用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 <分享> SFA/APS/TSL 統計
樓主: retriever
go

<分享> SFA/APS/TSL 統計 [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 16-4-29 14:06
其實呢個帖既原意, 可能係想"貶低"某校既升讀一線中學比例

我覚得你个帖資訊已好足夠~(#4)
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3082464&extra=page%3D7

nicole-wai 發表於 16-4-29 12:07
回覆 retriever 的帖子

可以加埋 KTS 嗎?

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3256549&extra=page%3D2

retriever 發表於 16-8-29 18:32
你要既數,年年唔同好難有參考既懂計。

但係果d無中學既中學,係出去搏命,所以學業比率高唔奇。
我地唔用“搏命”,係用“机会只係留俾有準備嘅人”……

punlik 發表於 16-8-29 19:06
之前有人話APS小五升小六超過十人留級,唔知真定假,其他幾間會唔會有類似情況?

...
KTS果边以我女果屆為例,全年人数:
P1: 132人
P2: 136人
P3: 131人
P4: 129人
P5: 125人
P6: 123人

上落2-5人不等,尚算合理?P2升P3走得多,或者係插走去其他学校?但就唔清楚係留班、插入心儀学校或跟唔上要轉走了?

yuenkw 發表於 16-8-29 22:04
呀仔讀SFA,其實要呢班小朋友留班,唔係想像中咁容易。

三次考試, 其中一次 set 到份卷深一深, 部分 marg ...
KTS三考深淺相若,無驚喜/嚇~
‹ 上一主題|下一主題