用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思小學附屬幼稚園 2021-2022 K1 揮手區
樓主: kayiu626
go

啟思小學附屬幼稚園 2021-2022 K1 揮手區 [複製鏈接]

回覆 kayiu626 的帖子

多謝你既分享啊!希望小朋友可以讀得開心之餘又學到野,建立到自信啦!我見佢每日英普時間都幾長,係唔係兩文三語都幾好?

回覆 FA1111 的帖子

Hello FA1111,我大果兩個,一個已經大學,一個响DBS高中
响CPSKG前前後後6年,老師的確好有愛心,好有耐性。
我仲記得N年前帶大果個面試,大住肚,老師即刻拎張大人櫈俾我,好caring,係之前in果幾間都冇呢D細心,所以,我最終揀左呢道。
小朋友每日放學都好願意分享校園生活趣事,我同先生,都主張幼童愉快學習,所以,呢間學校好啱我哋。
當年,大兩個都考到九龍私小同直資,我估係因為肯講嘢,自信心爆棚🤣🤣🤣當年兩個係0外補,因為,我好想佢哋多D去玩,多D生活體驗。
而家阿三,好彩又考到🤭

回覆 kayiu626 的帖子

你好呀,請問可唔可以分享下小朋友讀成點啊?老師有愛心嗎?三文兩語好唔好?升學方面有升返啟小嗎?如果考直私要外補嗎?唔好意思,好多問題!謝謝你!

大家好呀!我已經係第三個小朋友响CPSKG.對學校都好有歸屬感😘

Hi~我都應該會讀👋🏻不過今日去完school tour覺得一般咁,無介紹過學校有咩特色咁

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

‹ 上一主題|下一主題