教育王國

標題: ^_^ 升班喇~創價 2008 ~ K2 家長 (PART 5)繼續傾啦 [打印本頁]

作者: janetngan2    時間: 08-6-4 11:44     標題: ^_^ 升班喇~創價 2008 ~ K2 家長 (PART 5)繼續傾啦

係到再傾過

[ 本文章最後由 janetngan2 於 08-7-18 23:48 編輯 ]
作者: ballball411    時間: 08-6-4 12:01

我黎報到啦....

原文章由 janetngan2 於 08-6-4 11:44 發表
係到再傾過

作者: janetngan2    時間: 08-6-4 12:07

hi hi

原文章由 ballball411 於 08-6-4 12:01 發表
我黎報到啦....

作者: Annie926    時間: 08-6-4 13:59

hi hi, 報到!
作者: icwlam    時間: 08-6-4 14:01

Hi Hi,

各位好!  我巳經看了這個綱頁很久.  很希望從這裡知多些仔仔在校的情況.  我的小王子是上午三組的博熹- Hayden.  

Beans' mum
作者: janetngan2    時間: 08-6-4 14:08

Annie926:hi hi
icwlam : 你好呀, 多d入來一齊傾下
作者: MAYMAYNG    時間: 08-6-4 14:08

Hi,我都嚟報到架好彩你哋提一提個書包, 我同老公先諗緊點唔買 因為上次訂校服時我已買了

DOROTHYFAN:搞番個聚會,預埋我呀!
ballball411: 點解你唔買vcd和開心兒歌嘅
政慧媽媽: 政慧病咗呀 佢有無事呀, 呢排d天氣又濕又焗, 大家真係要小心呀 你慢慢啦d相我唔等住睇架
我想問大家有無報做畢業典禮義工呀?? 因為今朝教師會打電話比我 13/6 夜晚返學校開會, 你哋有無人都做義工架, 一齊去呀
作者: janetngan2    時間: 08-6-4 14:14

俊祐媽媽:政慧好番好多喇,多謝關心

~~我幫唔到,所以無報到做畢業典禮義工

[ 本文章最後由 janetngan2 於 08-6-4 14:17 編輯 ]
作者: sweetman    時間: 08-6-4 14:21

hi hi 我都出現呀

惠惠係上午班第三組(小兔組)呀

[ 本文章最後由 sweetman 於 08-6-4 14:38 編輯 ]
作者: Annie926    時間: 08-6-4 15:04

sweetman,
好耐冇見, 上星期敬師日見到薜老師, 佢話好快可以返學

icwlam,
柏禧都係上午班第三組(小象組)

maymayng,
我都有報做畢業典禮義工, 安排左做保姆, 唔使返去開會

[ 本文章最後由 Annie926 於 08-6-4 15:06 編輯 ]
作者: sweetman    時間: 08-6-4 15:29

Annie

敬師日我抽唔到無得去呀 , 好呀薜老師返來, 惠惠話李老師惡呀

原文章由 Annie926 於 2008/6/4 03:04 PM 發表
sweetman,

icwlam,

maymayng,
我都有報做畢業典禮義工, 安排左做保姆, 唔使返去開會 ...

作者: MAYMAYNG    時間: 08-6-4 15:36

咁點解我要返去開會嘅
我想問薜老師咩病呀 我問親祐祐佢都話薜老師無返, 我問佢知唔知老師做咩無返, 佢淨係識答我佢係屋企食藥呀, 聽日返架啦 可能佢唔係祐祐班主任, 所以佢唔太清楚啦, 希望薜老師快D好返啦
原文章由 Annie926 於 08-6-4 15:04 發表
sweetman,

icwlam,

maymayng,
我都有報做畢業典禮義工, 安排左做保姆, 唔使返去開會 ...

