用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 (更新:book到啦)有機票,不過隔離酒店無房,點算? ...
樓主: lumfamily
go

[英國] (更新:book到啦)有機票,不過隔離酒店無房,點算?   [複製鏈接]

3b 發表於 21-6-12 11:39
Indigo的房大,Dorsett Wanchai Premier都ok, 間間酒店都爆, 亦有人會取消, 唯有努力打電話, 希望你可 ...

Indigo 的食物也不錯,酒店職員也很好。

3b 發表於 21-6-12 11:39
Indigo的房大,Dorsett Wanchai Premier都ok, 間間酒店都爆, 亦有人會取消, 唯有努力打電話, 希望你可 ...

唯有再打多啲電話 謝謝你!

hennyyoyo 發表於 21-6-11 22:22
打咗去問,最快28/7。同埋我想要大少少的房間,佢215呎,唔太夠。(我知其實無得你揀,有房已很好)
...

問下 Metropark Kowloon  ,房間舊少少,但乾淨,而且可以 upgrade 大 d 的房,食物就麻麻,但可以叫 foodpanda 呀。
港島多老外選擇,所以呢間相對冇乜人揀。
之前佢唔洗 deposit 可以 book,我估會有人 double book 再 release booking 。
不過其實有房係好釆㗎喇,好多人訂唔到。
我朋友就係諗咗一個鐘,間房就冇咗。
本來佢 budget 係 within $1000 一晚,
本來 $1000 其實應該好多選擇 ,因為我 4 月幫我仔 book 6 月真係可以慢慢揀。
但我朋友 5 月尾問,好多酒店冇位,結果 book 到,但好肉赤,$1800 x 21,
房間當然更好更靚,但好貴。
最重要,真係好似去到呢個價位都 full。

Cara2006 發表於 21-6-12 13:09
問下 Metropark Kowloon  ,房間舊少少,但乾淨,而且可以 upgrade 大 d 的房,食物就麻麻,但可以叫 food ...

其實我女一月開學,九月十日完,所以我唔係好急去book,因為大多學生都是5-8月前返,奈何我女精神轉差,跟本無法上堂,最後決定停學回港,點知遇到酒店咁緊張。。。

剛才打了dorsett wanchai premier,佢地話最快是7月中,有300呎(1400+400第二人),cs話不開放online booking,因此可能每日上下午撞手神,睇下有無人放房。

Cara2006 發表於 21-6-12 13:09
問下 Metropark Kowloon  ,房間舊少少,但乾淨,而且可以 upgrade 大 d 的房,食物就麻麻,但可以叫 food ...

問了維景,19/7...

依家唯有隨緣  

hennyyoyo 發表於 21-6-12 15:44
問了維景,19/7...

依家唯有隨緣

你可以一日不同時間或者第二日打去再問,因為佢哋隨時有人 release booking。我5月尾同一日打去兩次,第一次打去D職員話要到 7月11日先有房,第二次打去本來話7月10日先有,同個職員講左兩句,佢突然話 system 啱啱 show 我要訂的日期有人 release 左間房,佢即刻同坐旁邊個同事講要左嗰間房我先 book 到 。。。真係可遇不可求

Sana2010 發表於 21-6-12 19:45
你可以一日不同時間或者第二日打去再問,因為佢哋隨時有人 release booking。我5月尾同一日打去兩次,第一 ...

會揀兩三間,密啲打!多謝你

我在旺角Dorsett book 左7月1-21號單人房酒店@$1000/晚,準備過2日取消,有需要可pm我夾下,但不保證酒店點處理我個booking,希望幫到有需要既同學仔

autoto 發表於 21-6-15 15:23
我在旺角Dorsett book 左7月1-21號單人房酒店@$1000/晚,準備過2日取消,有需要可pm我夾下,但不保證酒店點 ...

多謝你有心!

醒目開學勳章

hennyyoyo 發表於 21-6-12 20:00
會揀兩三間,密啲打!多謝你

請看108樓

3b 發表於 21-6-15 16:01
請看108樓

autoto 發表於 21-6-15 15:23
我在旺角Dorsett book 左7月1-21號單人房酒店@$1000/晚,準備過2日取消,有需要可pm我夾下,但不保證酒店點 ...

酒店可以改入住人名,如果無其他人岩,我明晚就取消

回覆 autoto 的帖子

Check pm pls 🙏🙏
‹ 上一主題|下一主題