收唔到你個pm呀, 再send呀.
thanks
k_wong7

mic823,
你的建議好, check pm la. 不過係米只係得果一科係甘呢?
k_wong7

MIC823,
咩你甘早起左身?
k_wong7

mic823,
你就好啦, 有得煲劇, 我同老公要隋時stand by, 招呼寶寶.
好耐都無覺好訓啦.
k_wong7

mic823,
哈, 無錯, 我地d少爺, 有任何需要, 我地都要24小時on call啦. 我地真係要一身多職, 要係貼身工人, 又要係高級伴讀書童.

另外, 我仔班個數學科老師, 突然唔教, 都幾神化. 咩唔係一年一年計?中途都可以唔教?

k_wong7

mic823,
恭喜你呀, 你同阿仔d努力都無晒啦, 甘你叫阿仔要保持啦.
如果我仔有甘勤力就好啦, 我只係想佢主動d溫下書就好啦.
k_wong7

mic823,
慢慢啦, d細路係甘勞氣.  希望佢地大d, 會懂事d啦.  不過d時間真係過得好快, 轉下眼又話測驗, 之後又考試, 就快又二年級啦.
k_wong7

mic823,
今日羅左成績表啦, 整體我都滿意, 不過係阿仔面前, 就會同佢講, 如果佢再勤力d, 一定更好(其實都係).因為佢都幾懶. 不過, 因為之前因為出水豆, 無返學, 而且又因為生寶寶, daddy都無咩點同佢溫, 所以都係甘啦.
pls check pm.
k_wong7

mic823,
早晨呀, 唔好意思, 請再check pm.
我都係甘話, 我仔如果再勤力d, 成績一定再好好多(雖然依家都唔係好差). 不過我仔就覺得合格米得羅, 何況依家唔只合格, 真係比佢激c啦.

k_wong7

mic823,
唔好比甘大壓力自己, 放鬆d啦.     唔係皮質淳會偏高呢.
pls check pm
k_wong7

mic823,
早呀, 收到pm啦, 唔該. 甘我唯有自己再去睇下先.

另外, 唔係唔對d細路有要求,不過, 唔好令自己甘辛苦, 其實你仔已經做得好好, 起碼佢會主動做好晒d功課同溫習, 而且佢考得唔理想(係唔理想, 唔係差同唔合格), 佢都會唔開心, 唔似我仔, 只會講合格米得羅, 你話呀, 真係要投降啦.
k_wong7

mic823,
你就好啦, 今次我仔d中文評估好差呀, 但係個班主任竟然同佢地講, 因為份paper深, 所以都可以, 咩唔係要叫佢地再努力d咩, 咩叫都可以. 家長日已經同我講左,今次中文評 話班度有好多同學都唔係好, 甘個個都唔好, 就可以唔好啦咩, 依家d老師真係 火都黎呀.
k_wong7

mic823,
有呀, 班主任話係私人理由, 唔方便講.
係呀, 佢班主任就係甘q啦, 你話c唔c啦.
k_wong7  

mic823,
係啦, 都唔知點解, 不過算啦, 希望新教果個好啦.
平時d小測, 默書, 評估, 我老公都好勞氣, 依家大測...更加啦.所以我都話我老公辛苦啦.不過, 佢鬧起仔黎, 都好好火, 唔講得笑.
k_wong7

mic823,
呢輪好累呀, 公司又因為旺季, 好多野做呀, 返到家中, 又好多野做.  不過我老公慘d, 因為寶寶夜晚起身食奶及計都係佢起身, 而且一起身差不多成晚, 佢又要同個大仔溫書, 所以依家好辛苦.
k_wong7

mic823,
佢係就係好,不過有時見佢同個仔溫書都好好火呀.  不過都知佢辛苦.
k_WONG7

mic823,
今晚你去唔去學校呀?
k_wong7

mic823,
good morning. 做咩呢兩日唔見你, 無咩嗎? 天氣不太好, 保重.
另外, 尋晚好個talk好悶, 又小人, 有d中途走左呀
k_wong7

‹ 上一主題|下一主題