作者: ballball411    時間: 08-6-4 17:02

開心兒歌好似係佢地係學校唱既歌, 我覺得無用, 所以唔買, 同埋我無買中文, 英文, 普通話既 vcd, 因為K1 我買齊曬成套, 但我覺我中, 英文個套 vcd 唔係咁有用, 而普通話因為我地有請私人老師教蔚蔚, 所以唔駛買囉

vcd 我仲係買左 phonic 個套

原文章由 MAYMAYNG 於 08-6-4 14:08 發表
Hi,我都嚟報到架好彩你哋提一提個書包, 我同老公先諗緊點唔買 因為上次訂校服時我已買了

DOROTHYFAN:搞番個聚會,預埋我呀!
ballball411: 點解你唔買vcd和開心兒歌嘅
政慧 ...

作者: ballball411    時間: 08-6-4 17:05

敬師日我都有見到薜老師呀, 仲有影相, 我都有問幾時會返返學, 佢淨係話好快 , 我再問暑假前定下學期, 佢都答唔到我, 我估佢其實都未肯定幾時會返

咩李老師好惡架? 惠惠有無講點惡呀? 蔚蔚又無講佢好惡喎, 不過之前同李老師傾過幾句, 佢話佢教左幼兒班都十幾年喎

原文章由 sweetman 於 08-6-4 15:29 發表
Annie

敬師日我抽唔到無得去呀 , 好呀薜老師返來, 惠惠話李老師惡呀

作者: sweetman    時間: 08-6-4 17:25

其實惠惠鍾意薜老師多d, 所以佢話佢惡law, 不過佢好少講學校d嘢比我聽呀

原文章由 ballball411 於 2008/6/4 05:05 PM 發表
敬師日我都有見到薜老師呀, 仲有影相, 我都有問幾時會返返學, 佢淨係話好快 , 我再問暑假前定下學期, 佢都答唔到我, 我估佢其實都未肯定幾時會返

咩李老師好惡架? 惠惠有無講點惡呀? 蔚蔚又無講佢好惡喎, 不過之前 ...

作者: janetngan2    時間: 08-6-4 19:07

hehe...如果淨係睇樣李老師個樣真係比較惡d,所以小朋友可能會鍾意薛老師多d
作者: DOROTHYFAN    時間: 08-6-4 21:26

Janet : 我都覺得而家天氣係室內搞會好d,其實d小朋友有個地方比佢地走來走去已經好開心, 但我屋企冇會所,唔知有club house 既媽咪樂唔樂意幫手呢,今次我都可以協助一下.
作者: janetngan2    時間: 08-6-4 21:52

)))))))我地想搞一個聚會,請問有無媽媽屋企樓下有club house,而又可以幫我地book場呢(星期日)??

thanks
作者: Michelmcy    時間: 08-6-5 00:22

hi, 到
作者: DOROTHYFAN    時間: 08-6-5 00:39

請問有冇人知"超人爸爸"既韻律操,學校錄影咗未呀 仔仔下星期只可以返到星期三咋
作者: icwlam    時間: 08-6-5 01:37

很多謝大家的熱情歡迎, Hayden係小熊組..  

原文章由 sweetman 於 08-6-4 14:21 發表
hi hi 我都出現呀

惠惠係上午班第三組(小兔組)呀

作者: QQ吉吉    時間: 08-6-5 09:17

作者: sweetman    時間: 08-6-5 09:23

hi hi, 早晨

好呀, 搞個聚會玩吓

原文章由 janetngan2 於 2008/6/4 09:52 PM 發表
)))))))我地想搞一個聚會,請問有無媽媽屋企樓下有club house,而又可以幫我地book場呢(星期日)??

thanks

作者: QQ吉吉    時間: 08-6-5 09:25

作者: janetngan2    時間: 08-6-5 09:29

通告就寫13號上載校惘,不如你直接問老師重好~
多口問句:點解仔仔返到星期三?係咪去旅行呢?

