用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Knightmaths數學補習
樓主: jyylamcheung
go

Knightmaths數學補習   [複製鏈接]

回覆樓主:

所以佢地係小班教學,其實大型補習社vs 小班教學係兩個吾同既操作,難以直接比較,各取所需!

papamama78012 發表於 24-3-2 04:17
呢間佐敦女拔補習社好唔得,本身見佢地網站講到自己好堅挺,又話咩專補名校,咪帶囝囝去試吓。翻到黎睇見佢 ...

哈哈,一定係廣告女拔專補班吸引? 好多補習社都標榜專補女拔專班,要過濾呀。

kirstyau 發表於 24-2-4 01:24

超研唔太岩補底,如果聽唔切,要時間消化,選睇片會合適D,  ...

H Y教得幾好,底數要非常扎實,就係太快左啲,急口令般。

教得非常唔好,直頭係極之差!佢哋請嘅教師學歷本身就很差,很多也是遙距課程畢業的。你們可以自己上官網看一看。然後我兒子和他的朋友上完之後,感覺非常之差,說導師感覺上不太正經,身上有紋身,然後上課說的話題也不太正經,沒有料到。警告各位家長千萬不要上當!

上左半年, 頭幾次老師會話你知進度, 跟住採你都傻.  老師又冇乜特別, 改堂又只能每個月一次, 否則要加錢.. set 到條例好緊, 中學多活動有時改多一次都唔得....所以會揾過間...

我從來唔BUY 補習, 所以自小學至初中都無同兩個小朋友搵補習, 課餘活動都係興趣班, 無學術的.直至中四阿女M1 有D 數唔通, 唔明, 試過病左成個星期無返學, 更加追唔上進度. 好彩搵到個老師同佢補, 好詳細解釋, 佢明白同清析返D 概念.
所以我覺得係單對單解釋, 好過不停咁操, 題目一轉方法問就唔識變通
要明白子女的學習興趣同困難, 然後對症下藥才是良策!

kids_queen 發表於 24-3-28 12:23
我從來唔BUY 補習, 所以自小學至初中都無同兩個小朋友搵補習, 課餘活動都係興趣班, 無學術的.直至中四阿女M ...

補底是的
但拔尖不是,的確要操
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