教育王國

標題: SJS 謝 sir 教書好 HEA [打印本頁]

作者: hinbama    時間: 16-6-19 19:32     標題: SJS 謝 sir 教書好 HEA

早已聽聞聖雅各有位謝sir教書好hea, 教 中文/常識/數學 等各科時唔多講書, 經常叫同學打開答案照抄. 今年小女不幸給這位Hea Sir 教體育, 真係不知所謂, 一星期衹有兩堂體育課, 但經常用各種借口不上課, 叫班學生睇ETV, 重覆又重覆咁睇, 一個月都唔知上唔上到一課, 雖然(亦都好彩)唔係主科, 但都唔好咁hea 丫, 一間好學校, 遇上一位hea 老師.....希望明年小女唔好有科目俾呢位亞 Sir 教啦...
作者: adaho123456    時間: 16-6-19 23:40

三四年級佢有教主科㗎,祝你好運,唔好抽中佢教主科,否則搵私人/補習班頂住一年先啦。我都唔明點解咁多家長投訴佢都重可以生存到而家。
作者: 朱古力小b    時間: 17-5-22 21:29

hinbama 發表於 16-6-19 19:32
早已聽聞聖雅各有位謝sir教書好hea, 教 中文/常識/數學 等各科時唔多講書, 經常叫同學打開答案照抄. 今年小 ...

係咪瘦瘦嗰位?

作者: hinbama    時間: 17-7-11 21:04

係瘦 瘦個位,全校得一位姓謝的。
作者: jvbec    時間: 17-9-5 19:51

不幸中了主科
作者: imkaren    時間: 17-11-15 20:06

jvbec 發表於 17-9-5 19:51
不幸中了主科

我仔3年級時都係謝sir 教數學,但佢返黎又唔洗教佢都識做,所以唔洗太擔心

作者: 朱古力小b    時間: 17-12-22 01:55

hinbama 發表於 17-7-11 21:04
係瘦 瘦個位,全校得一位姓謝的。

因為我以前喺度讀嗰時,有兩位謝sir㗎呢位瘦謝sir做過我班主任,真係唔掂

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5