原文章由 DOROTHYFAN 於 08-6-5 00:39 發表
請問有冇人知"超人爸爸"既韻律操,學校錄影咗未呀 仔仔下星期只可以返到星期三咋

作者: janetngan2    時間: 08-6-5 09:39

QQ媽媽:原來QQ同政慧都係6月生日,祝QQ 身體健康,最緊要聽聽話話
好丫,多謝你可以幫手book club house ,不如你訂幾個日子出來及時間,等其它媽媽揀,跟住你睇人數先BOOK邊類房~~
作者: sweetman    時間: 08-6-5 10:15

補祝/預祝QQ同政慧生日快樂

好嘢 又有得玩啦

原文章由 janetngan2 於 2008/6/5 09:39 AM 發表
QQ媽媽:原來QQ同政慧都係6月生日,祝QQ 身體健康,最緊要聽聽話話
好丫,多謝你可以幫手book club house ,不如你訂幾個日子出來及時間,等其它媽媽揀,跟住你睇人數先BOOK邊類房~~ ...

作者: QQ吉吉    時間: 08-6-5 10:28

作者: MAYMAYNG    時間: 08-6-5 10:44

我又報名

會所方面, 31天前可以預訂, 我剛打電話問, 暫時7月份嘅星期日都有位, 不如大家寫名預埋人數:

日期: 侍定 (7月份的星期日)
時間: 2-5pm'
地點: 將軍澳新都城二期會所 (港鐵寶林站)
出席:

1. QQ吉吉              1A + 1C + 1B (兩歲)

2. MAYMAYNG        2A + 1C + 1B (14個月)
作者: janetngan2    時間: 08-6-5 10:45

多謝QQ媽媽 & sweetman
作者: janetngan2    時間: 08-6-5 10:47

會所方面, 31天前可以預訂, 我剛打電話問, 暫時7月份嘅星期日都有位, 不如大家寫名預埋人數:

出席:

1. QQ吉吉              1A + 1C + 1B (兩歲)
2. MAYMAYNG        2A + 1C + 1B (14個月)

3. JANET                1A + 1C

[ 本文章最後由 janetngan2 於 08-6-5 10:49 編輯 ]
作者: MAYMAYNG    時間: 08-6-5 11:20

政慧 : 生日快樂呀 最緊要身體健康 你今日返學未呀

政慧媽媽 : 希望今次祐祐唔會好似上次咁 如果唔係真係失禮晒呀
作者: janetngan2    時間: 08-6-5 11:32

俊祐媽媽:多謝你
佢今日可以返學喇
今次祐祐唔會架喇,又有o甘多小朋友一齊玩
係呢,祐祐而家食飯係咪都ok呀
作者: sweetman    時間: 08-6-5 12:21

出席:

3. JANET                1A + 1C
4. sweetman          1A + 1C
作者: Annie926    時間: 08-6-5 12:56

唔該哂 Qma.

出席:

5. annie926            2A + 1C (20/7 唔得)
作者: Annie926    時間: 08-6-5 13:10

sweetman,
尋晚問柏禧李老師係咪好惡, 佢話係, 仲話李老師會叫班小朋友"安靜"
作者: DOROTHYFAN    時間: 08-6-5 13:28

原文章由 janetngan2 於 08-6-5 09:29 發表
通告就寫13號上載校惘,不如你直接問老師重好~
多口問句:點解仔仔返到星期三?係咪去旅行呢?

唔係去旅行呀.仔仔要做D小手術, 要20/6 先返學,都唔知同唔同佢講,我驚佢驚,唯有到時見招拆招,但老師話比個心理準備會好D,最多同佢講我地去醫院睇醫生.

另外,今日已經錄影咗"超人爸爸"啦
作者: Annie926    時間: 08-6-5 13:58

dorothy,
祝逸熙既手術順順利利, 20/6開開心心返學.
我都覺得早少少俾定心理準備佢會好d.
作者: QQ吉吉    時間: 08-6-5 14:13

作者: janetngan2    時間: 08-6-5 15:14

DOROTHYFAN :祝你仔仔手術成功,及早日康復
我都覺得要同仔仔講有幾日要係醫院 等佢有心理準備(可能佢會驚/唔明)但重好過唔話佢知
作者: bb2    時間: 08-6-5 16:53

DOROTHYFAN,

你仔仔咩事呀?咁細個要做手術真係好慘.....不過我都覺得要同佢講聲好D, 等佢有D心理準備!祝逸熙手術成功, 早日康復!

