用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 希望16/8 appeal成功,請大家一齊集氣(emoji)(emoji) ...
樓主: Water2009
go

希望16/8 appeal成功,請大家一齊集氣(emoji)(emoji)   [複製鏈接]

rich8 發表於 23-8-21 08:25
是的,但係我哋做攪錯咗些嘢,無再報到港大,極度內疚⋯而且港大之前有interview ,有收信話表現唔錯,但 ...

你係第一次放dse成绩夠分無報mbbs?如果係appeal完後夠才夠分係可以交成绩再報。

cycysuper 發表於 23-8-21 09:32
你係第一次放dse成绩夠分無報mbbs?如果係appeal完後夠才夠分係可以交成绩再報。
...

就是第二次報時發生了些問題沒有放mbbs,現在已過dead line, 無嘢可以補救了。謝謝大家

Augesttime 發表於 23-8-20 12:01
這位rich8同學情況點同,報醫,re jupas要問清楚會唔會discounting 舊dse分數。定唔接受rejupas。(啱啱先 ...

請問那位同學是否都要先考澳洲那個醫科試取得高分才入到澳洲大學嘅醫科?定係只用DSE成績申請?

LoveCorgi2 發表於 23-8-22 22:50
請問那位同學是否都要先考澳洲那個醫科試取得高分才入到澳洲大學嘅醫科?定係只用DSE成績申請?
...

建議欲想了解申請澳洲醫科的時間線或有關要求,就先揀選心儀大學開辦的課程再對返自己孩子得到公開試成積的時間線。

當然每個考醫(連牙醫都要)的同學都必要考這類試,但每間所需考試未必相同。

佢地考得高唔高分我唔知咁多喇。人地考本地醫科失敗一次,仲gap緊year報多次本地醫無回音,再一邊等去澳洲開學,已好frustrated,識趣唔敢問啦。

Augesttime 發表於 23-8-23 21:08
建議欲想了解申請澳洲醫科的時間線或有關要求,就先揀選心儀大學開辦的課程再對返自己孩子得到公開試成積 ...

謝謝。請問他是入讀了那間澳洲大學?

LoveCorgi2 發表於 23-8-24 12:52
謝謝。請問他是入讀了那間澳洲大學?

唔方便透露了。香港學生非當地citizen,來來去去都係果幾間undergrad med school。謝謝

Augesttime 發表於 23-8-24 13:19
唔方便透露了。香港學生非當地citizen,來來去去都係果幾間undergrad med school。謝謝
...

No problem, thanks
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