用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 天神嘉諾撒家長入黎報到!!!
樓主: 竹葉青
go

天神嘉諾撒家長入黎報到!!! [複製鏈接]

Congratulation!

記得返學後多D上(黎)chat吓:D

原文章由 Cutema 於 07-7-24 00:25 發表
好開心,今日註冊

嘩!越來越嚴謹呢!
當年大女申請插小三,相信係誠意搭夠 如果唔係就帶(hit)唔到亞妹:  

原文章由 Cutema 於 07-7-25 23:01 發表

Thank you.

應該有三分一機會同班....

今年筆試時已見一次,兩日後父母連學生再見一次,總算過關..

你咁快既,我要放工先去得。

原文章由 栗子媽媽 於 07-7-28 10:59 發表
買完書同校服歸LA

School Bus

Pls check PM

原文章由 jackyfung88 於 07-8-2 16:17 發表
我是新小一生家長,想請問有否保母車介紹,由土瓜灣至學校?謝

係個邊就易搵D, 如果lee到少人發表要搵佢就麻煩DD。大家都比D意見   樓主係竹葉青, 你覺得點呀:) 去到邊我都會追架  

原文章由 BOBO128 於 07-8-5 00:17 發表
不好意思, 打擾大家 , 請問大家會否轉去
(BK 新板) --> 小學一覽 --> 九龍城 --->天神嘉諾撒學校 --> 開設新 topic ?

你可以打去學校同葉老師反映有關校車問題。

原文章由 berylberyl 於 07-9-5 15:43 硐表

你地又係等好耐都無司機打電話, 我咪等到最後一個星期一打返學校問囉, 離哂大譜, 真係星期一返學, 星期四晚10點先話你知, 同埋啲校車費都幾貴, 由荃灣出發都成900蚊, 真係玩獨市, 迫你貴都無得選, 唔通自己送返學, ...

我們巳搬去小學一覽,過去那邊資料多些,又容易搵

Which class is your daughter?  My girl told me that her class teacher is very nice.

About the Workbooks that shown it clearly on the memo (pink), please refer it that given on Sep 01 (Sat).

The teacher replied that the memo for being a volunteer will be given later when I asked on Mon.
原文章由 berylberyl 於 07-9-8 11:07 硐表

請問 : 今個星期五家課冊話要填體藝班 (簽名), 都無回條可以填寫, 只係早2日派咗張體藝班項目表同星期幾上咩班咁之嘛, 我無睇漏呀, 咁點填比佢? 係咪寫起家課冊到然後簽名? 今朝打電話又無老師可以答, 另外, 我想 ...

我囡囡都係1C   家長義工通告話遲些派,但唔知會唔會星期一派。

陳姑娘係社工,家長義工應該由家教會統籌。

我囡都話唔夠時間食嘢,我叫佢快快上廁後,就吃一口,好過無。佢仲叫我比零用錢佢小息買小食,我勸佢遲一部先。我怕到時廁所去唔到,連小食都買唔到:cry:

原文章由 berylberyl 於 07-9-9 15:49 硐表

claudi-mama ,

我個女讀1C班, 你囡囡呢 ? 班主任係趙老師, 謝謝你代問有關義工問題, 咁我星期一先填.  其實之前留過電話問陳姑娘, 但一直都無覆, 都唔知攪咩, 我囡囡返黎話小息唔夠時間食野, 話去完洗手間就打鈡 ...

應該唔會有,尤其係陳生車。

原文章由 berylberyl 於 07-9-9 15:53 硐表

..., 仲要唔知有無保母車車佢返黎 ...

berylberyl,

辛苦都無法,大部份學校都已經轉全日制,慢慢適應la。我都鍾意返半日,時間好用好多。

加油呀!

我囡坐由門口起第二行第三個位

原文章由 berylberyl 於 07-9-10 12:44 硐表
依,真係好, 第日可以相認喎, 點認好呢? 
大家彼此照顧囉
‹ 上一主題|下一主題