原文章由 DOROTHYFAN 於 08-6-5 13:28 發表

唔係去旅行呀.仔仔要做D小手術, 要20/6 先返學,都唔知同唔同佢講,我驚佢驚,唯有到時見招拆招,但老師話比個心理準備會好D,最多同佢講我地去醫院睇醫生.

另外,今日已經錄影咗"超人爸爸"啦 ...

作者: angelmeiyee    時間: 08-6-5 17:57

祝 6月份的小朋友生日快樂,

我想問吓所有下午第三組的媽媽一些意見, 自從轉了李老師之後, 小朋友在家中可有變得比以前naught及不聽話, 因為家淇就是一個例子, 早個多星期我就家淇naught了的問題同李老師講, 居然和我說什麼"我有十五年教學經驗", 總之問非所答, 答案不知所謂, ---各位媽媽不好意思, 這只是我個人意見, 一句講, 希望今年開學我個囡囡不要由這個老師教就算了.

還有正題想問問, 今天家淇放學返到家給我看他的白鞋, 居然是學校穿的, 其實小朋友是一組一組換鞋的, 就算佢無換鞋, 老師照理應該知, 究竟班上發生了什麼事 , 而且問過家淇如果轉校好嗎? "好呀", 但之前薛老師教時我問佢轉校好唔好?"唔好, 我鍾意返學"

QQ個CAKE不知好不好味呢, 價錢又如何? 我都想訂個來食吓, 因為我都係今個月老一歲

[ 本文章最後由 angelmeiyee 於 08-6-5 17:58 編輯 ]
作者: janetngan2    時間: 08-6-5 18:37

angelmeiyee :我都預祝你
李老師唔係政慧班主任,所以就無嘜話特別曳,甘你有無問過家淇而家返學開心嘛??始終佢地由第一日開學就同薛老師相處,而家由另一位嚴肅老師代替,始終會唔習摜
唉....老師都發覺唔到無換到鞋
作者: janetngan2    時間: 08-6-5 18:38

出席:

5. annie926            2A + 1C (20/7 唔得)

[ 本文章最後由 janetngan2 於 08-6-5 18:40 編輯 ]
作者: angelmeiyee    時間: 08-6-5 20:36

Janetngan2,

多謝 , 我記得政慧都係第三組的呀 應該都係同一個班主任的呀?

原文章由 janetngan2 於 08-6-5 18:37 發表
angelmeiyee :我都預祝你
李老師唔係政慧班主任,所以就無嘜話特別曳,甘你有無問過家淇而家返學開心嘛??始終佢地由第一日開學就同薛老師相處,而家由另一位嚴肅老師代替,始終會唔習摜
唉....老師都發覺唔到無換 ...

作者: DOROTHYFAN    時間: 08-6-5 21:00

出席:

6. Dorothy              2A+1C
作者: DOROTHYFAN    時間: 08-6-5 21:11

好感動  多謝各位媽咪對仔仔既關心同祝福.
佢只係做有d男孩子須要做既切割小手術.
作者: Michelmcy    時間: 08-6-6 02:07

janet,

預祝政慧生日快樂, 身體健康, 聽教聽話

DOROTHYFAN,

明白喇, 真係小手術黎架, 你都唔好咁緊張同擔心呀, 仔仔會好快康復.
作者: Annie926    時間: 08-6-6 09:36

見到基哥哥既blog出左敬師日既相, 有時間去睇睇啦, click 入佢既相簿就得架喇:

=> 基哥哥blog

除左敬師日, 仲有親子同樂日及幼兒班既相 tim, 睇下見唔見到你哋既小朋友
作者: MAYMAYNG    時間: 08-6-6 10:21

DOROTHYFAN :祝你仔仔手術成功,及早日康復. 本身祐祐"尿尿嗰度"又係過長的, 但可能嗰時佢得三歲, 所以醫生叫我哋日日沖涼時同佢"返", 要返到見到個"x頭"為止 嘩, 開頭佢返到係咁 但好彩而家無事了, 但呢d手術應該好快出院的, 但都係同佢講聲會好些
作者: janetngan2    時間: 08-6-6 10:22

angelmeiyee :每班裡面再分三組架(所以每組班主任都唔同)~
第三組:
政慧係(小象組)>班住任係周老師
家淇係(小兔組)>班主任係李老師
(小熊組)>班住任係蔡老師

