用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇小朋友p.1已經由九龍去香港區讀書?
go

有冇小朋友p.1已經由九龍去香港區讀書? [複製鏈接]

有冇小朋友p.1已經由九龍去香港區讀書?

pls tell me, I have 20 marks, do you agree I apply SFCS in Wanchai, my family live in Tseung Kwan O, transportation is a big problem!

Re: 有冇小朋友p.1已經由九龍去香港區讀書?

如果間學校是你心儀而且是一所好學校,我本人覺得值得,而且我眼見都有好多小朋友家住TKO但出九龍或者香港讀書,當然小朋友便要早點起床了.

Yes,agree!其實住TKO真係有好多小朋友出去HK side或九龍讀,連幼稚園都大把BB仔坐校車la...只要係好學校,真係值得的。

Fishma

thanks for your opinion

Muicc

Thank you you too.

babysharen ,

我同妳一樣係住將軍澳, 都有咁諗過比囡囡去香港讀, 但老公話囡囡好辛苦喎, 我自己覺得唔係喎, 因囡囡返學都係出九龍塘, 咪又係坐成個鐘校車, 如果過海就無校車, 街車又唔放心, 我就會帶佢去北角再轉校車, 依家我同我老公仲係到爭持緊, 真係煩死人呀     

如果妳比囡囡過海返學, 妳會點搭校車呀?????

Hi,
   我住官塘區,6:30am小朋友搭嘅保姆車上有聖心,聖保祿,聖保羅男,聖保羅男女,聖嘉勒,軒尼詩宮小、、、    不需太擔心!
:wave:
‹ 上一主題|下一主題