用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有沒有媽咪已交報名表至九龍塘學校, 有事請教 ...
go

有沒有媽咪已交報名表至九龍塘學校, 有事請教 [複製鏈接]

有沒有媽咪已交報名表至九龍塘學校, 有事請教

請問申請表內要求的幼低班成績表副本, 是否K1及K2的成績表都要交?

如果有經驗的媽咪或已交表的媽咪, 請指教.

謝謝!
[img align=right]http://www.uwants.com/customavatars/1335663.gif[/img]

Re: 有沒有媽咪已交報名表至九龍塘學校, 有事請教

迪迪洛洛媽媽 寫道:
請問申請表內要求的幼低班成績表副本, 是否K1及K2的成績表都要交?

謝謝!

我都是理解為k1及k2的成績表, 我已交了.

ff_tt

ff_tt:

謝謝!
[img align=right]http://www.uwants.com/customavatars/1335663.gif[/img]

迪迪洛洛媽媽 寫道:

謝謝!

交多一張冇蝕底, 我已交了. 但想問有冇人知

這校催5催谷學生, eg 讀高一/半班, 80分話低分....之類.

英文要求高不高, 幾多科用英文, 因小兒英文不佳.

謝謝!

我都想知, 有沒有媽咪的小朋友正在此校就讀? 請提供資料.

謝!

我朋友個仔在此校讀,有很多功課做。

醒目開學勳章

死火,我剩係交左 K2 成績表咋。

交多一張冇蝕底, 我已交了. 但想問有冇人知

這校催5催谷學生, eg 讀高一/半班, 80分話低分....之類.

英文要求高不高, 幾多科用英文, 因小兒英文不佳.

謝謝!

英文讀高一級,數學讀高半級,中文用緊普通話,常識係用英文書,用英文教。
功課都多,每日約四、五樣,但唔算做好耐,部份老師已喺學校教咗,阿仔大約一個鐘做用。
因為未測驗考試,唔知80分叫唔叫低分,但阿仔話上堂好開心,英文同普通話都聽得明,佢話老師就住佢哋,有時會用中文講,我問過老師,初頭會中文/廣東話夾集,但之後上軌道就唔會,我都有d擔心,但佢依家好happy,仲話老師好好添!

The staff of KTS said only submit the K2 成績表(1st & 2nd term) is ok.
February 寫道:
死火,我剩係交左 K2 成績表咋。
‹ 上一主題|下一主題