[ 本文章最後由 janetngan2 於 08-6-6 10:32 編輯 ]
作者: janetngan2    時間: 08-6-6 10:24

多謝你

[quote]原文章由 Michelmcy 於 08-6-6 02:07 發表
janet,

預祝政慧生日快樂, 身體健康, 聽教聽話
作者: janetngan2    時間: 08-6-6 10:30

我click左入去睇喇,重清楚個上校惘睇 ,
唔該晒你

原文章由 Annie926 於 08-6-6 09:36 發表
見到基哥哥既blog出左敬師日既相, 有時間去睇睇啦, click 入佢既相簿就得架喇:

=> 基哥哥blog

除左敬師日, 仲有親子同樂日及幼兒班既相 tim, 睇下見唔見到你哋既小朋友 ...

作者: MAYMAYNG    時間: 08-6-6 10:36

anglemeiyee : Hi, 我囝囝(祐祐)都係同政慧一組, 但我哋班主任係周老師喎 會唔會第三組裡面仲分幾個老師架, 祐祐開學時係小象組, 你呢 但聽你咁講李老師好似唔係咁好喎, 小朋友突然轉班主任有問題應該安撫吓d 家長和小朋友 會唔會佢唔係教開幼兒班架 多口問句薜老師咩事咁耐都唔返嘅
作者: MAYMAYNG    時間: 08-6-6 10:51

政慧媽媽: 祐祐食飯好咗好多啦, Sunday 先儲夠10粒星星買咗份玩具 真係多謝你提醒我咁做, 因為我哋以前試過呢個方法, 可能佢嗰時仲細唔明白又做唔到, 所以我哋放棄了, 到而家好彩你教返我咋 而家我一放工返屋企佢就同我講"媽咪,我食晒d飯啦, 你比粒星星我呀"

Annie926: 真係唔該晒你整基哥哥既blog出嚟呀
作者: sweetman    時間: 08-6-6 10:55

DOROTHYFAN,

希望逸熙快d好番啦, 咁佢要不要住院呀?
作者: hi_baby    時間: 08-6-6 11:17

MayMayNg,

我之前都有申請做家長義工, 不過仲未有人叫我開會喎!
作者: janetngan2    時間: 08-6-6 11:40

俊祐媽媽:你唔好客氣啦,大家互相交換意見嘛
而家佢地大個左所以會比較明白這個規則,哈哈...祐祐好
唉....我個政慧而家唔緊張這樣野喇 我又要稔稔計
作者: MAYMAYNG    時間: 08-6-6 12:26

你會唔會抽唔中呀, 因為我老公都無份 唉!無人陪我呀
原文章由 hi_baby 於 08-6-6 11:17 發表
MayMayNg,

作者: Annie926    時間: 08-6-6 13:16

原文章由 MAYMAYNG 於 08-6-6 12:26 發表
你會唔會抽唔中呀, 因為我老公都無份 唉!無人陪我呀

可能安排既工作唔同, 未必一定要開會呢! 同埋佢哋會好遲先通知, 啱啱柏禧爸係敬師日幫手, 都係約一星期前先 call 佢.

[ 本文章最後由 Annie926 於 08-6-6 13:23 編輯 ]
作者: patBmom    時間: 08-6-6 23:07

因為呢幾日入咗院做咗個小手術,
今日至出院,
所以今日先上嚟報到咋!
敬師日嗰啲相我會下星期二叫梁森轉交俾大家架喇!
另外祝各位小朋友生日快樂!

