用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 將軍澳 Band2a 大抽獎點排好,謝给意見
樓主: sandyip1119
go

將軍澳 Band2a 大抽獎點排好,謝给意見 [複製鏈接]

sandyip1119 發表於 20-7-12 23:11
甲子,你呢?

終於見到有甲子的家長了!

Hello!

wendyau 發表於 20-7-12 23:13
第4志願?我細囡好彩,派左將官

第四志願入將官?請問是B1學生嗎?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

sandyip1119 發表於 20-7-12 23:11
甲子,你呢?
8啩問問,請問第幾志願?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 20-7-13 08:28
第四志願入將官?請問是B1學生嗎?

第1志願啊,我女應該係b2,或者可能b1尾都唔定,否則應該難入將官,又或者係自行收左

hkpapa852 發表於 20-7-13 08:30

應該是第4志願入甲子。

wendyau 發表於 20-7-13 08:38
第1志願啊,我女應該係b2,或者可能b1尾都唔定,否則應該難入將官,又或者係自行收左
...
B1尾或B2頭, 入到將官都算合適.
恭喜

hkpapa852 發表於 20-7-13 09:03
B1尾或B2頭, 入到將官都算合適.
恭喜

多謝,但佢英文唔太好,所以果陣諗左好耐,放王華定將官,但最後都係希望佢同家姐同1間中學,所以放棄王華,揀將官

LOKLOK89 發表於 20-7-13 08:38
應該是第4志願入甲子。

我都覺得係,即換句說話,呂潤財放第3志願,已經入唔到,我估計岩嗎?

littlechun 發表於 20-4-22 22:50
如band1邊緣人, 把“慕”放乙3, 做保險線是否危險?

如果是band 1, 慕必中。 如果band 2, 就難講。
邊緣人真痛苦

wendyau 發表於 20-7-13 09:28
多謝,但佢英文唔太好,所以果陣諗左好耐,放王華定將官,但最後都係希望佢同家姐同1間中學,所以放棄王華 ...
英文唔好更加要去間英文好D既中學, 希望令小朋友提升英文能力.
呢點係王華湘比將官不足既地方

hkpapa852 發表於 20-7-13 08:30
第3志願,number差

wendyau 發表於 20-7-13 09:30
我都覺得係,即換句說話,呂潤財放第3志願,已經入唔到,我估計岩嗎?
...
我巳第2志願放吕潤财啦,都吾中;真衰運氣

sandyip1119 發表於 20-7-13 15:40
第3志願,number差

下,第2志願係呂潤財?

sandyip1119 發表於 20-7-13 15:43
我巳第2志願放吕潤财啦,都吾中;真衰運氣
唔駛失望喎, 我認為甲子比呂好
塞翁失馬, 焉知非福呢?

請問乙1係王華湘定將官呢?

hkpapa852 發表於 20-7-13 16:17
3條1都係選王華湘

wendyau 發表於 20-7-13 15:43
下,第2志願係呂潤財?
系呀!

hkpapa852 發表於 20-7-13 16:17

我都覺得甲子ok,因為甲子不停地進步緊,但呂原地踏步緊

sandyip1119 發表於 20-7-13 16:24
3條1都係選王華湘
王的確係B2大熱, 乙1唔中唔出奇.
呂其實一早已跌到得番B2B水平, 乙2唔入的確有點意料之外.

以成績計, 甲子年同慕德都好過呂

hkpapa852 發表於 20-7-13 16:28
王的確係B2大熱, 乙1唔中唔出奇.
呂其實一早已跌到得番B2B水平, 乙2唔入的確有點意料之外.
其實甲子在網上太少資料,我亦無去認真去了解這間學校,现在聽你意見後,我都安心點!謝!

sandyip1119 發表於 20-7-13 17:23
其實甲子在網上太少資料,我亦無去認真去了解這間學校,现在聽你意見後,我都安心點!謝! ...

保良局甲子何玉清中學

中六: 114人
中文2+ ~93% [92.98% (106/114)]
英文2+ ~90% [90.35% (103/114)]
數學2+ ~98% [98.25% (112/114)]
通識2+ ~96% [95.61% (109/114)]
主科2+ 94.3% [94.30%]

數學4+ 62.8%

聯招學士: 31.58% (36/114)
聯招取錄: 33.33% (38/114)

2019 DSE
https://www.plk1984.edu.hk/CustomPage/paragraphGroup.aspx?webPageId=27&pageId=37

計劃書及報告
https://www.plk1984.edu.hk/Content/03_school_info/document/style01/index.aspx?ct=document&styleId=1&nnnid=21

2018-2019年度周年校務報告
(p.5 p.38)
https://www.plk1984.edu.hk/download/document/201911251031188663712-1484478574.pdf
‹ 上一主題|下一主題