用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正媽咪~~~(PART IV)
樓主: Alexismama
go

培正媽咪~~~(PART IV) [複製鏈接]

Re: 培正媽咪~~~(PART IV)

我都會去家長會呀    我逢星期六都唔駛返。    就埋日日都唔駛返   
小蕎媽媽

老友, honey

報料時間, 奐晴又轉左校, 今日有個新ge男同學返學喎   

Honey
    咁 得 意 ,呢 個 時 候 轉 校 ga    

honey

我都唔知呀, 會唔會係下學期開始轉, 咁而家假先呢

Honey
    3 年 幼 稚 園 都 要 讀 2 間 school  :-|  :-| 哎  :cry:  :cry:

老友
報到

老友,

我都有睇份報紙(星島),阿女話係Miss Lau o係 班房度話,玟琛,你出去(映相)la, 所以我估係老師欽點!

睇埋報紙內文,我都要反省下,我都無解釋比阿女知,d污水會去邊    

各位靚媽,

我來報到啦. 最近公司好忙. heilai, 你知忙咩ga la. 嘻......... 冇時間上來囉.

brianma, 你幾點見老師啊, 我就排最尾. 嘻.......

Dabby
     me too   

dabby

唔使反省喎, 唔好話佢地咁細, 我估好多大人都唔知汚水同垃圾最後會去左邊啦, 我覺得你教左佢呢d, d傳媒又會搵第二d話你無教佢地架啦, 我覺得學習都係一步步架啦, 你要一個4歲幾ge小朋友去明白汚水處理同生物垃圾可以化解等等, 好似都要少少時間, 有時我同阿女講唔好浪費紙張同tissue, 唔係就要斬好多樹去再制造, 佢口就話明白, 我估佢都唔係好明白, 佢都唔係好明樹點做紙, 除非真係成個過程解釋比佢知. 劃比佢睇啦

qk
我9:00-9:30 你忙咩呀
qk 寫道:
各位靚媽,

brianma, 你幾點見老師啊, 我就排最尾. 嘻.......

qk
      定 左 末    

qk

似乎我同你d時間岩d喎   

長老高見,高見     

星期六,我都無得見Miss Lau, 人在江湖,鬼叫你要搵食

阿女佢地呢個年紀,成日扮做呢個,扮做果個(好似我阿女最叻話要做褓姆車姨姨或老師),我一聽到,就會話千祈,千祈咪做老師     :evil:  

honey

呢到似乎你至egg喎, 你乜都知ge      二小姐真係得你真傳, 又係無所不知     

Dabby
    咩 你 咁 嫁 mami      

Honey
    我 有 個 friend 同 qk 1 間 公 司 ga   

Honey, Brian ma, Dabby
    我 / Daddy 有 得 去 school 講 姑 仔 呀                

honey

乜你又咁架mami...............我代二小姐講ge, 你咪一樣     

呢個世界咁細??? 你問埋qk係邊間公司做呀       你都真係好egg喎       

咁我同事都有個同學係我同學, 世界人真係幾細架, 我地咁多部門, 都可以做埋同一個小部門, 仲要好fd, 搞到我兩個用埋佢做話題       

honey

講故仔咁好呀, 我就無呢d天份啦        一係搵日普通話英語日, 我/daddy去做義工就差唔多     

如果英語日, 比daddy會下mr. sammy, 睇下一個長頭髮同無頭髮ge英文人如何交流   

Alexisma,

唔知見唔見到你呢   

heilai,

未定

brinama,

你都知ga. 嘻......
‹ 上一主題|下一主題