出席:

7. patBmom           2A+1C

hi_baby,
梁森都係成日問起晴晴呀!
最搞笑係嗰日我哋完咗騷後去反斗城行,
點知梁森猛話要等埋晴晴,
因為佢話佢約咗晴晴一齊去喎!
原來佢哋私底下已經有約會喇!

janet,
原來你嗰日冇帶相機呀,
咁我抄多隻相碟俾你啦!
睇吓有冇機會影到你個女先!

icwlam,
你好呀!
得閒多啲上嚟傾吓啲仔仔女女既野啦!

MAYMAYNG,ANNIE,
我都有報做71義工呀,
我報咗做接待,
13號都要返去開會呀!
到時見啦!

Michelmcy,
我又唔記得你個仔既全名係咩喇,
你可唔可以講多次我聽呀!

DOROTHYFAN ,
逸熙早日康復!
不過我想請教一下逸熙既情況係咪醫生決定做架?
因為我都覺得梁森都有啲啲長,
不過睇醫生時問過又話OK,
話可以睇到升小學時決定都未遲喎!

QQ,
個蛋糕真係好靚呀!
所以話依家啲小朋友真係好幸福呀!

作者: Michelmcy    時間: 08-6-6 23:59

patBmom,
pls check pm
作者: janetngan2    時間: 08-6-7 10:33

patBmom :希望你早日康復,要休息多d ,唔好執野住喇~
多謝你
作者: DOROTHYFAN    時間: 08-6-8 16:04

森媽 : 兩個兒科醫生都話仔仔個窿好細好細,尿尿時最前端形成一個小水泡,之後睇外科(同我侄仔做呢d手術個醫生)佢話好細好似冇窿咁,而且小便會有d困難,不知是否吻合,因仔仔真係唔願去尿尿,有時成5-6個鐘都唔去厠所,醫生話咁會影響個腎,所以早d做囉
作者: Oscar媽    時間: 08-6-8 17:06

hi_baby,

如果你報名做畢業典禮義工家長,要睇你做咩位置..
因為做媬姆既今日已經開始返左學校幫手...

我上年係負責大會入場等等係比較遲通知架!!

原文章由 hi_baby 於 08-6-6 11:17 發表
MayMayNg,

作者: ballball411    時間: 08-6-9 22:25

我岩岩去完日本返黎啦, 累到死死下, 等我都報埋名先

出席:

8.ballball411           2A+1C

至於轉班主任, 蔚蔚又無咩唔同喎, 我都有問過佢李老師惡唔惡, 佢話唔惡喎, 可能岩岩轉老師家淇唔適應, 你比d時間佢, 同埋都就放暑假, K2會係另一個班主任

5/6 錄左超人爸爸啦? 咁蔚蔚無份lu, 我地岩岩個日飛.........
作者: janetngan2    時間: 08-6-9 23:09

ballball411:玩完返來實累死, 今晚早d ,
明日唔好遲到呀

[ 本文章最後由 janetngan2 於 08-6-9 23:12 編輯 ]
作者: QQ吉吉    時間: 08-6-10 10:01

作者: janetngan2    時間: 08-6-10 10:20

唔該晒q媽~
hehe...我覺得直接叫到會好似方便d呀(你有無好介紹),另外可以訂一個蛋糕

[ 本文章最後由 janetngan2 於 08-6-10 10:21 編輯 ]
作者: MAYMAYNG    時間: 08-6-10 13:10

patBmom : 你做完手術真係要抖吓啦 星期五返學開會唔知點樣知你坐係邊呢

QQ吉吉, 政慧媽媽 : 叫到會都係一個好提議喎 但如果要QQ吉吉你一個call會好辛苦架, 點樣可以分開大家一齊訂呢 又或者你會所有無此服務架

如果大家無問題就7月13日啦
作者: Annie926    時間: 08-6-10 14:02

patBmom,
做完手術要多休息呀!
要聽日先收到你既相, 多謝哂

原文章由 patBmom 於 08-6-6 23:07 發表
因為呢幾日入咗院做咗個小手術,
今日至出院,
所以今日先上嚟報到咋!
敬師日嗰啲相我會下星期二叫梁森轉交俾大家架喇!

