用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油麻地天主教小學(海弘道)交流區
樓主: mercury16
go

油麻地天主教小學(海弘道)交流區 [複製鏈接]

Re: 油麻地天主教小學(海弘道)交流區

keikeipig ,
    份F.A.真係好深, 我囡囡都唔合格, 果份聆評得60分......就黎考試都唔知點算.......

各位,

可否記得老師話過第一個學期考試劵會比較容易,等小朋友識應吓,而第二個學期就會深好多;照睇FA劵都咁深,考試劵都唔慌易得去边。

唉!大家一切努力啦!

Bellita媽咪

fyhui,各位 mami

琴日我哋1b班收到中文評估,listen test見到份卷真係好想打佢一身,得50分從未試過中文低過90分,俾我鬧一餐 佢話最高分個嗰得80分,今日返去問吓班主任係咪真係,我話佢冇留心聽,佢話有只係有D字唔識睇,所以答錯咗, 考試真係唔知點算 .
del

各位媽咪:

有媽咪問過老師, 話考試份卷會深過份FA, 慘啦!

各位媽媽:
    請問宗教科考試要考護守天神經, 是否要背默....唔係好知點考???? PLS HELP!!!!

各位媽咪,

要背默護守天神經????? 另係咪要背1至8課嘅金句????  英文默書係咪Unit 1-4????

另外不要把分數看得太重,只要小朋友有努力讀書,明白課文,已是一個好好的表現。 若分數不高便鬧,小朋友反而失去了學習的興趣。給時間比小朋友適應啦! 大人返份新工都要時間適應啦!大家一齊比d耐性及努力,還有漫長的路要行的。

Bellita媽咪

我問阿囡佢話宗教老師講只係背護守天神經,温習1一8課金句,英文默書l一4課生字.

del

英黙好似係黙番之前的dictation 內容.

hi! all mami,

終於鬆口氣!呢個星期可以帶吓阿囡去玩吓!成個月都冇玩,呢個星期同佢去踏單車,bbq.等佢鬆一鬆
del

Hi All,

終於打完仗啦!!   

今個星期可以帶囡囡去游水,佢話上個禮拜無游,今個禮拜要游double喎 ,跟住去disney hotel 食buffet 順便同佢慶祝生日yeah!

大家這星期盡情玩啦,下星期又開始默書啦!

Christina :

各位家長,
12月20日攞成績表啦!
del

我仔仔P2, 今次英文考試只得剛剛合格, 我好擔心呀!
請問你有無(新油天)附近的補習社介紹? ths!

hi mw320,

你試吓找私人補習,我覺得補習社冇咁好,我就會見意你找私人補習($50-60/hr),補習社只睇佢哋做功課,但私人教佢温習同做唔識嘅功課,同補習社太多人一齊,小朋友好難專心做,你試吓响BK呢到揾吓.
del

Thank you!
‹ 上一主題|下一主題