用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中了甲二(搞錯了,應該是乙一)
樓主: cherrieshum
go

中了甲二(搞錯了,應該是乙一)   [複製鏈接]

cherrieshum 發表於 23-7-11 15:44
Sorry!我搞錯了!

疑團解開了就可以, 恭喜曬

回覆 hkhk8888 的帖子

如果banding係肯定既就可以搏少少, 但要有心理同生理準備去叩門或者面對現實
如果係邊緣人就要保守啲, 同埋轉區/跨區有機會跌banding, 呢點真係要留意呀

cherrieshum 發表於 23-7-11 15:43
sorry! 真是的搞錯了,找不到填表資料,但班主任告知是乙一中了,阿仔乙一中了華英才對! ...
垮區中乙一!都神奇

heidya 發表於 23-7-11 18:02
垮區中乙一!都神奇

其實都唔係㗎,試想有幾多人敢乙1填借位3個學額?好多觀塘區乙1都填2男/2女/順天

另外,觀塘區好多借位,B1都有張祝珊、上智、保一、迦密主恩、聖馬可等等成50個外借位,未必撞

strawberrychic 發表於 23-7-11 18:17
其實都唔係㗎,試想有幾多人敢乙1填借位3個學額?好多觀塘區乙1都填2男/2女/順天

另外,觀塘區好多借位, ...
利害,估唔到咁嘅策略成功,真係別人不敢做,我去做到

妞妞寶媽 發表於 23-7-11 14:47
我不確定是不是自行一備取生錄取的。但是我女年級只是10-15名,沒其他特長,只有英文好些。
...
十成係自行後備啦,唔關甲二事

01報鮮魚行有學生乙4中嘉諾撒聖家書院,乙4又係咪奇蹟呢?諗起上年傳乙2中曾記,有人唔肯信一樣。
https://www.hk01.com/%E4%B8%AD%E5%B0%8F%E5%AD%B8%E6%A0%A1%E5%9C%92/917931/%E5%8D%87%E4%B8%AD%E6%B4%BE%E4%BD%8D2023-%E5%9F%BA%E5%B1%A4%E5%AD%96%E7%94%9F%E5%85%84%E5%BC%9F%E7%8D%B2%E6%B4%BE%E9%A6%96%E4%B8%89%E5%BF%97%E9%A1%98%E8%8B%B1%E4%B8%AD-%E5%B1%8B%E4%BC%81%E5%A5%BD%E7%B4%B0%E4%BD%86%E6%95%99%E5%BE%97%E5%A5%BD

BB-Tiger 發表於 23-7-12 19:09
01報鮮魚行有學生乙4中嘉諾撒聖家書院,乙4又係咪奇蹟呢?諗起上年傳乙2中曾記,有人唔肯信一樣。
https:// ...
冧巴好重要,抽獎運更重要

heidya 發表於 23-7-12 19:28
冧巴好重要,抽獎運更重要
咁都要同區同grading 嘅乙三前入唔足聖家先輪到第4 round 架,係咪

BB-Tiger 發表於 23-7-12 21:22
咁都要同區同grading 嘅乙三前入唔足聖家先輪到第4 round 架,係咪
要好有運氣先得
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