作者: hi_baby    時間: 08-6-10 14:09

今次我都參加丫~

日期: 7月13日(星期日)
時間: 2-5pm
出席:

9. hi_baby              2A+1C
作者: hi_baby    時間: 08-6-10 14:13

MayMayNg,

哈~ 我可以陪你啦~
星期五既番學校開會....19號去綵排嘛!

patBmom,
保重身體呀!

[ 本文章最後由 hi_baby 於 08-6-10 14:14 編輯 ]
作者: QQ吉吉    時間: 08-6-10 14:24

作者: Annie926    時間: 08-6-10 14:25

Qma,
我都贊成到會+蛋糕, 方便d

原文章由 janetngan2 於 08-6-10 10:20 發表
唔該晒q媽~
hehe...我覺得直接叫到會好似方便d呀(你有無好介紹),另外可以訂一個蛋糕

另外, 13/7 daddy 唔得閒, 我已經改番1a1c, 唔好意思

出席:

5. annie926            1A + 1C

[ 本文章最後由 Annie926 於 08-6-10 14:26 編輯 ]
作者: hi_baby    時間: 08-6-10 14:32

QQ吉吉, MAYMAYNG,

有冇意思一齊去丫?
或者可以響又一城食小小野先行過去!
好似到8:30pm架~
作者: MAYMAYNG    時間: 08-6-10 15:11

都好喎, 我放工5:45分可以去到又一城, 你哋呢????
原文章由 hi_baby 於 08-6-10 14:32 發表
QQ吉吉, MAYMAYNG,

有冇意思一齊去丫?
或者可以響又一城食小小野先行過去!
好似到8:30pm架~

作者: hi_baby    時間: 08-6-10 15:29

MayMayNg,

我放5:30....應該6:00前可以到又一城~
作者: janetngan2    時間: 08-6-10 15:44

qq媽媽:叫到會你有無好介紹?至於訂蛋糕係咪訂美心?
我地有嘜野可以幫到手?
作者: QQ吉吉    時間: 08-6-10 15:58

作者: janetngan2    時間: 08-6-10 16:10

QQ媽媽:蛋糕我稔訂2-3磅都差唔多(最後睇人數再定),都好禾叫pizza hut/kfc,可否每間都叫少少野食
book房,訂蛋糕/叫外賣都要痳煩你真係唔好意思
果日我可以幫手拎蛋糕/飲品

[ 本文章最後由 janetngan2 於 08-6-10 16:12 編輯 ]
作者: ballball411    時間: 08-6-10 16:48

pizza hut 都好喎, 佢地有d係 party 食物, 一盤盤架, 我上年都order 過, 唔錯架, 如果訂 pizza hut , 我有會員咭, 好似有折
作者: janetngan2    時間: 08-6-10 17:41

patBmom:收到隻碟喇, 唔該晒

ballball:喂....件衫有大呀 , 多謝晒
作者: ballball411    時間: 08-6-10 19:29

有大咁咪著多2年嘛, 咁先抵 ..... 政慧鐘唔鐘意隻色? 我初時想買粉黃色架, 但諗諗下而家佢地多數都鍾意粉紅色, 所以買左粉紅色, 蔚蔚買個d衫大部份都係粉紅色, 同埋大件好過細, 幾驚件衫細得滯唔岩著

同埋你有無發現政慧無左隻夾呀? 係蔚蔚度呀, 佢話係政慧送比佢喎
作者: naoch    時間: 08-6-10 20:06     標題: Thx sum ma

Hi Sum ma,

I'm Truson's mom (Chue Shing). Donno how to say thank you and your husband for the CD. And just try to find you here.   Really thanks for your wonderful CD. BUT!!!!
想話你知我個仔個名係"王佇丞"呀,你3個字一個都撞唔中呀,哈哈 , Just kidding, nevermind.
But once again, thank you so very much!!!
作者: janetngan2    時間: 08-6-10 20:32

ballball411 :係丫,抵著
你講得岩呀,佢鍾意粉紅色架
唉...佢一放學返來就同我講話送左隻髮夾比芊蔚,我就話你用過禾,佢就 ,希望你唔好介意,你幫我同芊蔚講ee下次送對新比佢
作者: patBmom    時間: 08-6-10 23:24

多謝和位BK創價媽媽既問侯呀,
見到我有精神上嚟就知我好番好多啦!

naoch,
唔駛客氣呀!
同埋唔好意思個名估錯晒!嘻嘻!
你得閒多啲上嚟八吓啦!
我哋成班乜都講一餐架!
仲有QQ媽提議7月13日喺將軍澳搞K1聚會,
不如你都一齊嚟玩吓啦!

