用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無德寶國際幼兒園(富康)N1(RED)的家長?
樓主: lon
go

有無德寶國際幼兒園(富康)N1(RED)的家長? [複製鏈接]

Re: 有無德寶國際幼兒園(富康)N1(RED)的家長?

Ion, candice001, 小熊媽咪 and others,

We will be away for 10 days. Family trip to Australia. Please keep on arranging the gathering.   

梓淇媽咪 & daddy,

梓淇今天去培正面試成點呀? Kevin 入去另一間房面試, 唔夠5分鐘已出來, 我仲以為要半個鐘, 原來咁快. 不過我問佢係裏面做什麼, 佢就沒有回答.

ethanmummy,

玩得開心D!!! 你地幾時返呀?   

我好唔開心, 阿仔之前鼻塞都未好返, 又話傷風加上喉嚨有少少紅, 好...煩, 病左好耐都唔好!  今日又$350啦, 上星期就$510...都仲未計之前睇個o些, 仲有中醫, 唉要搵part-time啦!

樂怡都有咳, 仲有d 燒, 明天要看醫生,,,,,,囡囡返得一星期又要休息啦!!!!!

Aby都會喺3/12 IN培正呀!不過,我同Daddy都唔得閒陪去,所以嫲嫲同佢去,我諗剩係IN細佬,應該冇問題啩!
你地有冇邊間已經收咗呀?
我地聖誕前都比較忙,所以今次join唔到大家野餐,下次一定預埋我地呀! :wink:

vibianyeung 寫道:
樂怡都有咳, 仲有d 燒, 明天要看醫生,,,,,,囡囡返得一星期又要休息啦!!!!!

咪係, 返得兩個week, 又黎過, 我, 我老公同個工人已經24小時shift唔訓同佢"kup"被, 都係傷風, 醫生話應該係傳染返黎, 點都好, 再係咁真係人都癫!  

不如順便報埋人數同prefer準備o既食物, 好嗎?

date: 18/12 sun
地點:1. 西貢獅子會
          2. 科大
        3.

人數
candice001 - 柏誼, 柏誼爸爸, 柏誼媽媽, 姐姐 (3大1小)
lon - Kevin, Kevin 媽咪, Kevin daddy (3人)
ethanmummy - ethan, ethan daddy, ethan mummy (3), maid
小熊媽咪 - 梓淇,梓淇媽咪,梓淇daddy

食物
candice001 - 魚蛋, 燒賣
lon - 雞翼
ethanmummy - cakes (home made), sandwiches
小熊媽咪 - [/quote]

candice001 寫道:

咪係, 返得兩個week, 又黎過, 我, 我老公同個工人已經24小時shift唔訓同佢"kup"被, 都係傷風, 醫生話應該係傳染返黎, 點都好, 再係咁真係人都癫!  

我朋友個女上年讀N1病足頭半年, 佢差D想同個女退學, 半年後就好好多, 少病好多. 初初返學未有抗體所以較易病, 返耐咗應該多d, 不過做家長見到個仔女病當然心痛!

Dear alc,

Kevin 都 in 咗培正, 我諗daddy 和媽咪唔去都無所謂, 因為只係 in 小朋友, in 的過程只需5分鐘.

聖誕帽設計,大家有冇參加呀?知唔知幾時交呢?

各位n 班的家長,
大家有無人真正問德寶K1 的學習是怎樣的?
是否適合小朋友, 我想問德寶, 我見有d 學校會見面時講一講, 但到現在都未有opening day, 你們覺得需要嗎????       

candice001 & lon

我都想樂怡停學,但唔知點安排,成日要去食藥,唔知邊道有事,返了成年啦,       

如果退學好似預早通知便可,但是暫時性定係退學呢?因為我唔知停學可不可以,退學好似只要3個月通知便可.
但真的很嚴重嗎?因為通常初讀書,接觸不同的細菌會容易病,無論N班定K1都要經過這階段.你有沒有給樂怡吃補充品呢?

alc ,
請教你是什麼補充?     

有這樣的"暫時性定係退學呢" 點解要3個月????

請問各位媽咪, 德寶國際(富康)/(寶盈), 在師資和照顧上, 那間較好?

國際班除了學費外, 還有其他雜費呢?

另外想請問今年7月幾多號開始放暑假, 明年8月幾多號開始新學期呢?

謝謝!

N班放暑假我記得只有大概兩星期,八月頭已返學!富康寶盈我都試過,個人覺得富康好好多,之前寶盈讀咗一個下學期老師好似都冇打過電話比我,班務上錯漏多仲會賴落小朋友到,所以我先轉到富康.

vibianyeung,
之前有個護士佢介紹一隻叫"免疫寶",係紐西蘭出產,膠囊包住好似奶粉的,開奶時加進奶裡,係牛初乳.佢老公睇過成份都ok有比自己個仔食,我上年十月左右開始比個Aby食,touch wood都好少病,有時流吓算水,唔食藥2,3天都會好.在荷花親子有售,媽媽寶寶都有買廣告.
仲有日常我會買羊奶片同新出個隻新奇士熊仔維他命軟糖當零食,唔會比佢食普通市面上嘅糖,不過當然要合乎每天食量啦!

alc
約幾多錢"免疫寶"???

你知不知德寶有無開放日, 及k1會如果, 你個仔會在德寶升k1嗎????   

說真的,我個囡考到根德園A.M.,所以應該唔會讀德寶K1啦!(唔好話比Miss Chao聽呀!),不過之前都諗咗如果冇間收,都會讀返德寶國際班,好似都OK!
上年去過開放日,都係比你參觀課室,但問老師有關課程的事,答得很含糊!邊日開放日可以打電話去問!
免疫寶在荷花賣幾$我就唔知不過好似,舊裝100粒賣$180左右,我是同代理訂的新裝200粒$200,依家每天吃四粒,大人每天吃4粒(我都有食),都算抵!
如果你想要,我可給你電話自己訂,但我忘記幾多先送貨,我是跟同事一起訂的!

alc

好, THNAKS!!!!
根德園是否很谷, 樂怡報了standrew 及 茵怡, 你有無資料....    !!!!德寶X'Mas party要$98位, 都幾貴

:evil:  :evil:  :evil:
‹ 上一主題|下一主題