教育王國

標題: aaaaaaaaa [打印本頁]

作者: grace1215    時間: 12-1-31 18:17     標題: aaaaaaaaa

*****:::::
作者: 高達(0079)    時間: 12-2-16 22:15

1/3(MAYBE)ALTHOUGH I AM NOT a Catholic BUT I GOT IN ST.JO (2004)
作者: SCKnight    時間: 12-2-16 23:35

高達(0079) 發表於 12-2-16 22:15
1/3(MAYBE)ALTHOUGH I AM NOT a Catholic BUT I GOT IN ST.JO (2004)

I think you are a St Joe Primary graduate.  Am I right?
作者: grace1215    時間: 12-2-17 15:31

***::::::
作者: bb@wonderland    時間: 12-2-24 11:31

This year, Definitely not 1/3, some also said not even 1/6.  As St. Joe is a dream school, many holding 20 points would like to try their luck.

Good Luck to you.
作者: pooh仔    時間: 12-2-24 11:53

8班年代20分sure win, 15分都有不少,幾乎幼生都入晒連第二輪(如有選的話)。
而家20分有幾多機會就唔知,我估25分都不少!連計第二輪幼生有一半入唔返!
作者: Derdad    時間: 12-2-24 14:03

pooh仔 發表於 12-2-24 11:53
8班年代20分sure win, 15分都有不少,幾乎幼生都入晒連第二輪(如有選的話)。
而家20分有幾多機會就唔知, ...

pooh 仔,
妳個細女係咪選(跑馬地)聖保祿?
機會大嗎?

作者: Tatama123    時間: 12-2-24 14:16

作者: SCKnight    時間: 12-2-24 22:19

Tatama123 發表於 12-2-24 14:16
如果我再有多個細仔, 我唔會再讀St. Joe , 大人細路都辛苦 !!! 苦足六年 !!! 為咩 ?
...

咁你覺得過去嗰六年對你及小朋友黎講值唔值得呢?
作者: holokmom    時間: 12-2-25 00:20

回復 Tatama123 的帖子

Tatama123
為咩?為中學囉!

Tatama 記得你仔未入讀前,你很緊張,問咗好多料才入嚟讀.......

我大仔上中學時,都無唔捨得小學,以為小學巳好甘,上都中學有

得抖,點知仲甘.........那時才知小學得嗰幾科,好好讀。

我太細膽,從不敢搞珠/派位,大仔插班入,細仔帶分入,很小心的

評估和計算,清楚認為大家都頂得住才入嚟讀。

細仔今年P.6, 快升中,想起中學+++甘,而家開始唔捨得小學。

一於努力啲再努力啲,你得一個巳經好好搞啦!

作者: meloeskie2    時間: 12-3-21 13:51

回復 holokmom 的帖子

可否講吓點甘法?St. Joseph 識合咩類型既男仔讀?我仔是私文死版型,啱唔啱佢?謝謝!
作者: SCKnight    時間: 12-3-21 22:12

哈哈,我認識嘅都好多嘢講同冇時停。
作者: Greenspout    時間: 12-3-29 22:45

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5