用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 31 網 - 循道學校
樓主: 8864
go

31 網 - 循道學校 [複製鏈接]

Re: 抽到net(31)循道小學下午校

Hi JJ1122 and ElizabethLAI,

請問你們去年有無參加學校舉辦的劍橋英語班?我覺得價錢都可接受及可在校內上堂,但不知口碑好唔好呢.....
tks

stevexu 寫道:

請問你們去年有無參加學校舉辦的劍橋英語班?我覺得價錢都可接受及可在校內上堂,但不知口碑好唔好呢.....
tks

我就無,不過我鄰居個女就有.但上課地點不是在校內(去年也是這樣).放學我可以幫你問問她對此課程之口碑如何.

ElizabethLAI,

唔該...

Stevexu,

The cambridge English course should be in Boy scout centre. There should be one more.  But I forget where it is.

我就揀唔到課外活動,一來要特別安排,平日要送飯及接送。二來活動價錢亦不大attractive,三來我對活動團體認識不多,四來有D都學緊。如果一樣都唔報,會唔會俾老師問架 。同埋明年55周年校慶會唔會冇得表演?你知啦,小朋友人有佢冇,佢地會唔開心架麻。

Cleo,

幾個月前聽JJ1122講,如果是平日之課外活動,小朋友學完後會有家長義工幫忙帶住食午飯及送回校的.唔知今年仲有無呢...

stevexu,
飯要自己帶, 不過有家長義工睇住佢地食囉.

劍橋我無報呀, 因為DD試自己報考都得.  我今年搵到有經驗既英文老師上去佢屋企學囉..yeah!!  

Cleo,
唔報唔會問架.  我朋友都一樣都無報, 都係咁.  自由架嘛.
我估要視乎個班既老師諗唔諗到表演節目比小朋友囉.  e.g. 剛過去既綜藝日, 有一班P1 老師都幫佢地班攪左個普通話朗誦.  但係我女個班就無dd 咁既表演項目, 因為佢班主任要帶合唱團.  而通常有參加課外活動既又真係有得表演架.  
--- 2J 作品

stevexu 寫道:

tks

我問咗啦,女孩讀了兩年,已是中級程度,但她似乎不太喜歡,加上地方不就腳,今年暫時沒有再學.

JJ1122,

How are you ?  Long time no chat : .  Will you still be in PTA this year ?  If you have decided to stay, I will vote for you definitely.  You are also the most helpful representative of MS here in baby kingdom, I think the number of applications will increase this year due to this thread !

OK呀, 開學又唔忙.  係擔心個仔唔慣間新幼稚園囉.
應該會繼續做既.  睇下個fd 陪唔陪我先.  如果佢話唔做, 我就未必囉.  有伴開心D嘛.  你一齊做oY.  我講真架.  
--- 2J 作品

hi all,

你們好我女兒讀下一循。
請問劍橋英語班是否外國人教呢?為什麼她不太喜歡上呢?

JJ1122 寫道:
OK呀, 開學又唔忙.  係擔心個仔唔慣間新幼稚園囉.
應該會繼續做既.  睇下個fd 陪唔陪我先.  如果佢話唔做, 我就未必囉.  有伴開心D嘛.  你一齊做oY.  我講真架.  

Why your son needs to change to a new kindergarten, the one he studied before is not good enough ?  My middle son also changes to a new kindergarten too -- but in the same place, with the same class teacher, same amahs and new renovation.  

For PTA, I need to think about it, I am a bit afraid of the formalities of election. :

唔該曬大家o既回覆,我想d課外活動時間不是太好,價錢又同出面d差不多,我都唔會報.劍橋英語太多人一班啦(15-25人),我都係出去自己報好d.

Hi hijudychow,
Welcome.....以後多d上來交流o下

I am a bit afraid of the formalities of election. <-- me too... 上年傻下傻下.. 真係嚇C我.   講完都唔知自己講咩.  
亞仔之前讀Nursery, 今年K1轉番家姐個間.  老公話大家一樣讀個D學校, 唔好比較, 唔好有機會比佢地問點解我咁, 點解佢又咁.. 哈哈.. 我仔玩型, 要比間嚴既學校佢歎下.   
P.2 到家陣都未有新書...撞計!!
你仔讀培恩舊址間新學校呀?
--- 2J 作品

請問大家你地o既囝囝囡囡習唔習慣小學生活?我果個除佐第一日等校車時有d緊張外,現在已經完全習慣了,不過他說上樓梯時見到有d掛在牆壁上的(面普勞作)有少少怕..

stevexu,
不過他說上樓梯時見到有d掛在牆壁上的(面普勞作)有少少怕. <-- 唔好話佢... 我都怕.  我都唔明做咩掛D咁核突既作品出黎.
我女禽日問我..."你叫我照顧個D小朋友叫咩名架?  我落去搵佢地, 都唔知邊個打邊個.  其實有大姐姐大哥哥睇佢地架拿."   
--- 2J 作品

Dear all,
Just want to say Hi. I am new to this topic.
My girl is new joiner to MS.

JJ1122,
I think my girl may be at the same class of yours. Is she in 2A?

JJ1122,

我個仔叫(徐嘉糠)下一道,帶眼鏡o既好易應..小息帶他去行下,等他快d適應..tks

JJ1122,

我阿囡以前讀培恩N1,我知佢好似摺左,宜家油左藍色,係迦南?

又,開左學幾日,OK喎,阿囡都鍾意間學校,只係話車程好長囉。

Cleo

QQTT,
係呀, 下2A.. 你點知既?   

steveau,
OK, no problem.  睇下我女大唔大膽, 可唔可以完成任務先.

Cleo,
坐幾耐車呀?  我女番學我無計佢幾耐.  放學就40分鐘.  

--- 2J 作品

JJ1122,

唔知幾耐,因保母車ee 話架車會7:30返到學校,但阿囡6:50上車,1:35返到屋企

Cleo
‹ 上一主題|下一主題