QQ,
訂野食好啲起碼唔駛自己整得咁辛苦嘛!
我可以上嚟你屋企幫手攞野飲喎,
你知我以前都係新都城之友,
我好熟路架喇!

ballball,
日本好唔好玩呀?
你肯定又大出血啦!

QQ,maymay,hi_baby,
我星期五都會返去開會呀,
我都想去又一城一齊食野呀!
預埋我啦!
不過因為星期五係出院後第一次覆診,
未知狀況點同埋唔知老公俾唔俾去逛街,
所以我嗰日電聯你們好嗎?
QQ你pm埋電話俾我啦!

作者: DOROTHYFAN    時間: 08-6-10 23:36

森媽 :
仔仔聽日返學先攞到隻cd,anyway,唔該哂.

而家多d休息啦,保重身體.
作者: DOROTHYFAN    時間: 08-6-10 23:40

Q媽 : 唔該哂你,我地D小朋友才可參加呢個小小K1畢業PARTY
我有MUG野可以幫手架....
作者: naoch    時間: 08-6-10 23:56

Dear Sum Ma,

I came here from time to time, not very often. But I only saw what you mums were talking. becoz I'm lazy to type . My son will love to join your party. Please tell me details cause I'm not sure where, when and what I can do for the party.

作者: ballball411    時間: 08-6-11 00:01

janet,  唔駛特登買新既比蔚蔚啦, 由佢地自己交換啦, 我都有問蔚蔚, 你都夾住左隻公主夾夾, 點解你唔送比人呀? 佢話隻夾好靚, 所以唔送比人喎, 你話佢幾孤寒啦

patbmom, 你咩事入院呀? 多d抖下啦....去左5日真係大出血呀, 應該話係放血咁滯, 不過今次都係老公同蔚蔚買得最多, 我只係買左好小野咋
作者: janetngan2    時間: 08-6-11 10:17

naoch :你只要係下面加名就得架喇~

出席:

作者: janetngan2    時間: 08-6-11 10:25

ballball:佢唔係孤寒,你唔好o甘話佢啦
作者: naoch    時間: 08-6-11 11:37

原文章由 janetngan2 於 08-6-11 10:17 發表
naoch :你只要係下面加名就得架喇~

出席:

3 ...

10. naoch              1A + 1C
作者: naoch    時間: 08-6-11 11:55     標題: 回覆 #3 janetngan2 的文章

10. naoch         1A+1C
作者: naoch    時間: 08-6-11 11:56     標題: 回覆 #3 janetngan2 的文章

10. naoch         1A+1C
作者: naoch    時間: 08-6-11 12:02

Janetngan2: can you help to add me in? Coz I don't know how to add with the oringinal msg.

Thanks a lot!!!
作者: QQ吉吉    時間: 08-6-11 12:13

作者: QQ吉吉    時間: 08-6-11 12:30

作者: MAYMAYNG    時間: 08-6-11 12:33

QQ,patBmon,hi_baby :
我已收到你哋 PM 啦, 我匆也覆了你們  我應該最早到, 咁我係又一城 taste超市行住等你哋啦, 你哋到咗就打電話比我

政慧媽媽 : 等我 PM埋個電話比你呀, 你住邊架, 7月13日我約埋你去呀, 因為我真係好怕祐祐到時見到咁多人唔識又 呀, 我一早同佢講定約咗政慧, 起馬到時有伴呀

同埋我有個大隻佬幫手呀 祐祐爸爸

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5